Βαφειάδης: “Οδεύουμε δυστυχώς προς το κλείσιμο της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου”

Βαφειάδης: “Οδεύουμε δυστυχώς προς το κλείσιμο της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου”

Τα τεράστια προβλήματα που παραμένουν στο Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, το οποίο αποτελεί παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την δραματική μείωση κατά 50% των εισαχθέντων φοιτητών, ανέλυσε ο Κώστας Βαφειάδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum 93.6 και την εκπομπή του Δημήτρη Κολιού, ο κ.Βαφειάδης, πρώην Διευθυντής Ιατρικού Προσωπικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου και Καθηγητής της Σχολής. έκρουσε τον κώδνα του κινδύνου.

“Έχουμε δραματική μείωση κατά 50% των φοιτητών που θα έρθουν στην Σχολή Νοσηλευτκής την επόμενη χρονιά. Διερωτώμαστε όλοι ποιος έκανε αυτή την πρόταση και πήρε την απόφαση και με ποια κριτήρια. Αν σκεφθούμε ότι πέρυσι από τους 250 πήραν μεταγραφή πάνω από 100, δεν θέλω να πω ακριβώς το νούμερο αν και το ξέρω, αντιλαμβάνεστε αν συμβεί και φέτος το ίδιο πόσοι θα μείνουν;

Αν λοιπόν και φέτος φύγουν 100 τότε τι σημαίνει; Θα μείνουμε με 30 φοιτητές; Λειτουργεί η Σχολή με τόσο λίγους φοιτητές; Αυτό δείχνει πλέον ότι υπάρχει de facto υποβάθμιση. Οδεύουμε προς το κλείσιμο. Επίσης, πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουν τι σκέφτονται για την ένταξη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Ας ξεκαθαρίσουν επιτέλους το θέμα για να τελειώνει. Δεν μπορεί να καταλάβει κανείς με ποια λογική έγινε αυτή η μείωση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΑΞΙΩΣΗ: Οι μισοί από πέρυσι φοιτητές, θα εισαχθούν φέτος στη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου

Στην ίδια εκπομπή παρουσίασε τις αρνητικές εξελίξεις, που το Evros-news.gr ήταν το μοναδικό τοπικό σάιτ που ανέδειξε, με την τεράστια μείωση του αριθμού των νεοεισαχθέντων φοιτητών, η δημοσιογράφος από το Διδυμότειχο και δημοτική σύμβουλος της πόλης Μαρία Μανάκα. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΠΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ

Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Αγώνα

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά τις δραματικές αυτές επισημάνσεις του Κώστα Βαφειάδη, υπήρξε επικοινωνία του με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και συμφωνήθηκε να υπάρξει αύριο συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα, προκειμένου να συζητηθούν οι αρνητικές εξελίξεις, με τον μείωση κατά 50% του αριθμού των εισαχθέντων φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Μέχρι τώρα αυτή η Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει δυστυχώς καθόλου. Αν και θεωρείται πολύ δύσκολο-αν όχι αδύνατο-να αλλάξει το Μηχανογραφικό και ο αριθμός των 128 φοιτητών που προβλέπεται η εισαγωγή τους στο Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, το οποίο ανήκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς οι αρμόδιοι φορείς, με πρώτο τον δήμο Διδυμοτείχου, δίνουν μάχη οπισθοφυλακής και τρέχουν να λύσουν τα προβλήματα κατόπιν εορτής, ενώ έχουν ήδη παρθεί αποφάσεις.