The Sun:«Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ελλάδα και κατέλαβαν μικρό κομμάτι γης στον Έβρο»

The Sun:«Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ελλάδα και κατέλαβαν μικρό κομμάτι γης στον Έβρο»

Αναφορά στην μεγαλύτερη Βρετανική εφημερίδα “The Sun”, έγινε το θέμα με την ένταση που υπάρχει στην περιοχή Μελισσοκομείο των Φερών και την αμφισβήτηση ξεκάθαρης ελληνικής έκτασης από τους Τούρκους.

Μάλιστα η συγκεκριμένη λαϊκή εφημερίδα, που μπορεί να μην φημίζεται για την αξιοπιστία της αλλά σίγουρα η μεγάλη της κυκλοφορία δημιουργεί εντυπώσεις, παρουσιάζει τις εξελίξεις ως “αρπαγή γης από τουρκικά στρατεύματα που εισέβαλαν στην Ελλάδα”.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως «τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ελλάδα και κατέλαβαν ένα μικρό κομμάτι γης στα αμφισβητούμενα σύνορά τους.

Περίπου 35 στρατιώτες προωθήθηκαν σε μια περιοχή στην ανατολική όχθη του ποταμού Έβρου στο Μελισσοκομείο, ανέφεραν ελληνικές πηγές.

Οι ειδικές δυνάμεις και το πεζικό δημιούργησαν ένα προσωρινό στρατόπεδο και έχουν μια μικρή τουρκική σημαία που έβαλαν σε ένα δέντρο και απέρριψαν τα ελληνικά αιτήματα για απόσυρση.

Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι η εισβολή ήρθε ως αντίδραση σε έρευνες και μελέτες του ελληνικού στρατού στην περιοχή 1,6 εκταρίων (16 στρέμματα) ως μέρος των σχεδίων επέκτασης του συνοριακού φράχτη που κράτησε τους μετανάστες εκτός Ελλάδας.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα έχουν ενταθεί από τον σκληρό Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τέσσερις φορές τις τελευταίες εβδομάδες, Έλληνες στρατιώτες αλλά και προσωπικό της γερμανικής μεθοριακής υπηρεσίας Frontex πυροβολήθηκαν πάνω στα σύνορα και τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 διώκονται από τον ελληνικό εναέριο χώρο σχεδόν κάθε μέρα.

Η Ελλάδα προσπαθεί να αποκλιμακώσει τις εντάσεις μέσω διπλωματικών οδών και δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη απάντηση».

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, η Ελλάδα δια του υπουργείου Εξωτερικών προέβη πριν από λίγο σε διάβημα προς την Άγκυρα, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο έδαφος είναι ελληνικό και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Διάβημα Ελλάδας προς Τουρκία για όσα συμβαίνουν στις Φέρες