“Μαύρη τρύπα” 391.000 ευρώ έδειξε ο έλεγχος στον ΤΟΕΒ Φερών – Διαθεσιμότητα και αγωγές

“Μαύρη τρύπα” 391.000 ευρώ έδειξε ο έλεγχος στον ΤΟΕΒ Φερών – Διαθεσιμότητα και αγωγές

“Μαύρη τρύπα” ύψους 391.000 ευρώ αποκάλυψε ο έλεγχος των αρμόδιων μηχανισμών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στον ΤΟΕΒ (Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) Φερών και στην πόλη όπου έχει γίνει ευρέως γνωστή η εξέλιξη αυτή επικρατεί τεράστια αναστάτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγάλο αυτό έλλειμμα αφορά μόνο τα δυο τελευταία χρόνια και ήδη έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ ένας υπάλληλος. Παράλληλα, ασκήθηκε και αγωγή εναντίον του για τα χρήματα που βρέθηκαν να λείπουν από τα ταμεία.

Το πόρισμα των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας από την Π.Ε. Έβρου, έχει σταλεί ήδη στο αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτό από την πλευρά του θα το προωθήσει στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα ορίσει ορκωτούς λογιστές, οι οποίοι θα ψάξουν και την οικονομική διαχείριση όχι μόνο των τριών τελευταίων χρόνων, από το 2017 δηλαδή που η αρμοδιότητα ελέγχου πέρασε στις Περιφέρειες, αλλά και τα προηγούμενα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι μεγαλύτερη η “μαύρη τρύπα”. Επίσης, θα εξεταστούν και οι πιθανές ευθύνες της διοίκησης τγια λάθη ή παραλείψεις. Μέχρι το 2017 να θυμίσουμε ότι την αρμοδιότητα είχαν οι δήμοι και για τον ΤΟΕΒ Φερών ο δήμος Αλεξανδρούπολης, που είναι άγνωστο αν έκανε κάποιο έλεγχο στα οικονομικά και αν εντόπισε τα όσα ήρθαν στο… φως τώρα.

Όλα όσα κυκλοφόρησαν στις Φέρες, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους αγρότες της περιοχής, όχι μόνο γιατί πρόκειται για χρήματα που κατέβαλλαν οι ίδιοι, αλλά και επειδή με όλη αυτή την αναστάτωση και την διαθεσιμότητα του υπαλλήλου, πλησιάζει η αρδευτική περίοδος και χρειάζονται υπάλληλοι για να επιβλέπουν τις άρδευση των περισσότερων από 100.000 στρέμματα της ευρύτερης περιοχής των Φερών. Να σημειώσουμε τέλος, ότι ο ΤΟΕΒ Φερών δεν διέθετε λογιστή και δεν είχε συμβληθεί ούτε με κάποιον ιδιώτη προκειμένου να ελέγχεται κάπως η κατάσταση