ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Προμήθεια ημικατεστραμμένων, αποκριάτικων αρμάτων… κατακαλόκαιρο, απ’ τον πρώην δήμαρχο Β.Λαμπάκη!!!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Προμήθεια ημικατεστραμμένων, αποκριάτικων αρμάτων… κατακαλόκαιρο, απ’ τον πρώην δήμαρχο Β.Λαμπάκη!!!

Μια σκανδαλώδης ανάθεση ύψους  9.424 ευρώ για την προμήθεια 2 Αποκριάτικων Αρμάτων κατακαλόκαιρο και συγκεκριμένα τον Ιούλιο, αφού στο μεταξύ είχε χάσει τις εκλογές και ήταν απερχόμενη δημοτική αρχή, έκανε ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης.

Αυτό καταγγέλει ο δήμος Αλεξανδρούπολης με χθεσινή του ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι ως αυτή την στιγμή τα μόνα Αποκριάτικα Άρματα που έχουν βρεθεί, είναι δύο ημικατεστραμμένα, τα οποία φαίνονται σε βίντεο του youtube αλλά και φωτογραφίες, να παρελαύνουν σε προηγούμενες αποκριάτικες εκδηλώσεις. Ζητείται μάλιστα από την προηγούμενη δημοτική αρχή να υποδείξει που ακριβώς βρίσκονται τα 2 καινούργια άρματα, που με συνοπτικές διαδικασίες αγοράστηκαν με 9.424 ευρώ. Να σημειώσουμε απλά, ότι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 19 Ιουνίου ήταν ομόφωνη και εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους του κ.Λαμπάκη, την ψήφισε και συμφώνησε να αγοραστούν κατακαλόκαιρο από την απερχόμενη δημοτική αρχή τα άρματα για τον επόμενο Φεβρουάριο και η εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του Σάββα Δευτεραίου κ.Φανή Τρέλλη.

Η ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης που θέτει σοβαρά ερωτηματικά τα οποία χρήζουν απαντήσεων, αναφέρει:

“Παγκοσμίως στην τοπική αυτοδιοίκηση, επαινούνται και επιβραβεύονται κοινωνικά, οι βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζουν οι Δημοτικές αρχές και αφορούν την  ποιότητα ζωής και την προστασία των συμφερόντων των Δημοτών.

Υπάρχουν όμως και κάποιες πρακτικές που τίθενται στην κρίση πολιτών και δημοσιογράφων για  να αποφασίσουν αν πρόκειται για βέλτιστες η για χείριστες.

Μία εξ αυτών περιγράφεται παρακάτω:

  • Στις 17 Απριλίου 2019 στην 4η αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης δημιουργείται νέος κωδικός  για προμήθεια δύο (2) αποκριάτικων  αρμάτων !!! Κόστος  500 €.

Έγκριση για απ’ ευθείας ανάθεση

  • Στις 3 Ιουλίου 2019 ο απερχόμενος τότε  δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, προσκαλεί τρεις (3) εργολάβους για   να καταθέσουν οικονομική προσφορά για την αγορά των αποκριάτικων αρμάτων !!!  Ανταποκρίθηκε  ΜΟΝΟ ένας!

Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για αποκριάτικα Άρματα 2019

  • Στις 25 Ιουλίου 2019 (ΑΠ. 23335) ο κ. Λαμπάκης προχωρά με απευθείας ανάθεση στην προμήθεια δύο αποκριάτικων αρμάτων!

Απ ευθείας ανάθεση προμήθειας αποκριάτικων αρμάτων

  • Στις 6 Αυγούστου 2019 ( Σε 11 μόλις ημέρες !!!),  “παραλαμβάνονται”  δύο αποκριάτικα άρματα “ολοκαίνουργια” για μελλοντική χρήση όπως χαρακτηριστικά έγραφε η απόφαση για την δαπάνη.

Αναζητήσαμε τα 2 αποκριάτικα άρματα αλλά μέχρι σήμερα βρήκαμε 2 ημικατεστραμμένα άρματα τα οποία εμφανίζονται σε βίντεο στο youtube να παρελαύνουν εμφανώς σε αποκριάτικες παρελάσεις προηγουμένων ετών.

Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες από την αποκριάτικη παρέλαση του Φεβρουαρίου 2019 είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Αναμένουμε να μας υποδείξουν οι πρώην αρμόδιοι που βρίσκονται τα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ άρματα που αγόρασε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 2019,τότε που η δημοτική αρχή του  κ. Λαμπάκη και των  συνεργατών του χαρακτήρισαν κατεπείγουσα την ανάγκη προμήθειας αποκριάτικων αρμάτων για τον Δήμο.

Σήμερα ως αντιπολίτευση οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι χαρακτηρίζουν ως μη επείγουσα την σύσταση μια Κοινωφελούς Δημοτικής επιχείρησης η οποία θα συνδράμει θετικά μαζί με τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα  στην πορεία του Δήμου προς την ανάπτυξη.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*