Έβρος: Προσαγωγή Βρετανού δημοσιογράφου που κινούνταν στην επίμαχη περιοχή των Φερών

Έβρος: Προσαγωγή Βρετανού δημοσιογράφου που κινούνταν στην επίμαχη περιοχή των Φερών

Ένας Βρετανός δημοσιογράφος, που εντοπίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις να κινείται στην επίμαχη περιοχή των Φερών, η οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο της δημοσιότητας με την παρουσία Τούρκων στη θέση Μελισσοκομείο, προσήχθη σήμερα στο αστυνομικό Τμήμα Φερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, που προφανώς επιχείρησε να φτάσει στο σημείο όπου μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του, όπως η εφημερίδα “THE SUN’ έδωσαν ιδιαίτερη έκταση και εμφάνισαν ως τουρκική κατοχή ελληνικής έκτασης αρκετών στρεμμάτων, έγινε εξακρίβωση στοιχείων. Δεν είχε πάντως προλάβει να τραβήξει φωτογραφίες από σημεία που δεν επιτρέπεται και έτσι δεν προέκυψαν κάποια στοιχεία εναντίον του, όπως για παράδειγμα κίνηση σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Γι’ αυτό και δεν υπήρξε κάτι να καταλογισθεί εναντίον του.

Πάντως και μόνο η παρουσία του Βρετανού δημοσιογράφου, δείχνει πως κάποια ξένα ΜΜΕ προσπαθούν όχι μόνο να διατηρήσουν, αλλά και να “σηκώσουν” το θέμα. Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε, ότι η φωτογραφία που δημοσίευσε η ‘THE SUN”  και συγκεκριμένα το επίμαχο σημείο που υποστηρίζει ότι έχουν καταλάβει οι Τούρκοι, δεν έχει καμιά σχέση με την επίμαχη έκταση, η οποία βρίσκεται πιο βόρεια. Απλά πήραν από την google και έβαλαν το σημείο αυτό και όλοι, αφού δεν γνωρίζουν την περιοχή, το υιοθέτησαν και γράφουν διάφορες ανοησίες για 200 στρέμματα και τέτοια παρόμοια.