Αλεξανδρούπολη: Εκκωφαντική σιωπή από Δευτεραίο, Μιχαηλίδη για τους 50 ανασφάλιστους, απλήρωτους εργαζόμενους του δήμου

Αλεξανδρούπολη: Εκκωφαντική σιωπή από Δευτεραίο, Μιχαηλίδη για τους 50 ανασφάλιστους, απλήρωτους εργαζόμενους του δήμου

-Η παράταξη του ΚΚΕ, που υποστηρίζει πως είναι κόμμα των εργαζομένων, πως δέχεται να κάνει Ερώτηση στην Βουλή ο Βελόπουλος και αυτή να σιωπά;

Έχουν περάσει αρκετές ημέρες από τις πολύ σοβαρές καταγγελίες για τους 50 ανασφάλιστους, απλήρωτους και χωρίς συμβάσεις εργαζόμενους του δήμου Αλεξανδρούπολης, αλλά επικρατεί εκκωφαντική σιωπή από τον επικεφαλής τη “Λαϊκής Συσπείρωσης” Σάββα Δευτεραίο και την παράταξη του και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παύλο Μιχαηλίδη.

Ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και οι δυο πρώην Αντιδήμαρχοι του Χρήστος Ζιώγας και Γιώργος Παντελίδης επιβεβαίωσαν ότι υπήρχαν απλήρωτοι, ανασφάλιστοι και χωρίς να έχουν υπογράψει σύμβαση εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, όλοι τους από την περιοχή τους οδού τέρμα Άβαντος. Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Στάθης Ασπιώτης έκανε δηλώσεις και προανήγγειλε καταγγελίες στον Εισαγγελέα και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ το θέμα έφτασε και μέχρι την ελληνική Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσε στους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης ο Πρόεδρος του κόμματος “Ελληνική Λύση” Κυριάκος Βελόπουλος.

Κι όμως, ο κ.Δευτεραίος που η δημοτική του παράταξη είναι γνωστό ότι πρόσκειται στο ΚΚΕ, δεν έχει μέχρι τώρα.. βγάλει ούτε άχνα. Το κόμμα και η παράταξη που υποστηρίζει ότι εκφράζει τους εργαζόμενους, που βγάζει ανακοίνωση για το παραμικρό, για… ψύλλου πήδημα που λένε, ακόμα και για άσχετα θέματα, δεν έχει πάρει θέση στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Είναι δυνατόν να κάνει Ερώτηση στην Βουλή αναδεικνύοντας ένα σοβαρό θέμα απλών εργαζόμενων στην καθαριότητα του δήμου Αλεξανδρούπολης ο Βελόπουλος και να μην έχει ζητήσει από βουλευτές του ΚΚΕ, του κόμματος των εργαζομένων να το κάνουν ο Σάββας Δευτεραίος; Γιατί άραγε έχει γίνει “σφίγγα”; Οι εργαζόμενοι της οδού Άβαντος είναι… παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν και για τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παύλο Μιχαηλίδη, που εκδίδει ανακοινώσεις και δελτία Τύπου για το παραμικρό. Εδώ… ξεσήκωσε τον κόσμο ακόμα και για το κρέμασμα banner στον Φάρο και δεν βρίσκει μια κουβέντα να πει για ένα τόσο σοβαρό θέμα; Περιμένει μετά να τον πάρει κάποιος στα σοβαρά; Μπορεί να εκπροσωπεί πλέον μόνο τον εαυτό του, αλλά όταν δημιουργεί “θόρυβο” ακόμα και για επουσιώδη θέματα και τον φιλοξενούν επί πολλά λεπτά αρκετά τοπικά ΜΜΕ, δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα για 50 εργαζόμενους, που παραδέχθηκαν Λαμπάκης, Ζιώγας και Παντελίδης ότι έμειναν απλήρωτοι και ήταν ανασφάλιστοι. Μήπως δεν θέλει να στενοχωρήσει τον… συναγωνιστή και συμμαχητή του Βαγγέλη Λαμπάκη, με τον οποίο έχουν γίνει πλέον οι καλύτεροι φίλοι, αφού τους συνδέει το μίσος τους, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι νοιώθουν μίσος προσωπικό και όχι αυτοδιοικητικό για τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Ο κ.Μιχαηλίδης, που τον ακούσαμε προχθές να μιλάει επί 20′ και πλέον σε τοπικό κανάλι, ενώ ανέλυσε τις καταγγελίες του για ένα παρτέρι, αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα επί αρκετή ώρα, δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τις πολύ σοβαρές καταγγελίες 50 εργαζόμενων του δήμου Αλεξανδρούπολης, ότι τους έχουν απλήρωτους και δούλευαν ανασφάλιστοι και χωρίς συμβάσεις. Εδώ νομίζουμε ταιριάζει η γνωστή ατάκα του σημερινού του… συμπορευτή Βαγγέή Λαμπάκη, στο κορυφαίο ΒΙΝΤΕΟ: