ΒΙΝΤΕΟ: Το νέο ορχηστρικό, λαϊκό κομμάτι του Εβρίτη συνθέτη, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Ευριπίδη Νικολίδη

ΒΙΝΤΕΟ: Το νέο ορχηστρικό, λαϊκό κομμάτι του Εβρίτη συνθέτη, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Ευριπίδη Νικολίδη

-Στα χνάρια των μεγάλων λαϊκών συνθετών του παρελθόντος ο συντοπίτης μας (από Καβύλη Ορεστιάδας) συνθέτης και βιρτουόζος του μπουζουκιού

Βαδίζοντας στα χνάρια των μεγάλων λαϊκών συνθετών του παρελθόντος, όπως ο Γιάννης Παπαϊωάννου,ο Βασίλης Τσιτσάνης,ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Μαρκος Βαμβακάρης κ.α, βαδίζει ο Εβρίτης συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Ευριπίδης Νικολίδης.

Το νέο  ορχηστρικό του κομμάτι, “Νοσταλγία” που μόλις κυκλοφόρησε, κάνει να επιστρέψουν οι αναμνήσεις στις κορυφαίες στιγμές του λαϊκού μας τραγουδιού. Ο συντοπίτης μας, από την Καβύλη Ορεστιάδας συνθέτης και μόνιμος μουζουκτσής του Σταμάτη Γονίδη τα τελευταία χρόνια, δημιούργησε ένα λαϊκό, έντεχνο χασάπικο.
Το”Νοσταλγία” είναι ξεκάθαρα ένα κομμάτι που αποτελεί συνέχεια των μεγάλων λαϊκών συνθετών μας, όπως ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Μάρκος Βαμβακάρης και πολλοί άλλοι, με γνήσιο λαϊκό, καθαρό ήχο.
Ο Ευριπίδης Νικολίδης με το μπουζούκι του μας ταξιδεύει μέσα από τη “Νοσταλγία” σε αλλοτινούς καιρούς, όμορφους καιρούς, αλλά με σύγχρονο τρόπο. Ο συμπατριώτης συνθέτης με τις πολλές επιτυχίες που τεαγούδησαν σπουδαίοι καλλιτέχνες, τώρα προσθέτει άλλη μία, ορχηστρική αυτή την φορά.
Η ενορχήστρωση, ο προγραμματισμός και η μίξη ήχου είναι του σπουδαίου μουσικού Γιάννη Κουρκουμέλη, μαέστρου του Σταμάτη Γονίδη, που έπαιξε επίσης πιάνο και βιολιά και έβαλε την ψυχή του στο κομμάτι.
Ακουστικές κιθάρες και μπάσο παίζει ο συγχωριανός του από την Καβύλη και φυσικά συντοπίτης μας Απόστολος Μυρτσίδης.
Για την δημιουργία του “Νοσταλγία” συνεργάστηκαν:

Ενορχήστρωση, προγραμματισμός, μίξη ήχου και πιάνο: Γιάννης Κουρκουμέλης

Κιθάρες ακουστικές και μπάσο: Απόστολος Μυρτσίδης

Συνθέτης και σολίστ μπουζουκιού: Ευριπίδης Νικολίδης

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ… ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΣΕ ΟΜΟΡΦΟΥΣ, ΛΑΪΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*