Αλεξανδρούπολη: Αναβάθμιση Μπόγδη, υποβάθμιση Καμελίδη στον δήμο. Του δείχνουν την… πόρτα της εξόδου;

Αλεξανδρούπολη: Αναβάθμιση Μπόγδη, υποβάθμιση Καμελίδη στον δήμο. Του δείχνουν την… πόρτα της εξόδου;

Πέρασε στο… ντούκου, αλλά μια απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ εδώ και πολύ καιρό, φαίνεται ότι αποτελούσε προάγγελο εξελίξεων στο στενό επιτελείο του και δεν αποκλείεται να ξεκίνησε τώρα η αντίστροφη μέτρηση για μια απομάκρυνση ή αποχώρηση που σίγουρα θα δημιουργήσει αίσθηση.

Σύμφωνα λοιπόν με την συγκεκριμένη απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 3 Μαρτίου 2020, λίγο πριν ξεσπάσει δηλαδή ο χαμός με τον κορονοϊό, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Γιάννης Μπόγδης γινόταν… πρωταγωνιστής και του τομέα επικοινωνίας του κ.Ζαμπούκη, αφού του ανατέθηκαν και τα καθήκοντα: “Τομέας τύπου, δημοσίων σχέσεων, επικοινωνίας και ενημέρωσης”.

Αυτό μπορεί τότε να μην… ενεργοποιήθηκε αμέσως, αλλά είναι φανερό πως υποβαθμίζεται ο Αντώνης Καμελίδης, ο άνθρωπος που αρκετοί θεωρούν (απόλυτα δικαιολογημένα) πως ήταν ο… αρχιτέκτονας της μεγάλης νίκης-έκπληξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές πριν ένα χρόνο, με την επικράτηση του νυν δημάρχου Αλεξανδρούπολης επί του θεωρούμενου… ανίκητου Βαγγέλη Λαμπάκη. Βέβαια, ο κ.Καμελίδης έχει ως αρμοδιότητες επίσης την προβολή και επικοινωνία, αλλά σε θέματα κυρίως τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ο κ.Μπόγδης λοιπόν, πρώην στενός συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς (έχει και αυτό το στοιχείο την ιδιαίτερη σημασία του), ανέλαβε πλέον σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο κ.Ζαμπούκης και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

ΙΔΟΥ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΠΟΓΔΗ

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως πλέον ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δίνει πολύ μεγαλύτερη βάση και “βάρος” στην άποψη του Γενικού Γραμματέα του δήμου στα θέματα επικοινωνίας και προβολής, στον οποίο παραχωρήθηκε με απόφαση του μάλιστα και το δικαίωμα να οδηγεί και την δημαρχιακή MERCEDES που σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιεί ο κ.Ζαμπούκης μια και προτιμάει το ποδήλατο του. Δεν είναι επίσης τυχαίο, ότι τον τελευταίο καιρό στα δελτία Τύπου του δήμου Αλεξανδρούπολης, μετά τον δήμαρχο αναφέρεται ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Μπόγδης, ένας διορισμένος υπηρεσιακός δηλαδή και έπειτα οι καθ ύλην αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι των διαφόρων θεμάτων που συζητούνται στις συναντήσεις που γίνονται.

Επίσης και στον λεγόμενο… πρωινό καφέ, την καθημερινή σύσκεψη δηλαδή με τους στενούς συνεργάτες του για όσα θέματα “τρέχουν”, μετέχουν ο Γιάννης Μπόγδης μαζί με την γραμματέα του δημάρχου κ.Γιαννακίδου, η εργαζόμενη στο γραφείο τύπου Ιωάννα Γουλάπτση και ο ειδικός του σύμβουλος Παναγιώτης Μπίκος και όχι ο κ.Καμελίδης. Αυτός βρίσκεται στα… καταγώγια του δήμου, στο ισόγειο και είναι άγνωστο αν ακούγονται ή πολύ περισσότερο υιοθετούνται οι εισηγήσεις του. Δεν έχει δηλαδή κανέναν ουσιαστικό λόγο σε όσα συμβαίνουν. Μάλιστα οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει εκφράσει αντίθετη άποψη και να εισηγείται εντελώς διαφορετικά πράγματα για ορισμένα θέματα, ενέργειες και αποφάσεις που άπτονται και της επικοινωνιακής τακτικής του κ.Ζαμπούκη αφού επηρεάζουν την “εικόνα” του στους πολίτες, οι οποίες και δεν έγιναν δεκτές, αλλά επιλέχθηκαν άλλες εισηγήσεις συνεργατών του δημάρχου.

Δεν αποκλείεται να έχει επικρατήσει η άποψη, την οποία να έχει αρχίσει σιγά-σιγά να την αποδέχεται ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ότι θα είναι καλύτερο να του δείξει πιθανόν και την… πόρτα της εξόδου, αφού έτσι θα σταματήσει ίσως και τις συνεχείς “επιθέσεις” ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαμπάκης. Είναι άλλωστε γνωστό τοις πάσι, πως είναι γι’ αυτόν “κόκκινο πανί” ο Καμελίδης, αφού τον θεωρεί κύριο υπεύθυνο της περσινής του συντριβής την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 2ας Ιουνίου, μια και ακόμα δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι έχουν ευθύνη τα σοβαρά λάθη, οι παραλείψεις, η αλαζονεία και όλα όσα έκαναν αυτός και οι συνεργάτες του. Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν…