Σαμοθράκη: Το κάλεσμα της Αντιδημάρχου τουρισμού σε όλους, να επισκεφθούν το νησί

Σαμοθράκη: Το κάλεσμα της Αντιδημάρχου τουρισμού σε όλους, να επισκεφθούν το νησί

Με το ξεκίνημα αύριο της ελεύθερης μετακίνησης προς τα νησιά, η εντυπωσιακή Αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Σαμοθράκης Κατερίνα Καραμήτσου-Γιαννέλου, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να επισκεφθούν το πανέμορφο νησί του Έβρου.

Με το ξεπέρασμα σιγά-σιγά της τεράστιας υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, ο υπεύθυνη Τουρισμού της δημοτικής αρχής του Νίκου Γαλατούμου, με την ανάρτηση της οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες με πανέμορφα τοπία της Σαμοθράκης, αναλύει τους λόγους που θα πρέπει ένας επισκέπτης να βρεθεί για διακοπές στο νησί της.

“Αγαπητοί μου φίλοι !
Μία μεγάλη δοκιμασία έφτασε σχεδόν στο τέλος της! Έκρουσε ο κώδων της ελευθερίας μας, μετά από τον ασφαλή μας εγκλεισμό “Μένουμε Σπίτι”. Είμαστε όλοι φοβισμένοι, μπερδεμένοι και παλεύουμε αυτή την κρίση, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Όμως ένα πράγμα είναι σίγουρο. Τα όνειρα μας δεν μπορούν να μπουν σε καραντίνα!

Σας καλώ λοιπόν όλους, να αποδράσετε ,στο πιο απίθανο μέρος του κόσμου ,όπου ο ήλιος λάμπει και η θάλασσα είναι καταγάλανη:

Στο μαγικό νησί ! Την αγαπημένη μας Σαμοθράκη!  Την μούσα του Αιγαίου , το Νησί των Μεγάλων Θεών! Είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε τον εγχώριο τουρισμό , με πολλή αισιοδοξία και ασφάλεια ,αφού δεν είχαμε κανένα κρούσμα στο νησί μας! Θα υποδεχτούμε όλους τους επισκέπτες μας με ελπίδα, αγάπη,αισιοδοξία, με τα παραδοσιακά μας προϊόντα, τις παρθενικές ομορφιές , τις υπέροχες και μοναδικές παραλίες,τα πλούσια εδέσματα και το υπέροχο φαγητό , την παραδοσιακή μουσική και τους υπέροχους μπάλους που θα τους μείνουν αξέχαστα στις διακοπές τους!

Οι φιλόξενοι κάτοικοι του νησιού κάνουν την εμπειρία του ταξιδιού μοναδική για τους επισκέπτες, πράγμα που αποτυπώνεται στις κρατήσεις του φετινού καλοκαιριού ,ενώ ταυτόχρονα κερδίζει συνεχώς τις προτιμήσεις του κοινού ακόμα και για ολιγοήμερες διακοπές όλο το χρόνο. Με την επανεκκίνηση του τουρισμού το 2020 ας στηρίξουμε την δύσκολη φετινή τουριστική σεζόν που δοκιμάστηκε σκληρά, με προορισμό διακοπών το νησί της Σαμοθράκης σαν την ιδανικότερη επιλογή! Σκοπός μας είναι να προκαλέσουμε και να προσκαλέσουμε να μας ανακαλύψουν. Θεωρούμε ότι είναι συγκριτικό μας πλεονέκτημα το γεγονός ότι δεν διαθέτουμε στο νησί εγκαταστάσεις μαζικού τουρισμού και έτσι ο επισκέπτης καλείται να ανακαλύψει τις ιδιαιτερότητες και τις όμορφες γωνιές του νησιού μας από κοινού με τους μόνιμους κατοίκους. Στόχευση μας είναι να προκαλέσουμε ακόμη πιο κολακευτικά αφιερώματα ,βασιζόμενοι στην σαμοθρακίτικη κουλτούρα, φιλοξενία και ευγένεια και είμαστε δίπλα σε όλους τους επαγγελματίες και όλες τις κοινωνικές ομάδες ,πάντα αισιόδοξοι ότι θα ανταπεξέλθουν στην δύσκολη αυτή συγκυρία!


Προσδοκώ ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού ότι θα καταφέρουμε να αναδείξουμε το τουριστικό μας προϊόν σε υψηλό επίπεδο, συνεργαζόμενοι με όλους τους συναρμόδιους φορείς. Επιθυμία τόσο δική μου όσο και όλων των δημοτών και κυρίως του Δημάρχου μας είναι να συνθέσουμε τις δυνάμεις μας και να απογειώσουμε το καλύτερο και πιο σημαντικό προϊόν που διαθέτει η Σαμοθράκη μας! Τον τουρισμό μας!
Ας ενισχύσουμε την φήμη της Σαμοθράκης στην διεθνή τουριστική αγορά καθιστώντας το νησί , όχι απλά ως εναλλακτική, αλλά ως επιλεκτική πρόταση διακοπών που, χάρη στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, κερδίζει συνεχώς εντυπώσεις και φίλους! Δεν υπάρχουν κατάλληλες λέξεις για να περιγράψεις ένα τέτοιο μέρος. Οι θεοί του ουρανού, της φύσης και της θάλασσας κατοίκησαν κάποτε εδώ και τα σημάδια τους είναι ακόμα φανερά στις αισθήσεις. Πρέπει να το επισκεφτείς αυτό το νησί για να νιώσεις εκείνο το απόκοσμο συναίσθημα που προκαλεί και την ενέργεια που το περιβάλλει.
Εύχομαι ένα όμορφο, ξένοιαστο και ελεύθερο καλοκαίρι για όλους μας!

Κατερίνα Καραμήτσου Γιαννέλου