Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη στο Τέμενος και ευχές του Διοικητή Δ’ Σώματος Στρατού για το Ραμαζάν Μπαϊράμ

Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη στο Τέμενος και ευχές του Διοικητή Δ’ Σώματος Στρατού για το Ραμαζάν Μπαϊράμ

Η ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη, παρά τις προσπάθειες κάποιων εντός και κυρίως εκτός Ελλάδος να την… δυναμιτίσουν, είναι δεδομένη και ισχυρή.

Χθες ξεκίνησε για τους μουσουλμάνους το Ραμαζάν Μπαϊράμ υπήρξε επίσκεψη στο Τέμενος της Αλεξανδρούπολης, ενώ ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, ευχήθηκε Χρόνια Πολλά για την γιορτή. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η Επιτροπή του Τεμένους, δημοσιεύοντας και τις σχετικές φωτογραφίες:

“Υποδεχτήκαμε στον ιερό χώρο του Τεμένους το Δ’ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ και μας ευχήθηκαν τα χρόνια πολλά για τη γιορτή του ραμαζάν μπαϊράμ.

Ευχαριστούμε που μας εκτίμησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά υγεία αγάπη ευτυχία και ένα καλύτερο αύριο ! ! !”.

Μοίρασαν τρόφιμα σε φτωχές οικογένειες

Για την γιορτή του Ραμαζάν Μπαϊράμ, η Διαχειριστική Βακουφική Επιτροπή Τεμένους Αλεξανδρούπολης μοίρασε τρόφιμα σε φτωχές οικογένειες στο χώρο του Τεμένους, σε συνεργασία με το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης. Όπως μάλιστα επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Μουαμμέρ Χατζηκερίμογλου:

“Οι ημέρες που διανύουμε φτάνουν στο τέλος της νηστείας της μεγάλης γιορτής του Ραμαζάν Μπαϊράμ. Μοιράσαμε σε σαράντα φτωχές οικογένειες τρόφιμα καλώντας τους στον ιερό χώρο του Τεμένους για να τα παραλάβουν με την εξαιρετική βοήθεια του Πολυκοινωνικού. Ευχαριστούμε την πρόεδρο την κυρία Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου. Ευχόμαστε σε όλους τους Έλληνες Μουσουλμάνους και σε όλη την ανθρωπότητα το Ραμαζάν Μπαϊράμ να φέρει αγάπη υγεία ειρήνη και να είναι ευλογημένοι”.