Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων τιμήθηκε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη (φωτορεπορτάζ)

Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων τιμήθηκε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη (φωτορεπορτάζ)

Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, 101 χρόνια μετά τον σφαγιασμό από τις ορδές των Τούρκων του Κεμάλ 353.000 Ελλήνων του Πόντου, τιμήθηκε χθες στην Αλεξανδρούπολη.

Η εκδήλωση που οργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Έβρου για τον επίσημο εορτασμό και με λήψη των απαραίτητων μέτρων για αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, ξεκίνησε με Θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Πόντιου Αγωνιστή στο πάρκο της “Αργώ” στην παραλία της πόλης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς στην ομιλία του μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι: “Τριάντα χρόνια ο οργανωμένος Ποντιακός ελληνισμός αγωνίζεται για την διεθνοποίηση της γενοκτονίας. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τελικής δικαίωσης”.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από τους βουλευτές Έβρου Τάσο Δημοσχάκη και Σταύρο Κελέτση, τον Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κιζιρίδη που μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Θεόδωρο Βουρδόλη εκπροσώπησαν τον δήμο Αλεξανδρούπολης και τους εκπροσώπους της στρατιωτικής, αστυνομικής, πυροσβεστικής και λιμενικής υπηρεσίας.