Τούρκος πρέσβης για Έβρο: Δεν είναι συνοριακή διαφορά, αλλά τεχνικό ζήτημα

Τούρκος πρέσβης για Έβρο: Δεν είναι συνοριακή διαφορά, αλλά τεχνικό ζήτημα

Το θέμα που προέκυψε στον Έβρο, στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, «δεν είναι συνοριακή διαφορά», αλλά «τεχνικό ζήτημα» δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα, Μπουράκ Οζουγκέργκιν.

Ο Τούρκος διπλωμάτης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, πρόσθεσε ότι υπάρχει επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές για ένα ζήτημα που ο ίδιος χαρακτήρισε «απολύτως φυσιολογικό για γειτονικές χώρες».

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα δήλωσε «Είμαστε σε στενή επαφή με τους Ελληνες συναδέλφους μας, αφότου προέκυψε η υπόθεση. Από την αρχή, συμφωνήσαμε ότι δεν πρόκειται για μια συνοριακή διαφωνία, αλλά για ένα τεχνικό ζήτημα, το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό για γείτονες που έχουν κοινά χερσαία σύνορα. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα, ας μην το μετατρέψουμε σε ένα ζήτημα».

Πηγή: kathimerini.gr

 

4 Σχόλια

  1. “Δεν είναι συνοριακή διαφορά, αλλά τεχνικό ζήτημα ” λέει ο κ. Πρεσβυς. Με την διπλωματικη του γλώσσα εννοει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα! Η απάντηση που πρέπει να του δωθει είναι μια : Μάλιστα κ. Πρεσβη και πρόβλημα υπάρχει καί ζητημα υπάρχει!
    Καταπατησατε παρανομα και καταλαβατε Ελληνικό έδαφος! Ξεκουμπιστειτε αυθωρει, παραχρημα και ασκαρδαμυκτι αυτή τη στιγμή! Και μην ξαναπατησετε στον αιώνα τον απαντα!!! Γιατί αν δεν φυγετε θα κελαηδησουν τα πολυβολα και γαια πυρι μειχθειτω. Και Αει σιχτηρ!!!

    • Φίλε μου ούτε καταπάτησαν ούτε κατέλαβαν ελληνικό έδαφος. Από εσάςδεν περίμεναν να υιοθετείτε τα ψέματα της σκανδαλοθηρικής αγγλικής “The Sun”. Γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο πολύ απλά.

  2. Εν τοιαύτη περιπτώσει ερωτώ: Τότε γιατί έγιναν τά διαβήματα από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια; Γιατί ο κ. Δένδιας μίλησε “για μερικές δεκάδες μέτρα”; Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι ψέματα; Γιατί οι εκπρόσωποι των κομμάτων ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση ( Λοβέρδος και Βελόπουλος) μίλησαν για το θέμα στη Βουλή; Γιατί έγινε τόση φασαρία; Όλα είναι ψέματα; Και αν είναι ψέματα, τότε γιατί ο Πρέσβυς της Τουρκίας ομιλεί ότι υπάρχει ζήτημα; Και τέλος τόσα χρόνια δεν υπήρχε πρόβλημα, ή ζήτημα πώς προέκυψε ξαφνικά τώρα; Εγώ δεν υιοθετώ τίποτε!!! Εκφράζω τίς αγωνίες και την ανησυχία μου όπως κάθε Έλληνας με τά όσα ακούω βλέπω και διαβάζω! Και δεν επιθυμώ αλλα ” ΊΜΙΑ”! Ούτε θέλω να ξανακουσω όπως κάποτε το: ” Η Κύπρος κείται μακράν”! Αλλά, ένα υιοθετώ: Όποιος “πατήσει” Ελληνικό χώμα πού ελευθερώθηκε με αίμα θα πρέπει να πηγαίνει για πιλάφια…

    • Το διάβημα έγινε ως απάντηση στη νότα της Τουρκίας στις 13 Μαίου να μην επιχειρήσει η Ελλάδα έργα στα σύνορα της. Η δήλωση ήταν άστοχη, αλλά αναφέρονταν στην διαφωνία της Τουρκίας στην περιοχή που όντως αφορά μια μικρή έκταση. Οι εκπρόσωπο των κομμάτων όπως και αρκετοί άλλοι βασίστηκαν στο fake δημποσίευμα της The Sun. Αυτά και επειδή βλέπω από τις τοποθετήσεις σας ότι έχετε σχέση γενικά με τον συγκεκριμένο χώρο, δεν είναι όλα εντυπώσεις

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*