ΒΙΝΤΕΟ: Το Άγιο Φως υποδέχθηκε σήμερα η Αλεξανδρούπολη, για την αποψινή, ετεροχρονισμένη Αναστάσιμη Ακολουθία

ΒΙΝΤΕΟ: Το Άγιο Φως υποδέχθηκε σήμερα η Αλεξανδρούπολη, για την αποψινή, ετεροχρονισμένη Αναστάσιμη Ακολουθία

Σήμερα Τρίτη 26 Μαίου γιορτάζεται από την Εκκλησία μας το Πάσχα, ετεροχρονισμένα όπως αποφασίστηκε λόγω των μέτρων αποφυγής της πανδημίας του κορονοϊού, με την Αναστάσιμη Ακολουθία που θα τελεστεί το βράδυ και αυτή την φορά έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν οι πιστοί.

Όπως είναι γνωστό, στις 19 Απριλίου οι εκκλησίες ήταν κλειστές, χωρίς τους Χριστιανούς να γιορτάζουν την Ανάσταση του Κυρίου. Το Άγιο Φως υποδέχθηκε σήμερα το πρωί η Αλεξανδρούπολη, ενόψει της Αποδόσεως του Αγίου Πάσχα και της Πασχαλινής Θείας Λειτουργίας, που θα τελεσθεί απόψε το βράδυ από 8.00-10.30′ στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμου.
Η λιτή τελετή πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου, όπου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης μετέφερε από το αεροδρόμιο και παρέδωσε το Άγιο Φως στους ιερείς της Μητροπόλεως.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αγιο Φως

Το Άγιο Φως υποδέχθηκε σήμερα το πρωί η #Αλεξανδρούπολη, ενόψει της Αποδόσεως του Αγίου Πάσχα και της Πασχαλινής Θείας Λειτουργίας, που θα τελεσθεί απόψε το βράδυ από 8.00-10.30′ στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμου.Η λιτή τελετή πραγματοποιηθηκε στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου, όπου ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπολης Γιάννης Ζαμπούκης παρέδωσε το Άγιο Φως στους ιερείς της Μητροπόλεως.

Gepostet von Δήμος Αλεξανδρούπολης am Dienstag, 26. Mai 2020