Λαϊκή Συσπείρωση: Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την “μαύρη εργασία” στον δήμο Αλεξανδρούπολης

Λαϊκή Συσπείρωση: Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την “μαύρη εργασία” στον δήμο Αλεξανδρούπολης

Έστω και με καθυστέρηση, η “Λαϊκή Συσπείρωση”, η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραίο, πήρε θέση για το σκάνδαλο που καταγγέλθηκε έντονα τόσο δημόσια όσο και στην Δικαιοσύνη και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, για τους απλήρωτους, ανασφάλιστους και χωρίς συμβάσεις 50 εργαζόμενους του δήμου Αλεξανδρούπολης επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής Λαμπάκη.

Χρειάστηκε βέβαια να επισημανθεί από το Evros-news.gr, η… εκκωφαντική σιωπή επί μέρες της συγκεκριμένης παράταξης που ως γνωστόν πρόσκειται στο ΚΚΕ, που υποστηρίζει ότι είναι κόμμα των εργαζομένων. Κάλλιο αργά παρά ποτέ βέβαια. Η ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” αναφέρει:

“Το τελευταίο διάστημα η νέα δημοτική αρχή ανέδειξε το σοβαρό ζήτημα της ύπαρξης πενήντα(50) εργαζόμενων που από την προηγούμενη δημοτική αρχή  παραμένουν απλήρωτοι  εδώ και 2 χρόνια καθώς δούλευαν, όπως καταγγέλλει, χωρίς συμβάσεις, δηλ. σε καθεστώς  «μαύρης εργασίας».

Ως Λαϊκή Συσπείρωση επανειλημμένα με τη δράση και τις παρεμβάσεις μας σε χώρους δουλειάς αναδεικνύουμε προβλήματα των εργαζομένων του Δήμου μας – και όχι μόνο. Και δεν αναφερόμαστε στα πιο πρόσφατα (μαγειρεία, μετακίνηση προσωπικού, σχολικές καθαρίστριες), αλλά και στα ζητήματα που αφορούν στην καθαριότητα, αμαξοστάσιο, σκούπες, πράσινο κλπ.

Πολλές φορές πραγματοποιούμε περιοδείες στους χώρους αυτούς με πιο χαρακτηριστική το Νοέμβρη του 2018. Η επίσκεψή μας αυτή «κατέληξε» σε ερώτηση προς τον προηγούμενο  Δήμαρχο για σοβαρές ελλείψεις, προβλήματα και κινδύνους  που μας καταγγέλθηκαν  (επισυνάπτουμε τη σχετική ερώτηση). Βέβαια δεν γνωρίζουμε το πόρισμα του Υπουργείου και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας που ακολούθησε την καταγγελία συνδικαλιστών, όπως δεν γνωρίζουμε την τύχη πιθανής καταγγελίας του σωματείου για «μαύρη εργασία» ή μήπως δεν έχει γίνει ποτέ (!!!).

Ο χώρος της Τοπικής Διοίκησης ήταν και παραμένει χώρος πελατειακών σχέσεων που «βοηθάει» τους αιρετούς να ασκούν την κεντρική  αλλά και την προσωπική τους πολιτική (αυτό άλλωστε στηρίζει και η νομοθεσία, όπως πχ οι πρόσφατες  ΠΝΠ). Η «μαύρη εργασία» όμως είναι μορφή της πιο άγριας εκμετάλλευσης και γι’ αυτό, αν αποδειχθεί ότι συνέβαινε ή/και συμβαίνει, απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως, να αποκατασταθούν οι εργαζόμενοι και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι ξεκινώντας από αυτούς που είχαν την πολιτική ευθύνη.

Ως  Λαϊκή Συσπείρωση  παραμένουμε στο πλευρό των εργαζόμενων και αντιπαλεύουμε την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της κάθε κυβέρνησης, του κάθε δημάρχου. Αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε και ιδιαίτερα σε αυτά που μας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Οι ίδιοι όμως από την πλευρά τους έχουν και έναν άλλο δρόμο έκφρασης και διεκδίκησης: την οργάνωση στο σωματείο το οποίο θα αγωνίζεται πραγματικά, θα αναδεικνύει προβλήματα και θα παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό για καλύτερες συνθήκες εργασίας, μόνιμη σταθερή δουλειά, υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας”.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*