Όσκαρ υποκρισίας Τοψίδη: Αγωγή διπλασιασμού ενοικίου σε επαγγελματία ως Επιμελητήριο, ενώ απαιτεί κυβερνητική στήριξη επαγγελματιών, επιχειρήσεων!!!

Όσκαρ υποκρισίας Τοψίδη: Αγωγή διπλασιασμού ενοικίου σε επαγγελματία ως Επιμελητήριο, ενώ απαιτεί κυβερνητική στήριξη επαγγελματιών, επιχειρήσεων!!!

Αν υπήρχε όσκαρ υποκρισίας, τότε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου αλλά και επικεφαλής των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα το κέρδισε με πολύ μεγάλη άνεση, αφού θα ήταν εκτός συναγωνισμού.

Σε μια εποχή τεράστιας οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις να βρίσκονται σε απόγνωση και να προσπαθούν να αποφύγουν το λουκέτο, την στιγμή που ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου αλλά και επικεφαλής των Περιφερειακών στέλνει καθημερινά επιστολές στην Κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας στήριξη, διευκολύνσεις και ανακούφιση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, αποδεικνύεται ότι κάνει τα… ακριβώς αντίθετα. Στέλνει αγωγές σε επαγγελματίες που είναι ενοικιαστές σε ακίνητο που ανήκει στο Επιμελητήριο Έβρου, ζητώντας τους ουσιαστικά ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΕΝΟΙΚΙΟΥ αλλά και αναδρομική καταβολή ποσού που φτάνει τα 47.000 ευρώ, αφού θεωρεί ότι θα έπρεπε να πληρώνει πολύ περισσότερα χρήματα κάθε μήνα από αυτά που κατέβαλλε, αν και έχει δικαιωθεί δικαστικά όσες φορές ακολουθήθηκε η νομική οδός από τις δυο πλευρές. Όλα αυτά, ενώ όχι απλά ζητάει αλλά απαιτεί από την Κυβέρνηση μειώσεις ενοικίων ή επιδότηση του κόστους, για επιχειρήσεις και επαγγελματίες!!! Πόσο πιο υποκριτής μπορεί να είναι ένας άνθρωπος δηλαδή.

Το Evros-news.gr παρουσιάζει την υπόθεση που επιβεβαιώνει πανηγυρικά όσα προαναφέραμε. Να τονίσουμε ότι τα δικαστήρια είναι αρμόδια να κρίνουν και να αποφασίσουν για την συγκεκριμένη αστική διαφορά των δύο πλευρών, του Επιμελητηρίου και της ενοικιάστριας. Αλλά δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την… διπρόσωπη στάση του Προέδρου του κ.Τοψίδη, που είναι και ο ίδιος επαγγελματίας και επιχειρηματίας και μάλιστα με συμμετοχή σε πάρα πολλές επιχειρήσεις (όπως λέει με χιούμορ ούτε ο ίδιος ξέρει πόσα… ΑΦΜ έχει).

Στις 19 Μαίου 2020, κοινοποιήθηκε στην κ.Σταματία Χατζημιχήλ, η οποία νοικιάζει από το 2010 κατάστημα στο ισόγειο του κτιρίου του Επιμελητηρίου ως μεσιτικό γραφείο, η αγωγή που κατέθεσαν τον Μάρτιο ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου εναντίον της. Όλα αυτά ενώ ο… κορονοϊός είναι ακόμα εδώ, οι επαγγελματίες ψάχνουν απεγνωσμένα λύσεις για να σταθούν στα πόδια τους και να μην κλείσουν, όπως… υποκριτικά επαναλαμβάνει και ο κ.Τοψίδης στις επιστολές και ανακοινώσεις που στέλνει σε διάφορα υπουργεία, απαιτώντας στήριξη επιχειρήσεων και επαγγελματιών που ως θεσμός εκπροσωπεί.

 

Η συγκεκριμένη επαγγελματίας, η οποία ασχολείται με έναν τομέα, τα κτηματομεσιτικά, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τα Μνημόνια και την οικονομική κρίση, νοίκιασε από το Επιμελητήριο το 2010 το συγκεκριμένο κατάστημα, με 2.016 ευρώ το μήνα. Στο ξεκίνημα δηλαδή της φοβερής οικονομικής κρίσης που έπληξε την χώρα μας και την έναρξη των Μνημονίων. Αυτός έγινε για 5 χρόνια, ως το 2015 αρχικά, αλλά όπως συμβαίνει με όλες τις εμπορικές μισθώσεις, η διάρκεια της είναι 12ετής, ως το 2022 δηλαδή, με βάση τους ισχύοντες νόμους και τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ. 34/1994 περί κωδικοποίησης νόμων περί εμπορικών μισθώσεων. Να επισημάνουμε ότι η κ.Χατζημιχαήλ έχει δικαιωθεί ως τώρα σε όλες τις δικαστικές προσφυγές της και μάλιστα αμετάκλητα έχει ήδη κριθεί με την υπ’ αριθ. 91/2018 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θράκης το 2018, ότι η μίσθωση είναι εμπορική και άλλα καλύπτεται από την 12ετία, πότε λήγει το 2022.

Στη συνέχεια υπήρξε αναπροσαρμογή του ενοικίου και μείωση του, λόγω της οικονομικής κρίσης που ξέσπασε στην χώρα μας και συμφωνήθηκε το 2013 με νόμιμα υπογεγραμμένο  πρακτικό συμβιβασμού μεταξύ του Επιμελητηρίου και της ενοικιάστριας ενώπιον της Επιτροπής Διακανονισμού εμπορικών μισθώσεων της Π.Ε. Έβρου, το μηνιαίο ενοίκιο να είναι 1225 ευρώ ως την λήξη της σύμβασης τον Μάιο του 2015. Το ενοίκιο αυτό συνέχισε μάλιστα να καταβάλλει η ενοικιάστρια και στη συνέχεια, μετά την 1η Ιουνίου 2015 που είχε λήξει η αρχική σύμβαση ενοικίασης, μια και με βάση το νόμο αυτή έχει 12ετή διάρκεια. Με τα χαρτόσημα και τις αναπροσαρμογές, κατέβαλε δηλαδή 1.242,44 ευρώ τον μήνα.

Ζητάει διπλασιασμό ενοικίου και

47.000 για τα προηγούμενα χρόνια

Αν και το Επιμελητήριο Έβρου είχε την άποψη πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ως τον Ιανουάριο του 2018 που η κ.Χατζημιχαήλ κατέθετε τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Επιμελητήριο Έβρου τα εισέπραττε κανονικά, μέσω της νομικής του συμβούλου Μαρίας Βρετοπούλου και υπέγραφε την σχετική απόδειξη παραλαβής. Από τότε και για τους επόμενους μήνες, ενώ γινόταν κανονικά κατάθεση του ποσού των 1.242,44 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αρνούνταν να το παραλάβει. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά της ζητάει με την αγωγή που έστειλε πριν λίγες ημέρες, εν μέσω κορονοϊού και τεράστιας οικονομικής κρίσης, την καταβολή 46.983,30 ευρώ, ως διαφορά ενοικίων από τον Ιούνιο του 2015 και για τα επόμενα 5 χρόνια ως σήμερα.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να πληρώνει από τον περασμένο Μάρτιο σχεδόν ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΕΝΟΙΚΙΟ, δηλαδή 2.016 ευρώ τον μήνα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αγωγή αυτή.

Μιλάμε για διπλασιασμό, γιατί η επαγγελματίας που νοικιάζει το κατάστημα ιδιοκτησίας του Επιμελητηρίου, είχε ζητήσει το 2018 και ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ από την Επιτροπή Διακανονισμού για τις Εμπορικές Μισθώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αίτηση-αναφορά της, αναπροσαρμογή του ενοικίου στο ποσόν των 656,00 ευρώ έως το πολύ 715,00 ευρώ, λόγω των άσχημων οικονομικών συνθηκών. Η συγκεκριμένη επιτροπή μάλιστα εξέδωσε το υπ’ αριθ. 2/12.11.2018 Πρακτικό – Πόρισμα αυτής και έκρινε ομόφωνα ότι, κατά πάγια πρακτική και κατ’ αναλογία με τις μισθώσεις όπου μισθωτής είναι το Ελληνικό Δημόσιο, δεδομένης και της διαρκώς επιδεινούμενης οικονομικής συγκυρίας των τελευταίων ετών, είναι εύλογη η αιτούμενη μείωση του μηνιαίου μισθώματος. 

Το Επιμελητήριο νοίκιασε στην σύζυγο Τοψίδη

κατάστημα επίσης στο ισόγειο, στην μισή τιμή

Τέλος, να επισημάνουμε ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο. Όμως αναφέρει η ενοικιάστρια του καταστήματος ιδιοκτησίας του Επιμελητηρίου στην αγωγή που κατέθεσε τον Φεβρουάριο του 2019 ζητώντας μείωση του ενοικίου που καταβάλλει τώρα και ανέρχεται στα 1.242 ευρώ, ενώ το Επιμελητήριο απαιτεί 2.016 ευρώ το μήνα, στις αρχές του 2018 νοικιάστηκε στη Νίκη Μουχταρίδου, σύζυγο του Προέδρου Χριστόδουλου Τοψίδη, κατάστημα που επίσης βρίσκεται στο ισόγειο και ανήκει επίσης στο Ν.Π.Δ.Δ αλλά είναι από την πίσω πλευρά του κτιρίου, με αναλογία ενοικίου ανά τετραγωνικό μέτρο 10,33 ευρώ. Στην περίπτωση του δικού της καταστήματος ήδη η αναλογία αυτή είναι ΔΙΠΛΑΣΙΑ και συγκεκριμένα 20,70€/τ.μ. Το συγκεκριμένο κατάστημα έχει εμβαδό 30 τ.μ. με πατάρι και μηνιαίο ενοίκιο 310,00 ευρώ. Είναι δηλαδή το μισό από το επίδικο κατάστημα των 60 τ.μ της Σταματίας Χατζημιχαήλ που βρίσκεται απέναντι και πίσω και λειτουργεί ως υποκατάστημα Αλεξανδρούπολης της εταιρίας-παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος WATT+VOLT.

Με μια απλή σκέψη δηλαδή, αν το Επιμελητήριο Έβρου νοίκιασε το 2018 στην σύζυγο του κ.Τοψίδη 30 τ.μ έναντι 310 ευρώ, δεν μπορεί την ίδια στιγμή να απαιτεί από την κ.Χατζημιχαήλ για το κατάστημα 60 τ.μ. που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο άλλο, 2.016 ευρώ τον μήνα και ενώ πληρώνει ήδη 1.242 ευρώ. Την αστική ή οποιαδήποτε άλλη διαφορά, επαναλαμβάνουμε ότι αρμόδια να την κρίνουν και να αποφασίσουν είναι φυσικά τα δικαστήρια. Εμείς αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε, είναι αυτή η υποκρισία και διγλωσσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος από την μια μεριά εμφανίζεται ως υπερασπιστής των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που είναι μέλη του Επιμελητηρίου και την ίδια στιγμή απαιτεί από ενοικιαστή του διπλασιασμό του μηνιαίου ενοικίου, ενώ θα έπρεπε λόγω και των νέων δυσμενών οικονομικών εξελίξεων να του κάνει από μόνη της η διοίκηση του Επιμελητηρίου μείωση. Εκτός αν στόχος είναι να εξωθηθεί η συγκεκριμένη επαγγελματίας να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο κατάστημα που βρίσκεται επί της κεντρικής Λεωφόρου Δημοκρατίας της Αλεξανδρούπολης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να ενοικιαστεί από άλλον.

 

 

4 Σχόλια

  1. Η παράσταση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και ο πολυτάλαντος πρόεδρος απέδειξε με οσκαρικό τρόπο ότι τα καταφέρνει και στην υποκριτική. Πλέον μετά από αυτό το γεγονός δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι πρεσβεύει ο εν λόγω κύριος με τις πολιτικές του. Τι πρεσβεύει όμως; Το Ταμείο της οικογένειας να γεμίζει και όλοι οι υπόλοιποι ας ταλαιπωρηθούν για να βγάλουν τα προς το ζην, τώρα μπορούν να αντιληφθούν όλοι σε υπέρτατο βαθμό τι πραγματικά είναι αυτό το μεγάλο ταλέντο της επιχειρηματικής κοινότητας και ποιο είναι το έργο του.

    Κρίμα που από το χόλιγουντ λείπει ένα τόσο μεγάλο ΑΣΤΕΡΙ, θα ήταν άριστος συμπρωταγωνιστής στην ταινία το ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ δίπλα στον Jason Statham.

  2. τελικα στο επιχειρειν στο χωρο μας υπαρχουν παιδια και αποπαιδια οπως και αθεμιτος ανταγωνισμος, αντι να αλληλοστηριζόμαστε τρωγομαστε μεταξυ μας και χανουμε ολοι.

  3. ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 10,33 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ 33.43 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ (2016 ΕΥΡΩ/60,29τμ).

  4. Στις επόμενες εκλογές δεν ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ τους ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*