Αλεξανδρούπολη: Αλλάζει κατεύθυνση η οδός Καραϊσκάκη (δρόμος Αστυνομίας) – Θα οδηγεί προς την παραλιακή

Αλεξανδρούπολη: Αλλάζει κατεύθυνση η οδός Καραϊσκάκη (δρόμος Αστυνομίας) – Θα οδηγεί προς την παραλιακή

Αλλάζει κατεύθυνση η οδός Καραϊσκάκη, ο δρόμος δηλαδή που περνάει μπροστά από την Αστυνομική Διεύθυνση και θα οδηγεί πλέον προς την παραλιακή Β.Αλςξάνδρου.

Στόχος είναι να αποσυμφορηθεί η κίνηση των οχημάτων που κατευθύνονται από την Λεωφόρο Δημοκρατίας προς το λιμάνι ή την παραλιακή γενικότερα, αλλά και να περνούν απ’ ευθείας από την Ιωακείμ Καβύρη όπως κατεβαίνει, κατ’ ευθείαν προς λιμάνι και παραλία τα αυτοκίνητα, χωρίς να χρειάζεται να στρίβουν στην Λ.Δημοκρατίας.

Την απόφαση αυτή πήρε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Αλεξανδρούπολης κατά την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαίου, εγκρίνοντας ομόφωνα την εισήγηση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων, η οποία λήφθηκε με ψήφους 6-1. Άλλη παρέμβαση είναι η απαγόρευσης αριστερής στροφής στο δυτικό ρεύμα της Λ. Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει στο επίσημο έγγραφο που δημοσιεύθηκε σήμερα 28 Μαίου στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

“Η Υπηρεσία, μετά από μελέτη του ζητήματος, αφού έλαβε υπόψιν τις τοπικές συνθήκες κυκλοφορίας, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οδών, τον ΚΘΚ, τα συμπεράσματα και τις μετρήσεις της κυκλοφοριακής μελέτης Αλεξανδρούπολης 2013-2016, τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν για το σύνολο της πόλης (υπ΄ αριθμ. 2086/21.08.2016 Απόφαση ΓΓΑΔΜΘ – ΦΕΚ 2549Β/2016), τις αρχές της κυκλοφοριάκης επιστήμης και τη μελέτη «Πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κέντρο της πόλης», προτείνει:
Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κεντρική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ως κάτωθι:
1.Aντιδρόμηση με φόρα νότια της οδού Καραϊσκάκη στο τμήμα της από την οδό Λ. Δημοκρατίας έως την οδό Β. Αλεξάνδρου.
2.Απαγόρευση αριστερής στροφής στο δυτικότροπο ρεύμα επί της οδού Λ. Δημοκρατίας.
Η εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων θα οδηγήσει στις κάτωθι συνέπειες:
-Mειωμένες καθυστερήσεις στη διασταύρωση Λ. Δημοκρατίας και Ι. Καβύρη, λόγω κατάργησης μιας φάσης στρεφουσών κινήσεων (επί της οδού Καραϊσκάκη – LOS E/F) – δραματική βελτίωση της συνολικής στάθμης εξυπηρέτησης (LOS) του κόμβου από το υφιστάμενο επίπεδο D.

-Θα βελτιωθεί η άμεση σύνδεση για τα οχήματα που κινούνται επί των οδών Ι. Καβύρη και έχουν σκοπό να προσεγγίσουν τη Β. Αλεξάνδρου (δια μέσω της οδού Καραϊσκάκη – σήμερα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα).
-Θα αυξηθούν οι φόρτοι των οχημάτων που χρησιμοποιούν τις οδούς Ψαρών και Τζαβέλλα με φορά βόρεια. Η αύξηση αυτή θα είναι μικρή και σε κάθε περίπτωση διαχειρήσιμη σε σχέση με την κυκλοφοριακή ικανότητα της οδού (αφορά σε ανακατανομή φόρτων της τάξης των 80 οχημάτων/ώρα).

Γενικότερα, οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα βελτιώσουν το επίπεδο κυκλοφορίας και ασφάλειας επί της κεντρικής περιοχής της Αλεξανδρούπολης, θα κατανείμουν κατάλληλα τους φόρτους στο δίκτυο και θα
εξομαλύνουν τοπικά τη σύνδεση και την προσπελασιμότητα της παραλιακής οδού μετά την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου κλπ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

 

5 Σχόλια

  1. Οταν κλεινει η παραλιακη τι θα γινεται;Νεες ασκησεις επι χαρτου απο τις καμπαρντινες;Η κυκλοφοριακη μελετη ειναι για τα σκουπιδια…καντε νεα μελετη χωρις παραγγελιες..

  2. Όταν εχει περιστατικό η αστυνομία που πάντα θα έχει και κλείνει τον δρόμο τι θα γίνεται;

  3. Μα αν έχεις 500 πεζόδρομους αυτά γίνονται…
    Έπρεπε να έρθει το καλοκαίρι του 20 για να κατεβαίνει ενώ έπρεπε να κατέβαινε εδώ και 40 χρόνια πριν και φυσικά με μείον δύο πεζόδρομους όμως.

    Όσο για την αστυνομία και το κλείσιμο έχει να γκρινιάζουμε και όποτε έχουν περιστατικά που δεν θα κατεβαίνουμε θα είναι άστα να πάνε κάθε φορά που θα κλείνουν και θα είναι ποιο χειρότερα μιας που αλλάζει κατεύθυνση και δεν υπάρχει Κύπρου.

  4. Η αλλαγή κατεύθυνσης στην οδό Καραΐσκάκη δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της πρόσβασης στο λιμάνι ούτε να μειώσει την επιβάρυνση της Λεωφόρου Δημοκρατίας. Υπάρχει η οδός η Μεσολογγίου για όσους δεν θέλουν να κινηθούν πάνω στη Λ. Δημοκρατίας
    Μόνη λύση στο πρόβλημα το άνοιγμα της οδού Κύπρου μέχρι να γίνει ο Ανατολικός Περιφερειακός

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*