Εκτέθηκαν άγρια και δυσφήμισαν Σαμοθράκη, Θάσο, κάνοντας επιθέσεις για… ανύπαρκτη απόφαση του υπουργείου Τουρισμού

Εκτέθηκαν άγρια και δυσφήμισαν Σαμοθράκη, Θάσο, κάνοντας επιθέσεις για… ανύπαρκτη απόφαση του υπουργείου Τουρισμού

-Γκαρά, Τοψίδης, Κατσιμίγας, Μαυρίδης, Γαλατούμος, Κυριακίδης υιοθέτησαν Fake news και ανύπαρκτη απόφαση-ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού

-Κόνσολας: Επικίνδυνουι, ανεπαρκείς και ανεύθυνοι, όσοι διακινούν αυτά τα ανύπαρκτα σενάρια

του ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ


“Όποιος βιάζεται σκοντάφτει” λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός και… εκτίθεται άγρια, συμπληρώνουμε εμείς, ακόμα και αν έχει καλές προθέσεις. Αυτό ισχύει για όσα συνέβησαν τις δυο τελευταίες ημέρες και αφορούν τα δυο πανέμορφα νησιά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Σαμοθράκη και τη Θάσο.

Εκτέθηκαν λοιπόν άγρια και δυσφήμισαν οι ίδιοι τους δυο εκπληκτικούς τουριστικούς προορισμούς, αφού υιοθετώντας Fake news και ανύπαρκτες αποφάσεις-ανακοινώσεις του υπουργείου Τουρισμού, υποστηρίζοντας ότι χαρακτήρισε Σαμοθράκη και Θάσο ως νησιά “υψηλού κινδύνου” για την αντιμετώπιση κρούσματος κορωνοϊού σε τουρίστες. Ξεκίνησαν λοιπόν επιθέσεις κατά του συγκεκριμένου υπουργείου αλλά και κατά πάντων, “σηκώνοντας” τεράστιο επικοινωνιακό “θόρυβο”, με Ερωτήσεις στην Βουλή, ανακοινώσεις, δηλώσεις και επιστολές,  που μόνο ζημιά έκαναν σε Σαμοθράκη και Θάσο. Ο καθένας βέβαια για τους δικούς του, προσωπικούς ή άλλους λόγους. Σε ποιους αναφερόμαστε;

  • Στην βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά
  • Τον επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη.
  • Τον επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” Κώστα Κατσιμίγα
  • Τον Πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜ-Θ και δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη
  • Τον δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο
  • και τον δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη 

Όλοι αυτοί λοιπόν, παίρνοντας ως δεδομένη απόφαση που μάλιστα έγινε και γνωστή από το υπουργείο Τουρισμού ή το υπουργείο Υγείας για κατάταξη των νησιών σε τρεις υγειονομικές ζώνες και της Σαμοθράκης, Θάσου στην… χειρότερη τρίτη ζώνη “υψηλής επικινδυνότητας”, κήρυξαν αμέσως… ανένδοτο. Κατηγορώντας όποιον… συμφέρει στον καθένα. Για να αποδειχθεί πολύ γρήγορα, πως όλα αυτά ήταν απλά δημοσιογραφικές εκτιμήσεις και πληροφορίες, αλλά δεν υπάρχει ούτε απόφαση και πολύ περισσότερο καμιά ανακοίνωση. Κάποια θετικά για όλα τα νησιά και ιδίως τα μικρότερα, σχέδια που εξετάζουν το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ για ενίσχυση των δομών υγείας τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, εν όψει της τουριστικής περιόδου. Τις δημοσιογραφικές πληροφορίες λοιπόν τις “βάφτισαν” αποφάσεις του υπουργείου Τουρισμού, γιατί έτσι τους βόλευαν.

Αποδείχθηκαν από τις εξελίξεις ανεύθυνοι, επιπόλαιοι και… επικίνδυνοι, γιατί έδωσαν προβολή και επικοινωνιακή έκταση σε θέμα που δεν υφίσταται και έβλαψαν τα δυο νησιά της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, για τα οποία υποτίθεται κόπτονται. Όλα αυτά μάλιστα, όταν σε ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα και σε δεκάδες νησιά, μόνο μια περίπτωση παρόμοια υπήρξε. Αυτή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ.Χατζημάρκου και σχεδόν κανενός άλλου δημάρχου, αντιπολιτευτικής παράταξης Περιφερειών, βουλευτών οποιουδήποτε κόμματος. Μόνο στην περιοχή μας κάποιοι θέλησαν να παραστήσουν τους,… έξυπνους και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα. Κι όταν αποδείχθηκε πως είχαν άδικο, δεν βρήκαν το θάρρος να ανακαλέσουν ή να ζητήσουν έστω μια συγνώμη από όσους κατηγόρησαν. Μόνο ο δήμαρχος Θάσου κ.Κυριακίδης το έκανε, στην σημερινή εκπομπή “Οι Αταίριαστοι” του ΣΚΑϊ, προς τιμήν του.

Γκαρά: Τον Φεβρουάριο διαμαρτύρονταν για την μεταφορά

ασθενών στην Αλεξανδρούπολη, τώρα την βρίσκει… κοντά 

Πρώτη και καλύτερη φυσικά η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά. Κανένας άλλος συνάδερφος της στην υπόλοιπη Ελλάδα, όταν αρκετά νησιά φέρονταν από τα ίδια δημοσιεύματα για την Fake, ανύπαρκτη απόφαση του υπουργείου Τουρισμού επίσης στην τρίτη κατηγορία “υψηλού κινδύνου” δεν έκανε δηλώσεις. Η κ.Γκαρά, που πολλές φορές έχει δείξει απύθμενο θράσος, βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει την Κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι είναι ακατανόητη η απόφαση να συμπεριλάβει την Σαμοθράκη, όταν όπως δήλωσε, “το νησί απέχει λιγότερο από δύο ώρες από ένα σύγχρονο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αυτό της Αλεξανδρούπολης, το οποίο μάλιστα είναι και Νοσοκομείο Αναφοράς για τον COVID-19″. Είναι η ίδια βουλευτής, που τον περασμένο Φεβρουάριο στην Βουλή κατηγορούσε επίσης την Κυβέρνηση για την έλλειψη παιδιάτρου στην Σαμοθράκη αλλά και άλλων γιατρών, με αποτέλεσμα να… ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ οι κάτοικοι μεταβαίνοντας με το πλοίο της γραμμής στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης!!!

Διαβάστε κάποιες από τις δηλώσεις της βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ και φρίξτε με την επιπολαιότητα και τον καιροσκοπισμό της.

“Η απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού να κατατάξει το νησί της Σαμοθράκης στα νησιά «υψηλού κινδύνου» λόγω κορονοϊού, είναι μία εξαιρετικά ατυχής απόφαση που έρχεται τη χειρότερη στιγμή. Απαξιώνει και δίνει το τελειωτικό χτύπημα στις τουριστικές επιχειρήσεις και τους κατοίκους της Σαμοθράκης.
Είναι ακατανόητος ο λόγος για τον οποίο η Κυβέρνηση επιλέγει να βάλει στη μαύρη λίστα τη Σαμοθράκη, τη στιγμή που το νησί απέχει λιγότερο από δύο ώρες από ένα σύγχρονο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αυτό της Αλεξανδρούπολης, το οποίο μάλιστα είναι και Νοσοκομείο Αναφοράς για τον COVID-19″.
Τοψίδης: Το… τερμάτισε, με ανακοίνωση-μνημείο
ανευθυμότητας, λαϊκισμού και… κόμπλεξ κατά Μέτιου  

Από κοντά και ο προσωπικός φίλος της Νατάσας Γκαρά (αλληλοστηρίχθηκαν άλλωστεστθις περσινές περιφερειακές και εθνικές εκλογές) επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση”, αλλά και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής όλων των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης. Σιγά μην έχανε την αφορμή να επιτεθεί και να βγάλει άλλη μια φορά τον… καημό και το… κόμπλεξ του κατά του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Σε λίγο μπορεί να τον κατηγορήσει και ότι… κατασκεύασε αυτός τον κορονοϊό στα εργαστήριο της κινεζικής Γιουχάν. Τοψίδης είναι άλλωστε αυτός, ότι θέλει λέει και γράφει. Σάμπως βγάζει νόημα κανείς; Βλέπετε τέτοιες ημέρες πέρυσι, αν και “συμμάχησε” μαζί του ένα ετερόκλητο πλήθος προσωπικών φιλοδοξιών, επιχειρηματικών και άλλων συμφερόντων, έχασε τις εκλογές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Βγήκε λοιπόν να κατηγορήσει τον κ.Μέτιο ότι ευθύνεται γιατί δεν απέτρεψε την… ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που στο… μυαλό του πίστευε πως πήρε το υπουργείο Τουρισμού.

Η ανακοίνωση του κ.Τοψίδη είναι πραγματικά… μνημείο ανευθυνότητας, λαϊκισμού και… θολωμένου μυαλού. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι ο υπεύθυνος τουρισμού της παράταξης του, ο Μιχάλης Αμοιρίδης που γνωρίζει καλά τα τουριστικά θέματα μια και υπήρξε συνεργάτης του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, ότι δεν είχε καμιά ανάμιξη σε αυτήν την ανακοίνωση, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Είναι προφανές ότι το Υπουργείο «ρίχνει» τη Θάσο και τη Σαμοθράκη προς όφελος όλων των υπολοίπων τουριστικών περιοχών της Βόρειας Ελλάδος.

Την ίδια στιγμή που το Υπουργείο διαπράττει αυτό το μεγάλο λάθος, η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες, παραμένουν ως αμέτοχοι θεατές μπροστά στο φλέγον αυτό ζήτημα. Έτσι ούτε απέτρεψαν την δυσμενή αυτή κατάταξη, ούτε αντέδρασαν άμεσα ώστε να διορθωθεί. Αποδεικνύεται, όμως, ότι παρά τις πολυδιαφημιζόμενες «άκρες» που διαθέτουν στην κυβέρνηση, δεν είχαν καμία ενημέρωση! Εκτός και αν δεν αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα του θέματος.

Τους καλούμε, αντί να ασχολούνται με την πολιτική των φωτογραφιών, των ανέξοδων δηλώσεων, των αυτονόητων θεμάτων  της καθημερινότητας, να συνέλθουν και να απαιτήσουν από το Υπουργείο να αποκαταστήσει την κατάταξη της Θάσου και της Σαμοθράκης, σχετικά με το ζήτημα της ζώνης κατάταξης για λόγους επικινδυνότητας εξαιτίας του COVID – 19”.

Ζήτησε λοιπόν από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη να απαιτήσουν από το υπουργείο Τουρισμού να πάρει πίσω την… ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του. Κι όχι μόνο αυτό, έκανε και μια… ειρωνική αναφορά, απαράδεκτη για επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, μιλώντας για… πολυδιαφημισμένες “άκρες”¨που έχει η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας στην Κυβέρνηση. Τα ερωτήματα όμως είναι αμείλικτα για τον Χριστόδουλο (Τάκη για τους φίλους του) Τοψίδη. Άντε, ο Μέτιος, ο Τσώνης, ο Πέτροβιτς και οι άλλοι… δεν έκαναν τίποτα για να ανατρέψουν την απόφαση που επαναλαμβάνουμε δεν υπήρχε. Ο ίδιος ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες του τουρισμού στην Σαμοθράκη, γιατί δεν έκανε κάποια κίνηση να την ανατρέψει; Μαθαίνουμε ότι σύντομα θα γίνει και συνάδερφος τους, αφού οι πληροφορίες τον θέλουν… συνέταιρο σε ξενοδοχειακή επιχείρηση που αγοράστηκε και θα ξαναλειτουργήσει.

Ως επικεφαλής των Επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ γιατί δεν έκανε κάποια παρέμβαση και για την Θάσο; Αυτός επίσης δεν… πολυδιαφημίζει τις “άκρες” του; Δεν είναι η σύζυγος του συνέταιρος στην επιχείρηση μεταξωτών με την Μαρέβα Μητσοτάκη, την σύζυγο του Πρωθυπουργού; Δεν έχει κουμπάρο τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη; Δεν είναι “κολλητός” του Καβαλιώτη υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος μάλιστα πέρυσι τέτοιον καιρό είχε κάνει ΔΗΜΟΣΙΑ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ υπέρ του στις περιφερειακές εκλογές εν όψει της δεύτερης Κυριακής; Γιατί δεν τηλεφώνησε σε όλους αυτούς να ανατρέψει την απόφαση και να μην χάσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις όχι… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ, όπως αναφέρεται στα ευρώ ο ίδιος, αλλά χιλιάδες ευρώ;

Κατσιμίγας: Copy paste την ανακοίνωση της Γκαρά

Καλά, για τον Κώστα Κατσιμίγα, τον επικεφαλής της τρίτης σε ψήφους παράταξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, που παρά την στήριξη του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι κατόρθωσε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να “πατώσει”, τι να πει κανείς. Η ανακοίνωση του ήταν σχεδόν ίδια με αυτή της βουλευτή Έβρου Νατάσας Γκαρά. Copy paste (κόπι πάστε που λέει και ο “σύντροφος” τους Παύλος Πολάκης) και είχε πάλι τα γνωστά στοιχεία της μικρόψυχης και μικροπρεπούς αντιπολίτευσης που κάνει, χωρίς να τον νοιάζει αν εκτίθεται και γίνεται ρεζίλι. Αυτός τα έβαλε με το υπουργείο Υγείας, που επίσης δεν πήρε κάποια επίσημη απόφαση και ούτε φυσικά έκανε καμιά ανακοίνωση,. Θέλησε μάλιστα να κάνει το γνωστό του… κρύο χιούμορ αναφέροντας μεταξύ άλλων:

“Γνωρίζετε ότι τα δύο μικροσκοπικά νησάκια Θάσος και Σαμοθράκης στη μέση του πουθενά που βρίσκονται μέρες μακρυά από τον πολιτισμό γενικότερα;

Προφανώς οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας που κατέταξαν τα νησιά μας στην ίδια κατηγορία με την Ανάφη, την Αστυπάλαια, την Κάσο, το Καστελόριζο, τον Άη Στράτη, τους Οθωνιούς και τη Γαύδο, δεν τα έχουν δει ούτε στο χάρτη.

Προφανώς δεν γνωρίζουν, ως όφειλαν, ότι τα νησιά έχουν πολύ καλά εξοπλισμένα Κέντρα Υγείας με πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα. Η Θάσος απέχει από δύο μεγάλα Νοσοκομεία απόσταση λιγότερη από 1 ώρα και 30 λεπτά και η Σαμοθράκη λιγότερο από δύο ώρες από Νοσοκομείο Αναφοράς (Πανεπιστημιακό Αλεξ/πολης)”.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που συχνά κάνει επερωτήσεις στο περιφερειακό συμβούλιο ή κάνει δηλώσεις και κατηρογεί την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια ότι δεν δίνει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις των υγειονομικών δομών στα συγκεκριμένα νησιά. Τώρα βλέπει (;) ότι έχουν πολύ καλά εξοπλισμένα Κέντρα Υγείας (η Σαμοθράκη δεν έχει γιατί είναι ακόμα κατεστραμμένο και φιλοξενείται σε μια αίθουσα στο αγροτικό ιατρείο Καμαριώτισσας).

Μαυρίδης: Σιγά μην χάσει την αφορμή για

επικοινωνιακή προβολή και… like στο facebook

Από κοντά μαζί με αυτούς, ο “κολλητός” της Νατάσας Γκαρά (επίσης αλληλοστηρίχθηκαν σε δημοτικές και εθνικές εκλογές στην Ορεστιάδα) και κουμπάρος του κ.Τοψίδη, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ και δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Σιγά μην χάσει την ευκαιρία και αφορμή για τζάμπα επικοινωνιακή προβολή και τα αγαπημένα του like στο facebook. Γι’ αυτά άλλωστε ζει και αναπνέει. Χωρίς λοιπόν να ψάξει αν υπάρχει τέτοια απόφαση του υπουργείου Τουρισμού, ο επικεφαλής των δημάρχων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, έγραψε στην προσωπική του σελίδα, ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ όπως συνηθίζει τα εξής:

“Άμεση και δικαιολογημένη απόλυτα η αντίδραση των δημάρχων Θάσου και Σαμοθράκης, για την άστοχη κατηγοριοποίηση των δύο νησιών μας, σε προορισμούς “υψηλού κινδύνου”. Επικοινώνησα μαζί τους για να εκφράσω ως πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ τη συμπαράσταση των Δήμων της ΑΜΘ. Θα πρέπει άμεσα το Υπουργείο Τουρισμού να αναλάβει πρωτοβουλίες στήριξης του τουρισμού στην περιφέρειά μας και κυρίως στα δύο νησιά μας που έχουν πληγεί σε μέγιστο βαθμό”.

Γαλατούμος: Ζητούσε ενίσχυση του… κλειστού

Κ.Υ.Σαμοθράκης, τώρα τα βρίσκει όλα… τέλεια

Φάουλ και μάλιστα τεράστιο και από τον δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο, που με την ανακοίνωση του μας… κούφανε, αφού επικαλείται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης και υπενθυμίζει ότι δεν υπήρχε κανένα κρούσμα κορονοϊού στο νησί. Προφανώς ξέχασε ότι το κτίριο του Κ.Υ. του νησιού παραμένει κλειστό, οι λειτουργίες του γίνονται σε ακατάλληλο χώρο στο Ιατρείο Καμαριώτισσας, σε πρόσφατη ανάρτηση του ο Διευθυντής του Κ.Υ.Σαμοθράκης επεσήμανε τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν και χρειάζονται λύση. Ο ίδιος ο δήμαρχος κ.Γαλατούμος άλλωστε, είχε επισκεφθεί πριν από μήνες τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και απηύθυνε έκκληση να λυθούν τα προβλήματα αυτά και οι ελλείψεις γιατρών.

Κι όχι μόνο αυτό. Στην κορύφωση της πανδημίας του κρονοίού διαμαρτύρονταν ότι η Περιφέρεια δεν κάνει ελέγχους και θερμομετρήσεις σε όσους πηγαίνουν με το πλοίο στο νησί και ζητούσε να ξην το επισκέπτεται κανένας μη μόνιμος κάτοικος. Τώρα λέει τα ακριβώς αντίθετα. Τι να πει κανείς για τον δήμαρχο Σαμοθράκης και όσα δήλωσε, “ανακαλύπτοντας” και την λέξη “ταφόπλακα” μάλιστα:

“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την κατάταξη της Σαμοθράκης στην κατηγορία»υψηλού κινδύνου», όσον αφορά τη δυνατότητα αντιμετώπισης περιστατικών covid-19.

Η κατάταξη αυτή αποτελεί ταφόπλακα για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού και δεν λαμβάνει υπόψιν ούτε την άρτια εκπαίδευση του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, ούτε την εγγύτητα με το ΠΓΝΑ, ούτε την απουσία κρουσμάτων στο νησί μας.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η Σαμοθράκη πλήττεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και θα έπρεπε να τύχει διαφορετικής αντιμετώπισης από την Πολιτεία. Ως εκ τούτου, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την κατηγοριοποίηση των νησιών της χώρας και ζητούμε την άμεση άρση αυτής”.

Κυριακίδης: Ζητούσε τον Μάρτιο να μην επισκέπτονται την Θάσο,

τώρα έστειλε επιστολή στον Θεοχάρη για… ανύπαρκτη απόφαση

Τέλος, ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, πιυ στις 20 Μαρτίου είχε αποστείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας… απομόνωση του νησιού λόγω κορονοϊού, την Τρίτη 26 Μαΐου έστειλε άλλη επιστολή στον Υπουργό και Υφυπουργό Τουρισμού, ζητώντας να ανακαλέσουν την ένταξη του νησιού του σε ζώνη “υψηλής υγειονομικής επικινδυνότητας”, η οποία όμως ΔΕΝ ΠΑΡΘΗΚΕ ΠΟΤΕ. Τουλάχιστον ήταν ο μοναδικός που αναγνώρισε το λάθος του και βγήκε στον ΣΚΑΪ και αναίρεσε όσα έλεγε.

Gepostet von Evaggelia Dova am Donnerstag, 28. Mai 2020

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τόνιζε:

‘Στο άκουσμα και μόνο της συμμετοχής ενός προορισμού σε μια κατηγορία «υψηλού κινδύνου» ή «υψηλής επικινδυνότητας» είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει ως ταφόπλακα σε κάθε προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων του εν λόγω προορισμού.

Ως προς το νησί της Θάσου καλό θα ήταν να ληφθεί υπόψη κατά την τελική κατάταξη της σε κάποια κατηγορία, εφόσον υπάρξει σχετική απόφαση, ότι στο νησί της Θάσου δεν υπήρχε κανένα επίσημο κρούσμα Covid-19. Από την πρώτη στιγμή ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εκτίμηση και διαλογή των περιστατικών σε ανεξάρτητους χώρους στο προαύλιο του Κέντρου Υγείας. Υπάρχει πληρότητα και αρτιότητα εκπαίδευσης σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και πληρώματα ασθενοφόρων, όπως επίσης και πλήρης εξοπλισμός με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Επιπλέον έχει γίνει προμήθεια και αναμένεται αναπνευστήρας όγκου πίεσης για την υποστήριξη τυχόν διασωληνωμένων περιστατικών. Διαμορφώθηκε ένα ασθενοφόρο για τη συλλογή και διακομιδή μόνο των ύποπτων περιστατικών καθώς και μέριμνα για την απολύμανσή του μετά το πέρας της κίνησής του. Εξαρχής ορίστηκε και λειτουργεί ειδικός θάλαμος για τη βραχεία νοσηλεία και παρακολούθηση των ύποπτων περιστατικών”.

Τους ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΟΛΟΥΣ με ανακοίνωση

ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας

Όλους αυτούς τους ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, αρχικά με χθεσινή του ανακοίνωση όπου ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες, ως προς την επικινδυνότητά τους, ενώ χαρακτήρισε επικίνδυνους, ανεπαρκείς και ανεύθυνους, όσους διακινούν σενάρια περί επικινδυνότητας των νησιών μας και “σηκώνουν” το συγκεκριμένο θέμα.

Ο υφυπουργός Τουρισμού, υπογραμμίζειταυτόχρονα, ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν απλά εσφαλμένη, αλλά εκτός πάσης λογικής. Θα έστελνε, όπως αναφέρει, λάθος μήνυμα και θα δημιουργούσε εντυπώσεις.

Μεταξύ άλλων, η απάντηση του υφυπουργού έχει ως εξής:

«Με μεγάλη έκπληξη διάβασα το περιεχόμενο της επιστολής σας, την οποία, όπως είδα, δημοσιοποιήσατε και στα ΜΜΕ.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το Υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες, ως προς την επικινδυνότητα τους.

Είναι σαφές ότι εφόσον αποφασίζουμε να επανεκκινήσουμε τον τουρισμό, μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν απλά εσφαλμένη, αλλά εκτός πάσης λογικής. Θα έστελνε λάθος μήνυμα και θα δημιουργούσε εντυπώσεις.

Τη μόνη κατηγοριοποίηση που θα μπορούσαν να κάνουν το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥΥ, που έχουν και την απόλυτη αρμοδιότητα, περιορίζεται στην καταγραφή των δυνατοτήτων των δομών υγείας για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19, σε κάθε περιφέρεια, αλλά και σε κάθε νησί που αποτελεί τουριστικό προορισμό και με βάση αυτή την καταγραφή να διαμορφωθούν τα επιχειρησιακά σχέδια αλλά και να ενισχυθούν οι δομές υγείας.

Είμαι βέβαιος ότι το Υπουργείο Υγείας εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η προσπάθεια επανεκκίνησης του τουρισμού είναι μια κοινή προσπάθεια, κανείς δεν μπορεί να «βγάλει την ουρά του απ’ έξω» όπως αναφέρεται, εύστοχα, σε μια λαϊκή έκφραση.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται με μεγάλη προσοχή, αφού στη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε, το κριτήριο για τον τουρισμό είναι η ασφάλεια και η υγεία.

Το Υπουργείο Τουρισμού με την καθοδήγηση των επιστημόνων δημιούργησε τα υγειονομικά πρωτόκολλα για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις και όχι μόνο για τα τουριστικά καταλύματα, τα οποία θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά.

Είναι πρωτόκολλα με ρεαλιστικούς, όσο το δυνατόν, κανόνες και στόχους.

Χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα δεν μπορούσε να ανοίξει ο τουρισμός. Χωρίς τη δέουσα προσοχή και με την εφαρμογή αυστηρών κριτηρίων δεν μπορούν να ανοίξουν οι πτήσεις από όλες τις χώρες.

Ο ρόλος του Υπουργείου Τουρισμού σε αυτή την προσπάθεια είναι η εκπαίδευση εργαζομένων και στελεχών του τουρισμού και η ενημέρωση των επιχειρήσεων για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο. Σε αυτή την προσπάθεια, χρειάζεται και η δική σας συνεργασία».

Σήμερα ήταν απόλυτος και έντονα επικριτικός απέναντι σε όσους διακινούν σενάρια για τον διαχωρισμό των νησιών, ως προς την επικινδυνότητά τους, για τη διαχείριση της Covid-19, ήταν και πάλι μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha.

Ο κ. Κόνσολας χαρακτήρισε επικίνδυνους, ανεπαρκείς και ανεύθυνους, όσους διακινούν σενάρια περί επικινδυνότητας των νησιών μας, τονίζοντας ότι εντολή του Πρωθυπουργού είναι η ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των δομών δημόσιας υγείας στα νησιά, ενώ το Υπουργείο Υγείας εκπονεί σχέδιο για την υγειονομική θωράκιση των νησιών και του τουρισμού μας.

Κανένας δεν βγήκε να επανορθώσει

τις λανθασμένες εντυπώσεις

Κι ενώ ξεκαθάρισαν όλα αυτά, πως δηλαδή δεν υπάρχει καμιά απόφαση ή ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, με εξαίρεση τον κ.Κυριακίδη, όλοι οι υπόλοιποι, δηλαδή Νατάσα Γκαρά, Χριστόδουλος Τοψίδης, Κώστας Κατσιμίγας, Βασίλης Μαυρίδης, Νίκος Γαλατούμος, δεν βρήκαν το θάρρος και την… μαγκιά να αναγνωρίσουν το πάθος τους και να επανορθώσουν όσα υποστήριξαν. Ζητώντας και μια συγνώμη όχι από αυτούς που κατηγόρησαν, αλλά από τους συντοπίτες τους, γιατί δημιουργώντας απαράδεκτο επικοινωνιακό “θόρυβο”  έκαναν κακό σε Σαμοθράκη και Θάσο, αφού κάποιοι ακούγοντας και διαβάζοντας όλο αυτό τον ορυμαγδό, ελπίζουμε όχι στο εξωτερικό, σίγουρα θα… κουμπώθηκαν και θα δίστασαν να επισκεφθούν τους πανέμορφους αυτούς προορισμούς καλοκαιρινών διακοπών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*