Τσιμουδιά Β.Λαμπάκη στις σοβαρές κατηγορίες προμήθειας… διαλυμένων αποκριάτικων αρμάτων κατακαλόκαιρο – Ζητάει συνεδρίαση δια ζώσης

Τσιμουδιά Β.Λαμπάκη στις σοβαρές κατηγορίες προμήθειας… διαλυμένων αποκριάτικων αρμάτων κατακαλόκαιρο – Ζητάει συνεδρίαση δια ζώσης

Έχουν ήδη περάσει 5 ημέρες από την σοβαρή καταγγελία της δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπούκη, για σκανδαλώδη ανάθεση ύψους  9.424 ευρώ προμήθειας δύο Αποκριάτικων Αρμάτων κατακαλόκαιρο και συγκεκριμένα τον Ιούλιο από τον προηγούμενο δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, αλλά επικρατεί… εκκωφαντική σιωπή.

Ο κ.Λαμπάκης αλλά και κανένας από την παράταξη του “Πόλη και Πολίτες” δεν έχει βγάλει… τσιμουδιά για το θέμα και έχουν μετατραπεί σε “σφίγγες”. Αντίθετα… εμφανίστηκαν σήμερα με ανακοίνωση τους που υπογράφει ο Χρήστος Γερακόπουλος, να ζητήσουν σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου και των διαφόρων επιτροπών δια ζώσης και όχι δια περιφοράς. Για την… ταμπακιέρα όμως και ενώ το συγκεκριμένο θέμα έχει λάβει διαστάσεις και στα πανελλαδικά ΜΜΕ, δεν λένε τίποτα. Γιατί άραγε; Έχουν κάτι να κρύψουν; Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται; Δεν πρέπει να εξηγήσουν τι είναι αυτά τα ημικατεστραμμένα, διαλυμένα δύο αποκριάτικα άρματα και αν δεν πρόκειται για τα πολυσυζητημένα, που είναι τα καινούργια που πλήρωσε ο δήμος το 2019 με κοντά 10.000 ευρώ;

ΙΔΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΜΕ

eretikos.gr: Δήμαρχος παρήγγειλε αποκριάτικα άρματα τον Ιούλιο! – Ακόμα αναζητούνται

sportime.gr: Καταγγελία-σοκ: Δήμαρχος παρήγγειλε αποκριάτικα άρματα τον… Ιούλιο! – Ακόμα αναζητούνται

evros24.gr: Προμήθεια αποκριάτικων αρμάτων από την Δημοτική Αρχή Λαμπάκη τον Αύγουστο του 2019

reportal.gr: Αλεξανδρούπολη: Αναζητούνται δύο αποκριάτικα άρματα που αγοράστηκαν από τον δήμο τον περασμένο Αύγουστο

Να επισημάνουμε ότι δήμος Αλεξανδρούπολης με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι ως αυτή την στιγμή τα μόνα Αποκριάτικα Άρματα που έχουν βρεθεί, είναι δύο ημικατεστραμμένα, τα οποία φαίνονται σε βίντεο του youtube αλλά και φωτογραφίες, να παρελαύνουν σε προηγούμενες αποκριάτικες εκδηλώσεις. Ζητείται μάλιστα από την προηγούμενη δημοτική αρχή να υποδείξει που ακριβώς βρίσκονται τα 2 καινούργια άρματα, που με συνοπτικές διαδικασίες αγοράστηκαν με 9.424 ευρώ. Αντί λοιπόν ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι να… απολογηθούν και να δώσουν εξηγήσεις στους πολίτες του δήμου Αλεξανδρούπολης πρώτα και πάνω απ’ όλα, βγάζουν ανακοινώσεις… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

“Πόλη και Πολίτες” Σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς

Πόσο ακόμα θα προσβάλλεται  η τοπική Δημοκρατία στο Δήμο της Αλεξανδρούπολης;;;

Για άλλη μια φορά η Δημοτική αρχή, αποφεύγει  την ουσιαστική και δημιουργική αντιπαραβολή απόψεων, αποδεικνύει την αδυναμία της να λειτουργήσει θεσμικά, την απουσία δημοκρατικής και πολιτικής ευαισθησίας. Μας καλεί  την τελευταία ημέρα εφαρμογής της Π.Ν.Π. , Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, να συνεδριάσουμε δια περιφοράς και να ψηφίσουμε χωρίς διάλογο και υποβολή προτάσεων, για πολύ σημαντικά  θέματα που αφορούν  την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική υπόσταση  του Δήμου μας.

  • Όταν , από την αρχή της πανδημίας του Κορωναιού μεγάλοι δήμοι συνεδριάζουν χωρίς έξοδα με τηλεδιάσκεψη εμείς, εδώ στην Αλεξανδρούπολη, ακόμα ψάχνουμε τον ανάδοχο και την επιμόρφωση των μελών του δημοτικού συμβουλίου για την μελλοντική τηλεδιάσκεψη (!!!), δαπανώντας κάποιες χιλιάδες ευρώ .
  • Όταν η αίθουσα του δημοτικού μας συμβουλίου είναι 200τ.μ. περίπου, εμείς ούτε τις ενδεκαμελείς επιτροπές (οικονομική και ποιότητας ζωής ) υλοποιούμε δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη .
  • Όταν θέματα τεράστιου ενδιαφέροντος πρέπει να αποφασίζονται με συζήτηση, επιχειρήματα και απόψεις από όλους τους δημοτικούς συμβούλους και παρατάξεις αρκούμαστε σε ένα υπέρ, κατά ή λευκό και τελειώσαμε .
  • Απευθυνόμαστε στον κ. Δήμαρχο και κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, δηλώνοντας ότι αυτήν την τακτική δεν θα τη δεχθούμε ξανά, ζητώντας από την επόμενη φορά, όπως έχει ανακοινωθεί και από άλλους Δήμους, η σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής επιτροπής και της Επιτροπής ποιότητας ζωής, να πραγματοποιούνται  ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, με όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την ασφάλεια των συμβούλων, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, εμβαδού περίπου 200τ.μ.
  • Η Δημοκρατία δεν αντέχει άλλη φίμωση.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*