Από 8 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος

Από 8 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος

Ξεκινούν από την Δευτέρα 8 Ιουνίου τα δρομολόγια της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος, που θα διαρκέσουν για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες και συγκεκριμένα έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Στην απόφαση που υπέγραψε χθες 27 Μαίου ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. εγκρίνεται η κατακύρωση των αποτελεσμάτων του μειοδοτικού διαγωνισμού που είχε πραγματοποιηθεί για την εξυπηρέτηση της επιδοτούμενης γραμμής «Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκης-Λήμνος» στην εταιρεία “Zante Ferries” και το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής», που πήρε και την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης.

Στη νέα γραμμή θα υπάρχουν τρία δρομολόγια την εβδομάδα, επιδοτούμενη από το Κράτος και οι επαγγελματίες αλλά γενικότερα οι κάτοικοι της Σαμοθράκης και της Λήμνου ελπίζουν πως θα τονώσει την τουριστική τους κίνηση. Θα ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου. Η σύμβαση θα υπογραφεί μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου νομιμότητάς της από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Θα διαρκέσει 13 εβδομάδες με κόστος 14.190 ευρώ για κάθε δρομολόγιο χωρίς ΦΠΑ, που τα καταβάλλει το Κράτος.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΓΡΑΜΜΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ-ΛΗΜΝΟΣ