Ορεστιάδα: Ιδιωτικό ΚΔΑΠΜΕΑ δημιούργησαν η σύζυγος του δημάρχου  Β.Μαυρίδη και η αδερφή του Αντιδημάρχου Α.Αρχοντίδη

Ορεστιάδα: Ιδιωτικό ΚΔΑΠΜΕΑ δημιούργησαν η σύζυγος του δημάρχου Β.Μαυρίδη και η αδερφή του Αντιδημάρχου Α.Αρχοντίδη

Η χώρα μας και φυσικά ο Έβρος μπορεί να έχουν πληγεί από την σοβαρή οικονομική κρίση που δημιούργησε η τεράστια υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά υπάρχουν και αισιόδοξες ειδήσεις, αφού κάποιοι αποφασίζουν παρ όλα αυτά, να πραγματοποιήσουν νέα επαγγελματικά και επιχειρηματικά ξεκινήματα, αναλαμβάνοντας το ρίσκο.

Όπως έγινε στην Ορεστιάδα, όπου σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε χθες Παρασκευή 29 Μαίου στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς την Τετάρτη 27 Μαίου, χορήγησε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία, με την επωνυμία «ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΔΑΠΜΕΑ». Όπως μάλιστα αναφέρεται στην απόφαση, η συγκεκριμένη δραστηριότητα αν και αφορά παιδιά με αναπηρία, είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ανήκει στην Ομόρρυθμη Εταιρία με την επωνυμία «ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΔΟΥ Χ. ΑΡΧΟΝΤΙΔΟΥ Ε. ΚΔΑΠΜΕΑ Ομόρρυθμος Εταιρία».

Η απόφαση του κ.Πέτροβιτς που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Χορηγούμε Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία με την επωνυμία «ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΔΑΠΜΕΑ» κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην Ομόρρυθμη Εταιρία με την επωνυμία «ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΔΟΥ Χ. ΑΡΧΟΝΤΙΔΟΥ Ε. ΚΔΑΠμεΑ Ο.Ε.», το οποίο στεγάζεται στην οδό Αγίων Θεοδώρων 53 στην Ορεστιάδα.
Οι νόμιμοι εκπρόσωποι του Κέντρου είναι η Γαρουφαλίδου Χαρίκλεια και η Αρχοντίδου Ελένη.

Σκοπός του Κέντρου είναι:

1) η δημιουργική απασχόληση παιδιών μέσω προγραμμάτων έκφρασης, ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής,

2) η συμμετοχή των παιδιών σε προγράμματα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και

3) η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ίδια και το οικογενειακό συγγενικό τους περιβάλλον.
Η δυναμικότητα του Κέντρου ανέρχεται στα είκοσι πέντε (25) παιδιά και εφήβους”.

ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΙΔΡΥΣΗ Ιδιωτικού ΚΔΑΠμεα-ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Όπως μάθαμε, οι δυο ιδιοκτήτριες της εταιρείας, που σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς ανέλαβαν το ρίσκο να πραγματοποιήσουν νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα, με το κερδοσκοπικού χαρακτήρα-όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση-ιδιωτικό ΚΔΑΠμεΑ, το οποίο θα φιλοξενεί παιδιά με αναπηρία, είναι στενοί συγγενείς αυτοδιοικητικών της πόλης. Η κυρία Γαρουφαλίδου Χαρίκλεια είναι η σύζυγος του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη και η κυρία Αρχοντίδου Ελένη αδερφή του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Αρχοντή Αρχοντίδη. Φυσικά είναι δεδομένο ότι θα έχουν την βοήθεια και την στήριξη τους σε αυτό το νέο επαγγελματικό-επιχειρηματικό εγχείρημα.

Κι επισημάναμε ότι σίγουρα αποτελεί ρίσκο ένα τέτοιο ξεκίνημα, όχι μόνο λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αλλά και επειδή στην Ορεστιάδα υπάρχουν ήδη άλλα δύο ΚΔΑΠΜΕΑ. Το ένα είναι δημόσιου χαρακτήρα, ανήκει στον δήμο Ορεστιάδας και εκεί τα παιδιά φιλοξενούνται δωρεάν και έτσι οι οικογένειες τους δεν επιβαρύνονται οικονομικά και το δεύτερο είναι ιδιωτικού χαρακτήρα και ανήκει σε επαγγελματία που διαθέτει παρόμοια δομή και στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα, σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες δομές που να ασχολούνται με τα παιδιά με αναπηρία. Έστω και αν έστω και αν προέρχονται από ιδιώτες, έστω και αν είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως αναφέρεται και στην σχετική απόφαση. Αποτελεί η εξέλιξη αυτή ένα μήνυμα… αισιοδοξίας σε αυτούς τους χαλεπούς οικονομικά καιρούς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, να ξεκινούν νέες επαγγελματικές και επιχειρηματικές προσπάθειες. Πόσο μάλιστα όταν αυτές προέρχονται από γυναίκες, οι οποίες άλλωστε είναι γνωστό ότι τα καταφέρουν εξίσου καλά, αν όχι και καλύτερα, από τους άνδρες.