«Πράσινο φως» σε Βούλγαρους και Ρουμάνους τουρίστες από 15 Ιουνίου, όχι στους Τούρκους

«Πράσινο φως» σε Βούλγαρους και Ρουμάνους τουρίστες από 15 Ιουνίου, όχι στους Τούρκους

Το “πράσινο φως” για τον ερχομό τουριστών από την Βοουλγαρία και την Ρουμανία στον Έβρο και γενικότερα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης… άναψαν οι ανακοινώσεις της λίστας των 29 χωρών από τις οποίες η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες μετά τις 15 Ιουνίου.

Αντίθετα, παραμένει η απαγόρευση για τους Τούρκους, οι οποίοι συνήθως γέμιζαν την Αλεξανδρούπολη τα Παρασκευοσαββατοκύριακα, αλλά και κάποια ακόμα μέρη του Έβρου. Γι’ αυτόν ισχύσει το “κόκκινο” και είναι άγνωστο μέχρι πότε θα ισχύει αυτό, αφού έτσι και αλλιώς ο τελωνειακός σταθμός στις Καστανιές παραμένει κλειστός από τον Φεβρουάριο και ουδείς γνωρίζει αν και πότε θα ανοίξει. Απομένει φυσικά να δούμε από ποιους σταθμούς θα μπορούν να έρχονται Βούλγαροι και Ρουμάνοι, αν δηλαδή αυτό θα γίνεται από το Ορμένιο, τον Κυπρίνο και το Νυμφαίο Κομοτηνής.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Τουρισμού, συνοδευόταν από μια λίστα με 29 χώρες, από τις οποίες η χώρα μας θα δέχεται τουρίστες από τις 15 Ιουνίου. Η ανακοίνωση αναφέρεται σε έλευση τουριστών με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χωρίς να κάνει ειδική μνεία στον οδικό τουρισμό. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι το άνοιγμα των συνόρων αφορά και τα χερσαία σύνορα, κάτι εξάλλου που προαναγγέλθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τα άλλα, το Υπουργείο Τουρισμού σημειώνει πως η λίστα με τις 29 χώρες, στις οποίες η χώρα μας ανάβει «πράσινο φως», διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Ανοίγει ο δρόμος για τους Έλληνες μετανάστες

της Γερμανίας να έρθουν για το καλοκαίρι

Σημειώνεται ότι στους επισκέπτες από τις συγκεκριμένες 29 χώρες θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος, ενώ για όλες τις άλλες χώρες θα εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες, που περιλαμβάνουν την 14ημερη υποχρεωτική κατ’ οίκον παραμονή με την είσοδο στην Ελλάδα. Στ5ην λίστα των χωρών είναι μάλιστα και η Κίνα από την οποία ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού, αλλά και η Γερμανία όπου υπάρχουν πολλά κρούσματα. Το σημαντικό είναι ότι θα μπορέσουν έτσι να επισκεφθούν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους οι συμπατριώτες μας μετανάστες που ζουν και εργάζονται εκεί. Αντίθετα, έμειναν εκτός Ολλανδία, Βέλγιο, προς στιγμήν τουλάχιστον, όπου επίσης υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες.

Αναλυτικά, η λίστα των 29 χωρών είναι η ακόλουθη:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

Σημειώνεται ότι, όπως διαβεβαιώνει το Υπουργείο, η παραπάνω λίστα θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου και θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*