Διδυμότειχο: Αυτά αποφάσισε  η Επιτροπή Αγώνα για τη Νοσηλευτική Σχολή στη σημερινή της συνεδρίαση

Διδυμότειχο: Αυτά αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα για τη Νοσηλευτική Σχολή στη σημερινή της συνεδρίαση

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου και ώρα 12:30 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, με θέμα τη χάραξη στρατηγικής και τον καθορισμό των επόμενων ενεργειών, που αφορούν το κρίσιμο ζήτημα της λειτουργίας, της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος & Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, οι βουλευτές Έβρου κ.κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμετζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Αναστασία Γκαρά,  ο Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Α.Μ.Θ. κ. Μαυρίδης Βασίλειος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Α.Μ.Θ. κ. Κώστας Βενετίδης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Τοκαμάνης Χρήστος, Πατσουρίδης Παρασκευάς, Δημητρίου Κων/νος, Σκίνδρης Θεόδωρος και ο Καθηγητής της Νοσηλευτικής Δρ. Κων/νος Βαφειάδης, προεδρεύοντος του Δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου.

Κατά τη σύσκεψη, αναλύθηκαν θέματα σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τη Νοσηλευτική Σχολή. H επιτροπή συμφώνησε ότι άμεσα θα πρέπει να προγραμματιστεί επίσκεψη στην Υπουργό Παιδείας, με αντιπροσωπεία η οποία θα αποτελείται από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη ΙΜΔΟΣ, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Βουλευτές του Ν. Έβρου, τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ Α.ΜΘ. και τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου,  με κύρια θέματα την:

  • Άμεση αύξηση αριθμού εισακτέων
  • Εύρυθμη λειτουργία για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021
  • Επίσπευση διαδικασιών για ορισμό μόνιμων καθηγητών και μελών ΔΕΠ
  • Άμεση προαγωγή του Παραρτήματος σε Tμήμα και η οριστική υπαγωγή σε Πανεπιστημιακό ίδρυμα, με ταυτόχρονη πρόταση για ίδρυση δεύτερου παρεμφερούς τμήματός στο Διδυμότειχο.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν ομόφωνα και συνυπογράφονται ως ακολούθως.

2 Σχόλια

  1. Μα για όνομα του Θεού! Δεν μπορεί το Κρατος να κρατήσει σε λειτουργία μια σχολή σε μια ακριτικη περιοχή; ΝΤΡΟΠΉ!
    Να παραιτηθουν άμεσα οι Βουλευτές Έβρου εις ένδειξιν διαμαρτυριας!!!

  2. Μα οι βουλευτές μας βρίσκονται ήδη, από την ημέρα της εκλογής τους, σε λευκή απεργία, διαμαρτυρόμενοι για όλα όσα έχουν συμβεί, συμβαίνουν αλλά και θα συμβούν. Δεν είναι πουθενάδες οι άνθρωποι, ακτιβιστές απεργοί είναι.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*