ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πότε και πως θα γίνουν στην Αλεξανδρούπολη, αθλητικά και ψυχομετρικά τεστ των Συνοριοφυλάκων

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πότε και πως θα γίνουν στην Αλεξανδρούπολη, αθλητικά και ψυχομετρικά τεστ των Συνοριοφυλάκων

“Κλείδωσαν” οι ημερομηνίες και ο τρόπος διεξαγωγής των αθλητικών και ψυχομετρικών τεστ των 400 επιτυχόντων Συνοριοφυλάκων, αλλά και των επιλαχόντων (συνολικά 600 άτομα), που θα διεξαχθούν ως γνωστόν στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ του Evros-news.gr, τα αθλητικά τεστ και παράλληλα τα ψυχομετρικά, θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 15 Ιουνίου και θα διαρκέσουν συνολικά δυο εβδομάδες, ως τα τέλη Ιουνίου δηλαδή, αφού θα υποβάλλονται σε αυτά λίγα-λίγα άτομα, λόγω των προληπτικών μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού. Οι αρχικά επιτυχόντες θα εξετάζονται στις εξειδικευμένες ψυχομετρικές μετρήσεις από τις ειδικές επιτροπές σε μεγάλες αίθουσες του Atir Egnatia Hotel, κατά ομάδες των 40 ατόμων. Κι αυτό προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Όσοι περνούν από εκεί, θα πηγαίνουν στο στάδιο “Φώτης Κοσμάς” που βρίσκεται δίπλα, για να υποβάλλονται στις απαραίτητες αθλητικές δοκιμασίες, από τις αντίστοιχες επιτροπές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίες θα έρθουν για τον σκοπό αυτό από την Αθήνα και δεν θα είναι φυσικά από αστυνομικά στελέχη της περιοχής. Έχει λοιπόν υπολογιστεί ότι για δυο εβδομάδες και μέχρι τέλη Ιουνίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και στη συνέχεια θα καταρτιστούν οι ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ των επιτυχόντων 400 Σ υνοριοφυλάκων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων (πάνω από 300) προέρχονται από το νομό Έβρου.

Έτσι, αναμένεται να μπουν στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου στα μέσα Ιουλίου προκειμένου να αρχίσουν την εκπαίδευση τους, η οποία θα διαρκέσει ως τέλη Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια θα επανδρώσουν τα τμήματα Συνοριακών Φυλάκων του νομού μας.