Σουφλί: Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς ποιμνιοστάσιο στο χωριό Σιδηρώ (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Σουφλί: Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς ποιμνιοστάσιο στο χωριό Σιδηρώ (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Πυρκαγιά μετά από αρκετό καιρό, είχαμε χθες και πάλι σε χωριό του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου και συγκεκριμένα στο Σιδηρώ, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς ένα ποιμνιοστάσιο, αφού η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σουφλίου που έφτασε στο σημείο, δεν πρόλαβε να την σβήσει.

Έτσι, τα μηχανήματα του δήμου απλά καθάρισαν τον χώρο από τα αποκαίδια και τον ισοπέδωσαν, ενώ ο ιδιοκτήτης του κτηνοτρόφος ήταν δικαιολογημένα σε απόγνωση. Τα αίτια της πυρκαγιάς αναζητούνται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα του Π.Σ.Σουφλίου. Δεν αποκλείεται πάντως ούτε το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από κάποιους λαθρομετανάστες, που άναψαν φωτιά για να ζεσταθούν επειδή στην περιοχή επικρατούσε πολύ κρύο.

Άλλωστε πριν από καιρό και συγκεκριμένα πριν να ξεσπάσει η κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στην συγκεκριμένη περιοχή και σε διάφορα χωριά, συχνά είχαμε τέτοιες πυρκαγιές. Τότε μάλιστα η αστυνομία ήταν κατηγορηματική ότι προέρχονταν από λαθρομετανάστες, γιατί έβρισκαν κάποια στοιχεία, αλλά τώρα κάτι τέτοιο δεν το υποστηρίζει με σιγουριά κανείς.