Έβρος: Έναρξη νέας απόπειρας εισβολής στην Ελλάδα αναφέρουν οι Τούρκοι – Επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ στις Καστανιές (ΒΙΝΤΕΟ)

Έβρος: Έναρξη νέας απόπειρας εισβολής στην Ελλάδα αναφέρουν οι Τούρκοι – Επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ στις Καστανιές (ΒΙΝΤΕΟ)

Για έναρξη νέας απόπειρας μαζικής εισβολής λαθρομεταναστών κάνουν λόγο τις τελευταίες ώρες οι Τούρκοι, θυμίζοντας την 28η Φεβρουαρίου, όταν το τριήμερο εκείνο της Καθαράς Δευτέρας ξεκίνησε η αποτυχημένη προσπάθεια ασύμμετρης υβριδικής απειλής με εντολή του Ερντογάν.

Στην Ελληνική Αστυνομία που έτσι και αλλιώς βρισκόταν σε επιφυλακή και ετοιμότητα όλο το προηγούμενο διάστημα, παρακολουθούν τις εξελίξεις στην τουρκική πλευρά, κυρίως στην περιοχή της Αδριανούπολης. Ήδη τις τελευταίες ημέρες άλλες 5 διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στις Καστανιές και πήραν θέση στον φράχτη, στην περιοχή ρης Νέας Βύσσας, εκεί που την προηγούμενη φορά δόθηκαν ομηρικές “μάχες”, προκειμένου να αποτραπεί η μαζική εισβολή στην χώρα μας.
Τα αθηναϊκά ΜΜΕ επικαλούνται την τελευταία ώρα πληροφορίες που δημοσιεύουν τοπικά ΜΜΕ του Έβρου, κάποια από τα οποία μάλιστα αναφέρουν ακόμα και αριθμό συγκεντρωμένων, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από τις ελληνικές αρχές. Κι εννοούμε συγκέντρωση χιλιάδων λαθρομεταναστών σε Αδριανούπολη, αλλά και στις νότιες περιοχές Ύψαλα, Κεσσάνη. Αντίθετα, αυτά που “σηκώνουν” το θέμα είναι τα τουρκικά ΜΜΕ και αυτό ίσως δείχνει την διάθεση αλλά και την πρόβλεψη για όσα θα ακολουθήσουν, αν και δεν αποκλείεται όλα αυτά να γίνονται και λόγω των εξελίξεων με τις γεωτρήσεις και να αποτελούν προσπάθεια δημιουργίας πίεσης εκ μέρους των Τούρκων.
Είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ του Entirne TV, τοπικού καναλιού της Αδριανούπολης, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου”.
Μάλιστα μεταδίδει και το ΒΙΝΤΕΟ που βλέπετε, όπου λαθρομετανάστες, επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι με ξύλινες βάρκες.

Βέβαια στο συγκεκριμένο ΒΙΝΤΕΟ φαίνονται λίγα άτομα να προσπαθούν με την βάρκα να περάσουν τον ποταμό Έβρο για να βρεθούν στην Ελλάδα και όχι χιλιάδες λαθρομετανάστες συγκεντρωμένοι στην Αδριανούπολη ή αλλού στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τέτοιες προσπάθειες και απόπειρες, μεμονωμένων ατόμων να περάσουν στην Ελλάδα, δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή, ακόμα και μετά την απόσυρση των χιλιάδων από τα σύνορα λόγω κορονοϊού. Δεν αποκλείεται φυσικά τώρα, μετά τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού και την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης στην Τουρκία, πρόσφυγες και λαθρομετανάστες να πήραν και πάλι εντολή από τις τουρκικές αρχές και να άρχισαν και πάλι να εισρέουν στα σύνορα της Αδριανούπολης

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*