Ξύπνα Βασίλη (Μαυρίδη) και πάρε θέση για το συζυγικό ΚΔΑΠΜεαΑ – Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο(ΒΙΝΤΕΟ)

Ξύπνα Βασίλη (Μαυρίδη) και πάρε θέση για το συζυγικό ΚΔΑΠΜεαΑ – Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο(ΒΙΝΤΕΟ)

Έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα από το ρεπορτάζ του Evros-news.gr, για την δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία, με την επωνυμία «ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΔΑΠΜΕΑ», από την σύζυγο του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και την αδερφή του Αντιδημάρχου Αρχοντή Αρχοντίδη. 

Όπως αναφέραμε, βασιζόμενοι στο σχετικό επίσημο έγγραφο από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ που αναφέρει την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς για την ίδρυση της εταιρείας η συγκεκριμένη δραστηριότητα αν και αφορά παιδιά με αναπηρία, είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ανήκει στην Ομόρρυθμη Εταιρία με την επωνυμία «ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΔΟΥ Χ. ΑΡΧΟΝΤΙΔΟΥ Ε. ΚΔΑΠΜΕΑ Ομόρρυθμος Εταιρία».

Ορεστιάδα: Ιδιωτικό ΚΔΑΠΜΕΑ δημιούργησαν η σύζυγος του δημάρχου Β.Μαυρίδη και η αδερφή του Αντιδημάρχου Α.Αρχοντίδη

Αν και εμείς σχολιάσαμε θετικά το γεγονός του επαγγελματικού ξεκινήματος σε αυτή την δύσκολη οικονομικά συγκυρία, δύο κυριών που αποφάσισαν να δημιουργήσουν την συγκεκριμένη επιχείρηση κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα φιλοξενεί παιδιά με αναπηρία, παίρνοντας το ρίσκο αφού υπάρχει το ΚΔΑΠΜΕΑ του δήμου Ορεστιάδας που είναι δωρεάν, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από πολύ κόσμο.  Ακόμα και από εκείνους που ψήφισαν πριν έναν χρόνο τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, αφού θεωρούν πως τίθεται σοβαρά ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. Μάλιστα η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαρία Γκουγκουσκίδου, με ανακοίνωση της αλλά και δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Γκουγκουσκίδου για ΚΔΑΠμεΑ της συζύγου Μαυρίδη: Όλα για το κέρδος κύριε Δήμαρχε;

Σε όλα αυτά, είναι πραγματικά αξιοπερίεργο η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, του οποίου η σύζυγος Χαρίκλεια Γαρουφαλίδου είναι μια εκ των μετόχων της εταιρείας κερδοσκοπικού χαρακτήρα για παιδιά με αναπηρία. Ο συνήθως λαλίστατος δήμαρχος  Ορεστιάδας, όχι μόνο απέφυγε να κάνει την παραμικρή δήλωση, αλλά ούτε κάποιο σχόλιο έκανε στο αγαπημένο του facebook, γράφοντας (έστω με τα αντιαισθητικά ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ όπως συνηθίζει), την άποψη του και απαντώντας σε όλη αυτή την έντονη κριτική που δέχεται. Αν και είναι δεδομένο πως τίθεται ηθικό ζήτημα, έχει μετατραπεί σε… σφίγγα κυριολεκτικά. Ο κόσμος όμως το ‘χει τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι, θυμίζοντας την γνωστή ελληνική ταινία με τον Βασίλη Κωνσταντίνου και τον Αλέκο Αλεξανδράκη, όπου ο δεύτερος φώναζε στον πρώτο που διαμαρτύρονταν πως δεν μπορούν όλα να γίνονται για τα… χρήματα, Ξύπνα Βασίλη.