Παναγιωτόπουλος σε Δερμεντζόπουλο: Αποζημιώνονται οι καλλιεργητές γης στις Καστανιές Έβρου

Παναγιωτόπουλος σε Δερμεντζόπουλο: Αποζημιώνονται οι καλλιεργητές γης στις Καστανιές Έβρου

«Πρόθεση της Στρατιωτικής Υπηρεσίας είναι όπως καταβληθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις κατά περίπτωση, στους ιδιοκτήτες των αγροτικών εκτάσεων της περιοχής των Καστανεών του Νομού Έβρου και για το λόγο αυτό έχουν ήδη δρομολογηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες». Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η απάντηση του δόθηκε στην Κοινοβουλευτική Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 06.05.2020 ο Βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος και ανέδειξε το ζήτημα της καταβολής αποζημιώσεων στους  καλλιεργητές γης της περιοχής των Καστανεών, για τις ζημιές που υπέστησαν κατά τη διάρκεια των μεθοριακών επεισοδίων. Απαντώντας στην Ερώτηση του κ. Δερμεντζόπουλου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε  την πρόθεση του Υπουργείου, να καταβάλει στο αμέσως επόμενο διάστημα τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις στους δικαιούχους καλλιεργητές.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:
• τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
• τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο
Θέμα: «Καταβολή αποζημιώσεων στους καλλιεργητές γης των Καστανεών Έβρου».


Η αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισε η Ελληνική κυβέρνηση τη βίαιη προσπάθεια παραβίασης των ελληνικών συνόρων που εκδηλώθηκε στις 28/02/2020, αναγνωρίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσε το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων της Π.Ε. Έβρου.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που διεξήγαγαν στην περιοχή τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις, δημιουργήθηκαν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις των Καστανεών Έβρου εκτεταμένες καταστροφές. Το παραπάνω γεγονός πλήττει ευθέως το εισόδημα των καλλιεργητών της περιοχής, των οποίων η συμβολή για την
αντιμετώπιση της παραβίασης των Ελληνικών συνόρων υπήρξε καίρια.
Κατόπιν τούτου ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, έτσι ώστε να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές της περιοχής των Καστανεών για τις ζημιές που υπέστησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων;
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Δερμεντζόπουλος