Έβρος: Τα… Αετόπουλα της δημοσιογραφίας και το… Τέλος της υπεύθυνης αντιμετώπισης των εθνικών θεμάτων

Έβρος: Τα… Αετόπουλα της δημοσιογραφίας και το… Τέλος της υπεύθυνης αντιμετώπισης των εθνικών θεμάτων

Του Κώστα Πιτιακούδη


Τελειώνει σήμερα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και αυτό που κυκλοφορούσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα ως εκτιμήσεις ορισμένοι, ότι δηλαδή η Τουρκία και ο Ταγίπ Ερντογάν θα επιχειρούσαν κάτι παρόμοιο με το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας τον περασμένο Μάρτιο, μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν επιβεβαιώνεται.
Αναφερόμαστε σε πιθανή νέα ασύμμετρη απειλή από την πλευρά της Τουρκίας και υβριδικό πόλεμο, με την εργαλειοποίηση και χρησιμοποίηση των χιλιάδων λαθρομεταναστών, με απόπειρα μαζικής εισβολής στο ελληνικό έδαφος από το νομό Έβρου. Φυσικά οι ελληνικές δυνάμεις, αστυνομικοί και στρατιωτικοί, όπως και στο προηγούμενο χρονικό διάστημα και μάλιστα ενισχυμένες τον τελευταίο καιρό με σημαντικό αριθμό κυρίως αστυνομικών, παρέμεναν και παραμένουν σε επιφυλακή και εγρήγορση. Έτοιμες να αποτρέψουν, αν χρειαστεί, αυτές τις απόπειρες. Όπως με απόλυτη επιτυχία έκαναν από τις 28 Φεβρουαρίου και μετά.
Κι επειδή ο συναγερμός στον Έβρο δεν έχει λήξει, αφού είναι δεδομένο ότι οι Τούρκοι που είναι… μάστορες στην προπαγάνδα και στα fake news, δηλαδή στα χοντροκομμένα ψέματα, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο “όπλο”, πρέπει και επιβάλλεται όχι μόνο δεοντολογικά αλλά και για εθνικούς λόγους, όλοι όσοι έχουμε την ευθύνη της ενημέρωσης του κόσμου, να είμαστε σοβαροί, προσεκτικοί και υπεύθυνοι. Να μην “τσιμπάμε” στις απόπειρες παραπλάνησης των Τούρκων, μέσω των “κατασκευασμένων” ειδήσεων τους και να δημιουργείται αναστάτωση, ανησυχία, ακόμα και κινητοποίηση των ελληνικών δυνάμεων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Τα επισημαίνουμε όλα αυτά, επειδή δυστυχώς τα όσα προηγήθηκαν πριν λίγο καιρό στην περιοχή του Μελισσοκομείου των Φερών, με την παροδική ένταση που υπήρξε εκεί από την παρουσία Τούρκων Στρατοφυλάκων και στρατιωτών, φαίνεται πως δεν έγινε… μάθημα και δεν έμαθε τίποτα σε κάποιους. Τότε που οι Τούρκοι κατάφεραν, μέσα από τα χοντρά χρηματοδοτούμενα επικοινωνιακά τους δίκτυα και τις ελεγχόμενες από τις μυστικές υπηρεσίες τους ΜΚΟ, να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντος στις Φέρες, χρησιμοποιώντας την γνωστή σκανδαλοθηρική αγγλική εφημερίδα “Sun”. Eπικαλούμενη fake news, έγραψε για εισβολή και κατάληψη ελληνικού εδάφους από τους Τούρκους, χρησιμοποιώντας μάλιστα fake περιοχές με χάρτες Google, κάτι που το Evros-news.gr φρόντισε να επισημάνει και να αναδείξει και έτσι… ξεσκέπασε την επιχειρούμενη προπαγάνδα των Άγγλων.
Στόχος τους ήταν τότε να επιχειρήσουν… διχασμό του ελληνικού λαού και να προσπαθήσουν να διασπάσουν το αρραγές μέτωπο των ελληνικών δυνάμεων με τους κατοίκους του Έβρου κυρίως οι οποίοι τους συμπαραστάθηκαν συγκινητικά την προηγούμενη φορά. Να τους… απογοητεύσουν παρουσιάζοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας επέτρεψαν στους Τούρκους να πατήσουν και να καταλάβουν ελληνικό έδαφος στον Έβρο, ώστε να μην είναι και πάλι μία γροθιά αν χρειαστεί να αποτρέψουν και πάλι μαζική εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών. Όπως με πολύ μεγάλη επιτυχία έκαναν δηλαδή τον περασμένο Μάρτιο.
Εβρίτικα σάιτ “ανακάλυψαν” 6.000 συγκεντρωμένα άτομα 
και δημιούργησαν θέμα που μόνο στο μυαλό τους υπήρχε
Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουνίου, πρώτα μάλιστα και αναφέροντας συγκεκριμένη ώρα, κάποια… Αετόπουλα της δημοσιογραφίας και των σάιτ, που προφανώς νομίζουν ότι η δημοσιογραφία είναι… διαφήμιση ή τα εθνικά θέματα που χρειάζονται σοβαρή στάση και υπευθυνότητα δεν μπορείς να τα αντιμετωπίζεις λες και είναι τα… χορτάρια στα πεζοδρόμια της Αλεξανδρούπολης, “ελαφρά τη καρδία” και με πολύ μεγάλη ευκολία “ανακάλυψαν” 6.000 λαθρομετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Μάλιστα επικαλούνταν πληροφορίες ότι βρίσκονται στην Αδριανούπολη, το Τυχερό και τα Ύψαλα κατά μήκος των συνόρων.
Αναφερόμαστε σε ένα όψιμο ειδησεογραφικό site που δημιούργησε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο κ.Κυριάκος Αετόπουλος το οποίο και “ανακάλυψε” ότι 6.000 άτομα ήταν κατά μήκος των συνόρων.
Κι επειδή αυτό δημιουργήθηκε πρόσφατα και οι μεγάλες αθηναϊκές ιστοσελίδες δεν το παρακολουθούν προφανώς, ήρθε και έβαλε ένα ακόμα μεγαλύτερο… ΤΕΛΟς στην σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση τέτοιων εθνικής σημασίας θεμάτων ένα άλλο σάιτ του Έβρου, το οποίο ανήκει στον Διευθυντή της ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση Αντώνη Τελλόπουλο, που και αυτό ανέφερε τα ίδια με το προηγούμενο, αναπαράγοντας τα fake news όπως αποδείχθηκε.
Από αυτό λοιπόν αναδημοσίευσαν και αναπαρήγαγαν, με χαρακτηριστική ευκολία και χωρίς να το διασταυρώσουν, οι αθηναϊκές ιστοσελίδες τη συγκεκριμένη “είδηση”. Ήταν άλλωστε πραγματικά μεγάλος ο… πειρασμός για όλους και εύκολο να παρασυρθούν από αυτή την κατάσταση και να υιοθετήσουν την ανύπαρκτη είδηση, που δεν επιβεβαιώνονταν από πουθενά. Ούτε τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν για μετακίνηση με λεωφορεία λαθρομεταναστών προς την Αδριανούπολη, όπως έσπευσε να δημοσιεύσει και το Ράδιο Έβρος. Σύμφωνα μάλιστα με τον Δίαυλο 92,4 της Ροδόπης, είχε δοθεί εντολή στις στρατιωτικές μονάδες μέχρι και την Αλεξανδρούπολη να βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Αυτό όμως που απλά υπήρχε, ήταν μια-δυο αναφορές από το EDIRNE TV και το Haber, της πρόθεσης λαθρομεταναστών τώρα που χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορονοϊό στην Τουρκία, να επιχειρήσουν να μπουν στην Ελλάδα. Απλά αναφέρονταν μάλιστα και υπήρχε και σχετικό ΒΙΝΤΕΟ, με προσπάθειες μεμονωμένων ομάδων πέντε-έξι ατόμων να περάσουν με βάρκες τον ποταμό Έβρο. Κάτι που αποτελεί όμως… καθημερινότητα στα σύνορα μας και οι ελληνικές δυνάμεις μέρα και νύχτα κάνουν τις αποτροπές και έτσι αποτυγχάνουν οι συγκεκριμένες προσπάθειες. Ούτε μαζική μεταφορά υπήρξε στην Αδριανούπολη, ούτε 6.000 κατά μήκος των συνόρων, ούτε τίποτα.
Ακόμη και όσοι γνώριζαν τι πραγματικά συμβαίνει και ήξεραν πως όλα αυτά δεν ισχύουν, αναγκάστηκαν να κινητοποιηθούν και να αγχωθούν, αφού άρχισαν ότι δεν ήταν σίγουροι ακόμα και για αυτά που γνώριζαν και έβλεπαν στην απέναντι πλευρά από τον ποταμό Έβρο. Κι εννοούμε τους υπευθύνους των ελληνικών δυνάμεων της αστυνομίας και του στρατού. Έτσι η μοναδική και μάλιστα έντονη κινητικότητα που υπήρξε, ήταν των ελληνικών ΜΜΕ που με χαρακτηριστική ευκολία διέδωσαν αριθμούς χιλιάδων λαθρομεταναστών που έφτασαν στην Αδριανούπολη και πλησίαζαν τα σύνορα. Για να το… πάρουν τα αθηναϊκά ΜΜΕ, τα ηλεκτρονικά το βράδυ και οι πρωινές εκπομπές το πρωί και να το “σηκώσουν” ακόμα περισσότερο. Όταν σε μας αρκούσαν δυο-τρία τηλεφωνήματα σε ανθρώπους είτε υψηλόβαθμους, είτε χαμηλόβαθμους που έχουν ενεργό ρόλο στα επιχειρησιακά, οι οποίοι μας διέψευσαν ότι ισχύουν όλα αυτά.
Επειδή λοιπόν όλη αυτή η ιστορία με την Τουρκία έχει ακόμα πολύ δρόμο, καλό θα είναι κάποια… Αετόπουλα της δημοσιογραφίας, να μην ενεργούν με τόση επιπολαιότητα. Ας αρκεστούν στο γεγονός ότι μετά από χρόνια να “ανακαλύπτουν” πως είναι… σκάνδαλα οι απ’ ευθείας αναθέσεις, ότι υπάρχουν σπασμένα μηχανήματα στον όρχο του δήμου Αλεξανδρούπολης ή χαλασμένες παιδικές χαρές που τα προηγούμενα χρόνια προφανώς ήταν σε άριστη κατάσταση και να μην “ανακαλύπτουν” 6.000 λαθρομετανάστες στα σύνορα έτοιμους να εισβάλλουν. Γιατί με τα εθνικά θέματα δεν μπορούν να… παίζουν και να παρασύρουν με τις ανύπαρκτες… ανοησίες που γράφουν όλο το σύστημα των ΜΜΕ που επειδή δεν τους γνωρίζει “τσίμπησε” αμέσως.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*