Διδυμότειχο: Επικίνδυνο κτίριο για περαστικούς και θαμώνες, πάνω στον κεντρικό δρόμο της πόλης

Διδυμότειχο: Επικίνδυνο κτίριο για περαστικούς και θαμώνες, πάνω στον κεντρικό δρόμο της πόλης

Ένα επικίνδυνο, ετοιμόρροπο κτίριο πάνω στον κεντρικό δρόμο του Διδυμοτείχου, τον περιβόητο… μαϊμού πεζόδρομο, αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για περαστικούς αλλά και τους θαμώνες των καταστημάτων που βρίσκονται εκεί δίπλα.

Πρόκειται για ένα πολύ παλιό κτίριο που βρίσκεται ακριβώς στην μέση της οδού “Ελευθερίου Βενιζέλου”, στη γωνία αυτής με την οδό Μπεγέτη, του οποίου η κατάσταση έχει επιδεινωθεί έντονα εδώ και αρκετό καιρό, από ένα σημείο του έχει “ανοίξει” και… απειλεί να γκρεμιστεί προκαλώντας πιθανούς σοβαρούς τραυματισμούς σε όσους τύχει να περνούν από εκεί ή είναι θαμώνες σε τρία καταστήματα καφέ και εστίασης που βρίσκονται δίπλα του.

Το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει σε μια από τις παλιές οικογένειες του Διδυμοτείχου, εβραϊκής καταγωγής και οι κληρονόμοι ιδιοκτήτες του μένουν στην Θεσσαλονίκη. Έχει κριθεί διατηρητέο, αλλά ούτε οι ιδιοκτήτες αλλά ούτε και ο δήμος δείχνει διάθεση να κάνουν κάποια παρέμβαση για να υπάρξει αξιοποίηση του με αναστήλωση και αναπαλαίωση.  Έμεινε να νοικιάζεται πλέον μόνο ένα από τα καταστήματα του στο ισόγειο, ενώ για την προβληματική του κατάσταση έχουν ενημερωθεί από καταστηματάρχες και γενικότερα πολίτες της περιοχής, τόσο η προηγούμενη δημοτική αρχή του Παρασκευά Πατσουρίδη, που όμως εκ του αποτελέσματος δεν έκανε τίποτε, όσο και η νέα του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο Αντιδήμαρχοι Παρασκευάς Μπιλιακάκης και Στέλλα Θεοδοσίου Ζυγογιάννη, επισκέφθηκαν το σημείο και διαπίστωσαν “ιδίοις όμμασι” την προβληματική κατάσταση από την μια πλευρά του κτιρίου, αλλά και την γενικότερη πολύ κακή του κατάσταση και ήδη σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Διδυμοτείχου αναζητείται η κατάλληλη λύση.

Ελπίζουμε σύντομα αυτή να βρεθεί, γιατί όπως δείχνουν οι φωτογραφίες από το επιτόπιο ρεπορτάζ του Evros-news.gr, η κατάσταση του είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκύψει πρόβλημα ανά πάσα στιγμή.

2 Σχόλια

 1. Αυτο το Διδυμοτειχο δεν θα προκόψει ρε παιδι μου, μια ζωη ασχήμιες και κακοτεχνίες. Ελεος ρε παιδια τι αναισθησία ειναι αυτη!!! Το υγειονομικό να πάει εκεί τόσες κάργες και ποντίκια θα το κατεδαφίσει αμέσως! Το αλλο παλι, περιφερειακά να κάνεις βόλτα στη πόλη το ίδιο χάλι βλέπεις, η νεα Δημαρχεια τοποθέτησε και κατι νεους καδους ανα 100 μετρα τωρα τελευται, αν σου ρθει να ξεράσεις απο την βρωμιά που συναντας να μην λερώσεις τις λακκούβες και τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια.

 2. Θέλει να έχεις ταλέντο, μια χιουμοριστικη περιγραφή,

  Διδυμοτειχο blues!
  …σάπιες στέγες σε οικιες, Διδυμοτειχο blues!
  …τα χορτάρια σε πλατείας, Διδυμοτειχο blues!
  …δημαρχίες με επιχειρηματιες, δρόμους με κακοτεχνίες, πινακίδες φαντασίας, Διδυμοτειχο blues! Διδυμοτειχο blues!

  …δικό σας!

  Διδυμοτειχο blues!
  …το νερό της αμαρτίας, Διδυμοτειχο blues!
  …το τει χωρίς αιτία, Διδυμοτειχο blues!
  …τα γεφύρια της κοροϊδίας, τρύπα στην οδοποιία, με ασβέστη τα μνημεία, Διδυμοτειχο blues! Διδυμοτειχο blues!

  …δικό σας!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*