Διδυμότειχο: Τεράστιος αθέμιτος ανταγωνισμός της Λέσχης Αξιωματικών – Δικαιολογημένα αγανακτισμένοι οι καταστηματάρχες της πόλης

Διδυμότειχο: Τεράστιος αθέμιτος ανταγωνισμός της Λέσχης Αξιωματικών – Δικαιολογημένα αγανακτισμένοι οι καταστηματάρχες της πόλης

Ο κόμπος όχι απλά έφτασε στο χτένι αλλά το… έσπασε και η υπομονή των επαγγελματιών διαφόρων κλάδων του Διδυμοτείχου έχει προ πολλού εξαντληθεί, εξαιτίας του τεράστιου ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Διδυμοτείχου τα τελευταία χρόνια.

Η κατάσταση έφτασε πλέον στο απροχώρητο και οι καταστηματάρχες καφέ, εστίασης, αλλά και ζαχαροπλαστείων και άλλων συναφών επιχειρήσεων είναι δικαιολογημένα δυσαρεστημένοι και αγανακτισμένοι, αφού δεν τους φτάνουν όλα τα υπόλοιπα που έχουν να αντιμετωπίσουν, δηλαδή αντικαπνιστικό νόμο, κλείσιμο καταστημάτων λόγω κορονοϊού, φορολογία και όλα τα υπόλοιπα, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον αθέμιτο ανταγωνισμό της Λέσχης αξιωματικών. Κατά καιρούς προσπάθησαν να θέσουν το συγκεκριμένο, πολύ σοβαρό πρόβλημα για την πόλη του Διδυμοτείχου, στους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα στην στρατιωτική ηγεσία της περιοχής ή στην δημοτική αρχή, προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση. Επειδή όμως όλοι, ακόμα και ο Εμπορικός Σύλλογος που τους εκπροσωπεί, λόγω της γνωστής ανικανότητας του Προέδρου του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου… σφυρίζουν αδιάφορα, αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν κυριολεκτικά εξαγριωθεί.

Ανεξέλεγκτες παρουσίες στη Λέσχη. Πολύ χαμηλές

τιμές αφού έχει ελάχιστα έξοδα και πουλάει τα πάντα

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Προφανώς και είναι απαραίτητη η παρουσία της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Διδυμοτείχου, η οποία λειτουργεί απέναντι από την έδρα της Μεραρχίας στα ΣΟΑ, όπως και των άλλων πόλεων όπου υπάρχουν οι ένοπλες δυνάμεις και φυσικά εκεί πηγαίνουν οι στρατιωτικοί μαζί με τις οικογένειες τους για καφέ και φαγητό. Όχι όμως να συμβαίνουν οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις που υπάρχουν στο Διδυμότειχο. Γιατί όσα συμβαίνουν και ισχύουν με την συγκεκριμένη Λέσχη, δεν υπάρχουν σε καμιά άλλη πόλη και σε τόσο μεγάλο βαθμό. Σίγουρα όχι στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα. Κι εξηγούμαστε:

  • Ο κάθε στρατιωτικός μπορεί να πηγαίνει στη Λέσχη και να κουβαλάει εκτός από τα μέλη της οικογένειας του, συγγενείς (αδέρφια, ξαδέρφια, νύφες, γαμπρούς), αλλά και φίλους, συγχωριανούς και οποιονδήποτε άλλον. Χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο, μια και αρκεί να είναι στην παρέα κάποιος στρατιωτικός. Τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται μάλιστα ούτε αυτό.
  • Η Λέσχη προσφέρει τη δυνατότητα σε όποιον την επισκέπτεται, για να απολαύσει καφέ, φαγητό, ποτό, γλυκά, παγωτά, ενώ μετατρέπεται σε… πιτσαρία, ψητοπωλείο και οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κάποιος.
  • Διαθέτει παιδότοπο, όπου πολλοί γονείς παρέα με στρατιωτικούς φίλους ή συγγενείς, αλλά και χωρίς αυτούς επιλέγουν να τον επισκεφθούν.
  • Η Λέσχη γίνεται επίσης,,, μπαράκι, ακόμα και… Μπουζουξίδικο με live εμφανίσεις καλλιτεχνών, χωρίς να ενοχλείται μάλιστα κανείς από την ηχορύπανση, αν και ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

  • Στην Λέσχη διοργανώνονται πάρτι γενεθλίων, ονομαστικών εορτών, ακόμα και εκδηλώσεις βαπτίσεων, αλλά και χοροί συλλόγων που δεν έχουν καμιά σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις.

  • Ο αθέμιτος ανταγωνισμός είναι φυσικά τεράστιος σε σχέση με τα άλλα καταστήματα του Διδυμοτείχου, γιατί όλα σχεδόν τα είδη προσφέρονται στην μισή ή ακόμα και στο 1/3 της τιμής των καταστημάτων της πόλης.
  • Αυτό είναι φυσικό, μια και η Λέσχη Αξιωματικών δεν πληρώνει ενοίκια, υπαλλήλους, τις ασφαλιστικές τους εισφορές (ΕΦΚΑ κ.λ.π.) αφού οι περισσότεροι είναι στρατιώτες ή χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί χωρίς αμοιβή.
  • Η Λέσχη Αξιωματικών δεν πληρώνει φυσικά ΕΝΦΙΑ, δημοτικό φόρο και όλες τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις που έχουν τα παρόμοια καταστήματα της πόλης.

Η κατάσταση έχει… ξεφύγει και την γνωρίζουν καλά

και ο Αρχηγός ΓΕΣ με τον Διοικητή Δ’  Σώματος Στρατού

Η κατάσταση είναι δεδομένο πως έχει ξεφύγει, οι καταστηματάρχες διαμαρτυρήθηκαν πρόσφατα πολύ έντονα στον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, κατά την εκδήλωση που διοργάνωσαν με τις κενές καρέκλες και του ζήτησαν να βρεθεί λύση. Αυτός υποσχέθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα τους στον Διοικητή της 16ης Μεραρχίας Υποστράτηγο Γιάννη Βασιλάκη, ο οποίος πριν από τρεις μήνες ανέλαβε καθήκοντα. Όμως σίγουρα τα γνωρίζει όλα αυτά, όπως τα γνωρίζουν πολύ καλά τόσο ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, αλλά και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης. Επί διοίκησης του τελευταίου άλλωστε στην 16η Μεραρχία στο Διδυμότειχο έγινε να ανακαίνιση της Λέσχης Αξιωματικών, ενώ ο κ.Ιλαρίδης μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν Διοικητής στο Διδυμότειχο.

Δεν φτάνουν στο Διδυμότειχο τα υπόλοιπα προβλήματα, για τα οποία φυσικά έχουν σημαντικές ευθύνες οι ντόπιοι θεσμικοί που απαξίωσαν την πόλη, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των στρατιωτικών της 16ης Μεραρχίας ή των Μονάδων που βρίσκονται στον Λαγό και αλλού να κατοικούν στην Ορεστιάδα, δεν είναι δυνατόν να μην αφήνουν ούτε ένα ευρώ στην πόλη. Κι αυτό επειδή υπάρχει ο αθέμιτος ανταγωνισμός της Λέσχης Αξιωματικών, την οποία επιλέγουν για τις χαμηλές τιμές και παράλληλα φέρνουν και όποιον θέλουν μαζί τους. Με αποτέλεσμα τα μαγαζιά του Διδυμοτείχου που πληρώνουν υπαλλήλους, ενοίκια, δημοτικούς φόρους, τέλη, ΕΦΚΑ… ΜΕΦΚΑ, να… βαράνε μύγες γιατί ασφαλώς δεν μπορούν να έχουν σερβιτόρους χωρίς να τους πληρώνουν.

Γι’ αυτό πρέπει να βρεθεί κάποια λύση, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ και εννοούμε όσους προαναφέραμε. Από το νυν Διοικητή της 16ης Μεραρχίας κ.Βασιλάκη, τον Σωματάρχη κ.Ιλαρίδη και τον Αρχηγό ΓΕΣ κ.Λαλούση. Δεν αρκούν τα κολακευτικά λόγια και τα… χτυπήματα στην πλάτη στους Εβρίτες για το γεγονός ότι “φυλάνε Θερμοπύλες” και την ίδια στιγμή οι ίδιοι ως επαγγελματίες να δεινοπαθούν, επειδή κάποιοι μετέτρεψαν την Λέσχη Αξιωματικών Διδυμοτείχου σε… ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.