Αλεξανδρούπολη: Κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτή τη γυναίκα, έστω με παρέμβαση Εισαγγελέα

Αλεξανδρούπολη: Κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτή τη γυναίκα, έστω με παρέμβαση Εισαγγελέα

Η παραμονή μιας ηλικιωμένης γυναίκας μπροστά στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς επί της οδού Βενιζέλου, δίπλα στο ΚΤΕΛ Έβρου, σε απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής για την ίδια πάνω απ’ όλα, έχει προκαλέσει την αντίδραση όσων περνούν από το σημείο.

Στην χθεσινή φωτογραφία που δημοσίευσε ο φίλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΚΙΔΗΣ, φαίνεται το πρόχειρο κατάλυμα που έχει στήσει, μαζί με χαρτόκουτα και μεγάλες πλαστικές σακούλες με διάφορα πράγματα, στον παράλληλο δρόμο της κεντρικής Λεωφόρου Δημοκρατίας και σε ένα σημείο όπου λόγω Τράπεζας και ΚΤΕΛ περνούν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες.

Πρόκειται για ηλικιωμένη που κατάγεται από χωριό του Διδυμοτείχου, η οποία πριν από καιρό έμενε δίπλα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης και τότε μια πυρκαγιά έκαψε όσα είχε συγκεντρώσει γύρω της και απείλησε την ζωή της. Θέλει να ζει ως άστεγη με τον συγκεκριμένο τρόπο, δεν έχει οικογένεια, αλλά διαθέτει σπίτι στο χωριό της και σύμφωνα με τους συγχωριανούς της έχει και τον τρόπο να συντηρείται για τα προς το ζην.

Σύμφωνα με όσα μάθαμε, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου Αλεξανδρούπολης γνωρίζουν και έχουν ασχοληθεί με την περίπτωση της. Στελέχη του Πολυκοινωνικού επιχείρησαν να την πείσουν να μεταφερθεί σε δομές του δήμου, αλλά η ίδια ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ. Λύση προσπάθησαν να βρουν και οι άνθρωποι της Τράπεζας, αλλά και του ΚΤΕΛ Έβρου, έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία, αλλά ο δήμος Αλεξανδρούπολης δεν μπορεί με το… ζόρι να την βοηθήσει. Ούτε οι κοινωνικοί του λειτουργοί με τους ψυχολόγους μπόρεσαν να βρουν… άκρη μαζί της.

Η λύση είναι μία. Θα πρέπει να παρέμβει Εισαγγελέας και να δώσει εντολή για την μεταφορά της σε κάποιο ίδρυμα ή δομή. Γιατί όσο παραμένει σε αυτή την κατάσταση, είναι επικίνδυνο πρώτα απ’ όλα για την δική της υγεία, ακόμα και την ίδια της την ζωή.