Αλεξανδρούπολη: Η δημοτική αρχή Ζαμπούκη αναζητεί βηματισμό, χωρίς σχέδιο και με προσωπικές διαδρομές που θυμίζουν… σκορποχώρι

Αλεξανδρούπολη: Η δημοτική αρχή Ζαμπούκη αναζητεί βηματισμό, χωρίς σχέδιο και με προσωπικές διαδρομές που θυμίζουν… σκορποχώρι

Ένα χρόνο μετά την μεγάλη έκπληξη της επικράτησης επί της… καθεστωτικής διοίκησης για 9 χρόνια του τέως δημάρχου Ακατανόμαστου (αν και δικαιωθήκαμε δικαστικά του κάνουμε το χατίρι και δεν αναφέρουμε το όνομα του όπως και ζήτησε με δικαστική προσφυγή), η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη που ανέλαβε πριν 9 μήνες, ακόμα αναζητεί… βηματισμό.

Χωρίς πυξίδα, συγκεκριμένο σχέδιο, δείχνει να βρίσκεται σε αμηχανία, να μην έχει όραμα και δεν μπορεί ούτε τα απλά θέματα της καθημερινότητας να διαχειριστεί και να δώσει λύσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα θυμίζει… σκορποχώρι και όχι μία ενωμένη σαν γροθιά δημοτική παράταξη, έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του κόσμου πρώτα και πάνω απ’ όλα. Κι αυτό λόγω των προσωπικών στρατηγικών που ακολουθούν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ή γενικότερα στελέχη της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να σταθεί όρθια στον πόλεμο που είναι ξεκάθαρο ότι δέχεται, όχι μόνο από την αντιπολίτευση του του τέως Ακατανόμαστου δημάρχου, αλλά και από ένα συγκεκριμένο κέντρο επιχειρηματικών συμφερόντων. Είναι εξάλλου φανερό,  ότι κάποιος συντονίζει της επιθέσεις εναντίον της, με πανομοιότυπα δημοσιεύματα… φασόν, τα οποία μάλιστα αναπαράγουν και αναδημοσιεύουν συγκεκριμένα τοπικά σάιτ, των οποίων οι διαχειριστές και ιδιοκτήτες μέχρι χθες… δεν έλεγαν ούτε καλημέρα μεταξύ τους.

Τώρα λοιπόν τους… έπιασε ο πόνος όλους αυτούς να… ρίξουν άπλετο φως στις απ’ ευθείας αναθέσεις, που χρόνια αγνοούσαν ή να ασχοληθούν με το υπαρκτό και σοβαρό-ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΥΤΟ- πρόβλημα των σκουπιδιών και της αποκομιδής τους, αλλά και την έλλειψη αποτελεσματικών παρεμβάσεων στο θέμα του πρασίνου. Κάποιος λοιπόν ΕΝΩΝΕΙ και κατευθύνει, για τους δικούς του λόγους, δημοσιεύματα που και μικρά παιδιά καταλαβαίνουν ότι έχουν εμφανή στόχο να… χτυπήσουν την δημοτική αρχή και τον ίδιο τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη. Μόνο που αυτός έχει και την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ για το μπάχαλο και την αναποτελεσματικότητα που παρατηρείται, αφού είναι ο αρχηγός της παράταξης και ο δήμαρχος που εμπιστεύθηκαν οι δημότες. Φέρει λοιπόν την κύρια ευθύνη για το γεγονός ότι η παράταξη του θυμίζει… σκορποχώρι και ανέχεται κάποιους Αντιδημάρχους να προσπαθούν να κρύψουν την ανικανότητά τους, ακολουθώντας προσωπικές στρατηγικές και κάνοντας προσωπικές επαφές με τοπικά ΜΜΕ που συνολικά… ξεσκίζουν την δημοτική αρχή.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η φοβερά οξύμωρη στάση τους, αφού ενώ κατηγορούν τη δημοτική αρχή, επαναλαμβάνουμε καθόλου άδικα σε κάποιες περιπτώσεις, για προβλήματα αποκομιδής απορριμμάτων, κοψίματος χόρτων, την ίδια στιγμή… ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ηλία Δαστερίδη που είναι υπεύθυνος για τα συγκεκριμένα προβλήματα. Αναφέρουμε συγκεκριμένα και ξεκάθαρα το όνομα του, επειδή εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο κ.Δαστερίδης λοιπόν, με το γνωστό… κουτοπόνηρο ύφος του, προσπαθεί να αποποιηθεί των τεράστιων ευθυνών που έχει για την αποκρουστική εικόνα που παρουσιάζει ο τομέας καθαριότητας και πρασίνου. Προσπαθεί μόνο με προσωπικές επαφές να τα… έχει καλά με όσους δημοσιογράφους κάνουν άγρια κριτική στην δημοτική αρχή, αφού θέλει αυτός να βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Κι ο Γιάννης Ζαμπούκης παρακολουθεί εμφανώς αμήχανος, χωρίς να παρέμβει δυναμικά και να διοικήσει τον δήμο συντονίζοντας την παράταξή του. Ούτε του… αναβαθμισμένου σε… υπερδήμαρχο Γενικού Γραμματέα Γιάννη Μπόγδη αρμοδιότητα είναι αυτό (δεν διαθέτει άλλωστε τις ικανότητες και τα προσόντα να το κάνει), ούτε τηε Γραμματέως του κ.Γιαννακίδου και της υπεύθυνης Τύπου κ.Ιωάννας Γουλάπτση, ούτε του συμβούλου του επί… όλων κ.Μπίκου, ούτε φυσικά του… καταχωνιασμένου στο ισόγειο και πολυδιαφημισμένους από ορισμένους ως αποτελεσματικού Αντώνη Καμελίδη, που είναι… σαν να μην υπάρχει. Όλα αυτά συμβαίνουν, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στα όριά τους και οι δημοτικοί σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων που δεν κάνουν στείρα αντιπολίτευση, αλλά πιστεύοντας ότι προέχει το καλό του δήμου, ως τώρα… έβαζαν πλάτη για να βοηθήσουν και να προχωρήσουν κάποια πράγματα.

Φυσικά υπάρχει και η γνωστή, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΟΧΗ σε ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ αποφάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής του τέως Ακατανόμαστο δημάρχου, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν πάει ήδη με μηνυτήριες αναφορές στον Εισαγγελέα, μαζί με αυτόν ως απολογούμενο. Ο ίδιος ο κ.Ζαμπούκης όμως, ασπαζόμενος τις… ανοησίες των συμβούλων που έχει μαζέψει δίπλα του και του ζητούν… χαμηλούς τόνους, με διάφορες αστείες δικαιολογίες τις κρατάει στα συρτάρια του επί μήνες. Έτσι επιτρέπει σε αυτούς που έπρεπε να βρίσκονται ήδη στο σκαμνί του κατηγορουμένου, να του κουνάνε το δάχτυλο, ενώ… ρίχνουν λιπάσματα στα χωράφια τους, απολαμβάνουν τα… άριστης ποιότητας κρέατα που προμηθεύεται το Πολυκοινωνικό μετά την συμφωνία με γνωστή εταιρεία σούπερ μάρκετ ή… παρελαύνουν με τα σκουριασμένα αποκριάτικα άρματα που αγοράστηκαν ως καινούργια το κατακαλόκαιρο. Α, ξέχασα., Απολαμβάνουν και το αγαπημένο τους φρούτο, το… ακτινίδιο.

Την ίδια στιγμή, άνθρωποι οι οποίοι ανέδειξαν όλα αυτά τα σκάνδαλα και τα προβλήματα και “φώτισαν” τα όσα έκανε η δημοτική αρχή του τέως Ακατανόμαστου, με αποτέλεσμα πριν ένα χρόνο ο λαός του δήμου Αλεξανδρούπολης να τον στείλει στην αντιπολίτευση, σέρνονται στα δικαστήρια, διασύρονται και υπόκεινται σε τεράστια ψυχολογική, οικονομική και ηθική πίεση. Κι όλα αυτά γιατί ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης δείχνει-τουλάχιστον μέχρι τώρα-ανίκανος να διοικήσει με πυγμή, αποφασιστικότητα και να μην επιτρέπει σε κανέναν να παριστάνει και τον τιμητή ή σε κάποιους δικούς του να κάνουν το προσωπικό, κουτοπόνηρο παιχνίδι, που σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα δεν είναι και καθόλου… αθώο. Ας αποκτήσει λοιπόν την αυτοπεποίθηση που του έδωσε με την ψήφο του ο λαός του δήμου Αλεξανδρούπολης πέρυσι τέτοιον καιρό και να σταματήσει να σκέφτεται και να πιστεύει πως κάποιοι τον ΠΕΤΡΟΒολούν, γιατί όταν τα καταλάβει όλα αυτά θα είναι πλέον αργά. Όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά κυρίως για τον πόλη και τον δήμο.

Ένα σχόλιο

  1. Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ζαμπούκη ήταν (ευτυχώς), και παραμένει (δυστυχώς), ότι νίκησε τον Λαμπάκη. Πέραν τούτου όμως ουδέν. Δεν το έχει και αυτό πρωτίστως το καταλαβαίνουν οι συνεργάτες του, εξ ου και τα καπετανάτα εντός δημοτικής αρχής. Μοιάζει περισσότερο με πρόεδρο πολιτιστικού συλλόγου παρά με δήμαρχο, υπάρχει τεράστιο κενό στη διοίκηση και ως γνωστόν η φύση απεχθάνεται το κενό.

    Κατ’ εμέ, η προεκλογικά απαραίτητη και πολλά υποσχόμενη παρουσία του έχει ήδη καταστεί άχρωμη, άοσμη και, εν πολλοίς, απογοητευτική.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*