Έβρος: Ως την Τρίτη θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις για βαμβάκι, σιτηρά στους αγρότες

Έβρος: Ως την Τρίτη θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις για βαμβάκι, σιτηρά στους αγρότες

Ως την ερχόμενη Τρίτη, αναμένεται να πληρωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τις αποζημιώσεις για ζημιές σε βαμβάκι και σιτηρά το 2018 οι αγρότες του Έβρου, στους οποίους θα μοιραστεί συνολικά το ποσό των 5.800.000 ευρώ.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης σε δημοσιογράφους στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση που ζητήσαμε ως Evros-news.gr να του μεταφερθεί. Μάλιστα κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι τα χρήματα μπορεί να μπουν και σήμερα Παρασκευή, αλλά το αργότερο ως αυτή την Τρίτη θα τα δουν στους λογαριασμούς τους οι αγρότες του Έβρου. Επειδή πάντως έχουν δει και ακούσει τόσα πολλά μέχρι τώρα, εδώ και δυο χρόνια, δικαιολογημένα είναι επιφυλακτικοί.

Μην ξεχνάμε, ότι στις 20 Μαίου ο βουλευτής Σταύρος Κελέτσης, που… έσπευσε να ανακοινώσει ότι υπογράφηκαν οι αποζημιώσεις από τον υφυπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, θέλοντας να… κλέψει την δόξα από οποιονδήποτε αν και στις συναντήσεις των αγροτών για το πρόβλημα εμφανίζονταν σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα εισπράξουν ούτε ευρώ, δήλωσε πως σε λίγες ημέρες τότε θα πληρώνονταν οι αποζημιώσεις.

Αποδείχθηκε όμως εντελώς αναξιόπιστος, αφού πέρασαν από τότε 3 εβδομάδες και ακόμα δεν έγινε τίποτα. Να θυμίσουμε για το συγκεκριμένο θέμα ότι:

  • Δημοσιεύθηκε η σχετική απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 5 Ιουνίου 2020.
  • Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για την παρούσα απόφαση ορίζονται οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή βαμβακιού ή/και στην παραγωγή χειμερινών σιτηρών στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου που έχουν υποβάλλει δήλωση εκμετάλλευσης ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2018 και διατηρούν τουλάχιστον ένα (1) στρέμμα καλλιέργειας βαμβακιού ή /και χειμερινών σιτηρών.
  • Το ύψος του κατ΄ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) καθορίζεται:
α) σε 12 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας βαμβακιού.
β) σε 5 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας χειμερινών σιτηρών.

Ένα σχόλιο

  1. Για τα σιτηρά τα 5 ευρώ είναι πολύ λίγα και για το βαμβάκι υπερβολικά διότι αυτοί που τα δούλεψαν σωστά είχαν ικανοπιοιτικες αποδόσεις ενώ αυτοί που δεν ψέκασαν καθόλου και τα παράτησαν στο έλεος δεν έπιασαν τις ανάλογες στρεματικες αποδόσεις. Και τώρα ερχόμαστε να ανταμιψουμε ποιους;. Τους τύπους του καφενείου!!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*