Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις απαλλοτριώσεις των Μαϊστριανών – Δέσμευση πίστωσης από τον Γιάννη Πλακιωτάκη

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις απαλλοτριώσεις των Μαϊστριανών – Δέσμευση πίστωσης από τον Γιάννη Πλακιωτάκη

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις απαλλοτριώσεις των Μαϊστριανών με την δέσμευση πίστωσης που στάλθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα “Μαϊστριανά” είναι οι δεσμευμένες εδώ και πάνω από 30 χρόνια οικοπεδικές εκτάσεις ιδιωτών που βρίσκονται εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και δεν μπορούσε να υπάρξει η παραμικρή μεταβολή εξ αυτού του λόγου. Όλα αυτό το τεράστιο χρονικό διάστημα οι ιδιοκτήτες τους ήταν… όμηροι της αδιαφορίας και της ανικανότητας του Κράτους να βρεθεί μια λύση. Τώρα όμως, εν όψει του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, ένα από τα βασικά εκκρεμή ζητήματα, αυτό της μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας απαλλοτρίωσης των ιδιοκτησιών, για την οποία υπήρχε δεδομένη κυβερνητική απόφαση να προχωρήσει τάχιστα,  γιατί έχουν κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη του λιμανιού όπως φαίνεται από το τελευταίο εγκεκριμένο masterplan, προχωράει γρήγορα.

Αυτό αναφέρουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του Evros-news.gr από το υπουργείο Ναυτιλίας, απ’ όπου στάλθηκε το καθοριστικό έγγραφο με την υπογραφή του Γιάννη Πλακιωτάκη, ώστε να υπάρξει η δέσμευση του χρηματικού ποσού το οποίο θα δοθεί ως αποζημίωση στους ιδιοκτήτες περίπου 200 στρεμμάτων για τις απαλλοτριώσεις. Μάλιστα οι ίδιοι έχουν προσφύγει δικαστικά για το συγκεκριμένο ζήτημα και είχε οριστεί η υπόθεση αυτή να εκδικαστεί στις 22 Ιουνίου, αλλά η συγκεκριμένη εξέλιξη αλλάζει τα δεδομένα. Πάντως δεν καταφέραμε να μάθουμε ποιο είναι το ποσό που προβλέπεται να διατεθεί για τις αποζημιώσεις, κάτι που είναι και το βασικό στοιχείο για το οποίο “καίγονται” οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλεξανδρούπολη: Προχωρούν και οι απαλλοτριώσεις των “Μαϊστριανών”, παράλληλα με την Ανατολική Περιφερειακή Οδό

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*