Α.Ε.Διδυμοτείχου: Οι παλαίμαχοι της γιορτάζουν απόψε, τη συμπλήρωση 40 χρόνων απ’ την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος

Α.Ε.Διδυμοτείχου: Οι παλαίμαχοι της γιορτάζουν απόψε, τη συμπλήρωση 40 χρόνων απ’ την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος

Του ΚΩΣΤΑ ΠΤΙΑΚΟΥΔΗ


Οι αναμνήσεις θα ξαναγυρίσουν απόψε για τους παλαίμαχους άσσους της Α.Ε.Διδυμοτείχου, αφού συμπληρώθηκαν 40 χρόνια πίσω. Στις 15 Ιουνίου 1980, όταν η ιστορική ομάδα της “πόλης των κάστρων” κατακτούσε τον μεγαλύτερο τίτλο της ιστορίας της. Την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος.

Οι ποδοσφαιριστές εκείνης της “χρυσής εποχής”, μαζί με τον πρωτομάστορα της πορείας και της επιτυχίας, τον προπονητή Πασχάλη Γκουντινάκη, θα συγκεντρωθούν το βράδυ για να γιορτάσουν τον σπουδαίο θρίαμβο. Παικταράδες όλοι τους, είτε αγωνίστηκαν στον τελικό που έγινε στο Καυτατζόγλειο της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τη Νεάπολη Πειραιώς, την οποία κέρδισαν στην παράταση 1-0 με σκόρερ τον Τάκη Ανδρικάκη, είτε από τον πάγκο εμψύχωναν τους υπόλοιπους, έδωσαν ραντεβού να θυμηθούν την μεγαλειώδη πορεία, την παλικαρίσια κατάκτηση του Κυπέλλου και τις στιγμές αποθέωσης που ακολούθησαν τόσο στο γήπεδο της Θεσσαλονίκης όπου είχαν πάει εκατοντάδες οπαδοί τους, αλλά και στο Διδυμότειχο όταν επέστρεψαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Α.Ε.Δ: Συγκινητική ανάρτηση του Πασχάλη Γκουντινάκη για την σημερινή επέτειο κατάκτησης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Από εκείνη την ομάδα και την αποψινή βραδιά, θα απουσιάζουν δυο άνθρωποι που εδώ και χρόνια δεν είναι κοντά μας, αφού “έφυγαν” πρόωρα. Θα βλέπουν όμως από εκεί ψηλά και θα χαίρονται και αυτοί με την επιστροφή των αναμνήσεων, αφού άλλωστε είχαν τεράστια συμβολή στην κατάκτηση του τροπαίου. Ο Δημήτρης Λαμπούδης πρωταγωνιστής στη μεσαία γραμμή και ο Σάκης Πατίδης, ο ογκόλιθος της άμυνας. Θα είναι όμως εκεί τα παιδιά τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Λαμπούδης με τον Πατίδη χαίρονται εκεί ψηλά για την άνοδο της Α.Ε.Δ

Έχουν προσκληθεί όλοι οι παίκτες που μετείχαν στην αποστολή και εκτός των δύο που έχουν φύγει από την ζωή, δεν μπορεί να δώσει το παρόν ο Σταύρος Λαμπερνάκης που ζει πλέον στην Αλάσκα. Επίσης προσκλήθηκαν οι διοικούντες εκείνης της επιτυχίας.

Οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές εκείνης της εποχής, μου έκαναν την μεγάλη τιμή να με καλέσουν και εμένα, αφού τότε ήμουν ανταποκριτής σε εβρίτικες, θεσσαλονικιώτικες και αθηναϊκές εφημερίδες, αφού ξεκινούσα ερασιτεχνικά τα πρώτα μου “βήματα” στη δημοσιογραφία.

Στο Καυτατζόγλειο όμως πήγα πάνω απ’ όλα ως φίλαθλος της Α.Ε.Διδυμοτείχου και μαζί με το Νέρσο, τον Μπάμπη τον Παρούση, τον συγχωρεμένο Γιώργο Ροκίδη και τα άλλα παιδιά, ζήσαμε έντονα τις στιγμές θριάμβου. Τόσο που δεν κρατήθηκα και μπήκα στο γήπεδο να αγκαλιάσω τους πρωταγωνιστές, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία. Πάλι καλά που δεν ήταν εκεί ο φίλος μου αστυνόμος Βασίλης Ναζλής να με… συλλάβει, όπως μου φώναζε κάποιες φορές στα εντός έδρας ματς του Δ ιδυμοτείχου, όταν τα… έχωνα στους διαιτητές.