ΒΙΝΤΕΟ: Από πρόχειρες δομές (ΤΟΛ) απέναντι απ’ το νότιο Έβρο, ξεκινούν προσπάθειες εισόδου οι λαθρομετανάστες

ΒΙΝΤΕΟ: Από πρόχειρες δομές (ΤΟΛ) απέναντι απ’ το νότιο Έβρο, ξεκινούν προσπάθειες εισόδου οι λαθρομετανάστες

Από πρόχειρες δομές όπου στεγάζονται σε λευκά ΤΟΛ και βρίσκονται απέναντι στην τουρκική πλευρά από το νότιο Έβρο και συγκεκριμένα στις περιοχές Σάρτζαλι και Καρπουζλού, ξεκινούν τις προσπάθειες παράνομης εισόδου κατά μικρές ομάδες οι λαθρομετανάστες στη συντριπτική τους πλειοψηφία.

Όπως βλέπετε και στα ΒΙΝΤΕΟ του Evros-news.gr, οι νεαροί στην πλειοψηφία τους λαθρομετανάστες είναι συγκεντρωμένοι εκεί και με την βοήθεια των διακινητών ή ακόμα και της τουρκικής Στρατοφυλακής, άνδρες της οποίας με κανονικά Ι.Χ αυτοκίνητα ή μικρά βανάκια επειδή δεν θέλουν να… δίνουν στόχο, τους προωθούν στην τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου. Οι πρόχειρες αυτές δομές φιλοξενίας βρίσκονται φυσικά καιρό εκεί, απλά τώρα λόγω κορονοϊού δεν τους επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα στις κοντινές πόλεις και χωριά.

Σε καμιά περίπτωση φυσικά δεν μιλάμε για… ξαφνική συγκέντρωση χιλιάδων λαθρομεταναστών, όπως με ανεύθυνο και επιπόλαιο τρόπο έγραψαν πριν λίγες ημέρες κάποια τοπικά ΜΜΕ και τα αναπαρήγαγαν τα μεγάλα αθηναϊκά σάιτ, αλλά για κάποιες δεκάδες που πάντα παραμένουν στην περιοχή και επιχειρούν να περάσουν. Εξάλλου και οι αστυνομικές πηγές επιβεβαίωσαν προχθές ότι αυξήθηκαν τελευταία οι αποτροπές από τις ελληνικές δυνάμεις, στις επιχειρούμενες παράνομες εισόδους.

Εκεί, στις περιοχές Τυχερού, Γεμιστής, Φερών, αναζητούν κρυφά περάσματα ώστε λίγους-λίγους να τους περάσουν παράνομα στο ελληνικό έδαφος. Όπως βλέπετε, οι δομές έχουν πρόχειρα συρματοπλέγματα τα οποία φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αποτρέψουν τον οποιονδήποτε να φύγει και να επιχειρήσει είσοδο στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.