“Είναι στο χέρι μας”: Κοινωνικά ανάλγητες και προκλητικές οι δηλώσεις Κελέτση για τους άνεργους”

“Είναι στο χέρι μας”: Κοινωνικά ανάλγητες και προκλητικές οι δηλώσεις Κελέτση για τους άνεργους”

Επίθεση στον βουλευτή της Ν.Δ Σταύρο Κελέτση για δηλώσεις που έκανε εναντίον των ανέργων, εξέδωσε η δημοτική παράταξη της Ορεστιάδας Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών “Είναι στο χέρι μας”.

Στην τοποθέτηση της αυτή αναφέρει:

“Σχεδόν κάθε μέρα, στελέχη και βουλευτές της κυβέρνησης, φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν πόσο κοινωνικά ανάλγητοι και πόσο εκτός πραγματικότητας είναι. Χθες ήταν η σειρά του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας,  Σταύρου Κελέτση, να πιστοποιήσει τον κυνικό τρόπο που αντιμετωπίζει το κυβερνών κόμμα την πλέον ευαίσθητη ομάδα των ανέργων. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον σταθμό «Κόντρα», ο κύριος Κελέτσης προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που πλήττουν τη χώρα, δήλωσε ανερυθρίαστα πως μεγάλο κομμάτι των μακροχρόνια άνεργων δεν ενδιαφέρεται να βρει δουλειά!

Ως Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών «Είναι στο Χέρι μας», θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον κύριο Κελέτση πως το θλιβερό γεγονός της καταγραφής  3.000 ανέργων στον Δήμο Ορεστιάδας δεν είναι αποτέλεσμα «τεμπελιάς», αλλά οφείλεται στην πλήρη εγκατάλειψη του δήμου Ορεστιάδας. Πώς να μην υπάρχουν άλλωστε τόσοι πολλοί άνεργοι όταν:

  • κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες το Εργοστάσιο Ζάχαρης, το οποίο απασχολούσε εκατοντάδες εργαζόμενους, μόνιμους και εποχικούς, και εξασφάλιζε εγγυημένο εισόδημα για τους ντόπιους παραγωγούς
  • αντί να λειτουργήσουν νέα τμήματα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Ορεστιάδα, όπως της Διατροφολογίας και της Κτηνιατρικής, δίνοντας έτσι ακαδημαϊκή και οικονομική ώθηση στην περιοχή, τελικά βλέπουμε να απαξιώνονται και τα τμήματα που λειτουργούν ήδη.
  • οι αγρότες της περιοχής μας βλέπουν συνεχώς το κόστος της παραγωγής τους συνεχώς να αυξάνεται
  • οι βουλευτές του νομού μας αδιαφορούν για την οικονομική καταστροφή του εμπορικού κόσμου της Ορεστιάδας, δειλιάζοντας να διεκδικήσουν χαμηλότερο ΦΠΑ και μικρότερους φορολογικούς συντελεστές για τον νομό Έβρου.

Για τους παραπάνω λόγους συνιστά πρόκληση η χθεσινοβραδινή δήλωση του κυρίου Κελέτση. Θα μπορούσαμε να το προσπεράσουμε ως ένα πιθανό γλωσσικό ατόπημα, όμως ο κύριος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής δήλωσε ευθαρσώς  ότι πρέπει να δοθεί μάχη για τη δουλειά, δίνοντας μας έτσι το μήνυμα ότι δηλώσεις σαν του κυρίου Κελέτση δεν είναι τυχαίες, αλλά εκφράζουν απόλυτα την κεντρική κυβερνητική γραμμή που είναι ο κοινωνικός δαρβινισμός και αυτοματισμός, καθώς και η στιγματοποίηση του άνεργου ως αποκλειστικά υπεύθυνου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Είναι χρέος κάθε σκεπτόμενου πολίτη να σταθεί απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, γιατί στο περιβάλλον απόλυτης ελαστικοποίησης της εργασίας που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να συνειδητοποιήσει κάθε εργαζόμενος πως είναι ένας δυνητικά άνεργος”.