Έβρος: Τούρκοι στρατοχωροφύλακες σε ρόλο διακινητών λαθρομεταναστών

Έβρος: Τούρκοι στρατοχωροφύλακες σε ρόλο διακινητών λαθρομεταναστών

-Χρησιμοποιώντας το χθεσινό ρεπορτάζ και τα ΒΙΝΤΕΟ του Evros-news.gr, χωρίς-ΔΥΣΤΥΧΩΣ-την παραμικρή αναφορά από που τα πήραν, το OPEN TV παρουσίασε το συγκεκριμένο θέμα

Το χθεσινό ρεπορτάζ του Evros-news.gr, με αποκαλυπτικά ΒΙΝΤΕΟ για την συγκέντρωση λαθρομεταναστών στο νότιο Έβρο και την βοήθεια που έχουν από την τουρκική Στρατοφυλακή να περάσουν στην Ελλάδα, αναπαρήγαγε στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων το OPEN TV.

Ο απεσταλμένος του στον Έβρο Παναγιώτης Μανής, εκτός από τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, “έκλεψε” και τα τα στιγμιότυπα από τα ΒΙΝΤΕΟ της ιστοσελίδας μας και επειδή δεν είχαν πάνω το όνομα Evros-news.gr, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη από στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία να αναφέρει το παραμικρό. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και το σάιτ μας.  Διαβάστε αρχικά το ρεπορτάζ μας το πρωί του Σαββάτου:

-ΒΙΝΤΕΟ: Από πρόχειρες δομές (ΤΟΛ) απέναντι απ’ το νότιο Έβρο, ξεκινούν προσπάθειες εισόδου οι λαθρομετανάστες

Όπως παρουσίασε λοιπόν στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού του ο δημοσιογράφος κ.Μανής, μικρές ομάδες προσφύγων και μεταναστών έχουν συγκεντρωθεί εκ νέου στην τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου και συγκεκριμένα στο νότιο τμήμα του ποταμού. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV Παναγιώτη Μανή, σε βίντεο φαίνεται ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν βρει καταφύγιο σε πρόχειρες κατασκευές που έχουν στηθεί με τη βοήθεια Τούρκων στρατοχωροφυλάκων και μόλις πέφτει το σκοτάδι αναζητούν τρόπους να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ OPEN TV ΜΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ Evros-news.gr

«Κάποιες ομάδες προσπαθούν να εισέλθουν χωρίς όμως επιτυχία. Συνεχίζουμε να περιπολούμε» λέει στην κάμερα του Open TV, βαρκάρης του Έβρου. Ο άτυπος καταυλισμός έχει στηθεί στο ύψος των χωριών Καρπουζλού και Σαρτζαλί απέναντι από το ελληνικό χωριό Πόρος. Από εκεί πάντα με τη βοήθεια των τουρκικών δυνάμεων οι μετανάστες και πρόσφυγες αναζητούν νέα περάσματα κοντά στα χωριά Γεμιστή, Τυχερό και Φυλακτό, αφού τα παλιά σημεία διέλευσης έχουν σφραγιστεί.

Τα γνωστά περάσματα φυλάσσονται άγρυπνα από τις ελληνικές δυνάμεις. Έτσι οι διακινητές αναζητούν νέα κρυφά περάσματα για να τους ωθήσουν στη χώρα μας. Οι μεταναστευτικές ροές με τη λήξη του μπαϊραμιού, έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, με τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες να παίζουν ξεκάθαρα πλέον το ρόλο των διακινητών.

Όπως αποκάλυψε χθες Παρασκευή το Open TV οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες συνεχίζουν τις καθημερινές προκλήσεις στον ποταμό Έβρο με φουσκωτά σκάφη, που κατά τη διάρκεια της περιπολίας κάνουν άσκοπες μανούβρες, μόλις αντιλαμβάνονται τις ελληνικές δυνάμεις που τους παρατηρούν από την απέναντι όχθη.

Οι μεταναστευτικές ροές στον Εβρο εμφανίζονται αυξημένες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Την τελευταία βδομάδα οι απόπειρες παράνομης εισόδου έχουν διπλασιαστεί. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε ένα 24ωρο οι ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν 400 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα, όταν μέχρι πριν από ένα μήνα (για το ίδιo διάστημα) αυτές δεν ξεπερνούσαν τις 200. «Γίνονται απόπειρες από 8 έως 15 άτομα να διασχίσουν τον ποταμό ή να διέλθουν από τα χερσαία σύνορα της χώρας», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Πηγή: ethnos.gr