Τι ισχύει από χθες για τους Έλληνες που πηγαίνουν στην Βουλγαρία και επιστρέφουν

Τι ισχύει από χθες για τους Έλληνες που πηγαίνουν στην Βουλγαρία και επιστρέφουν

Άνοιξαν χθες Δευτέρα 15 Ιουνίου τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και στα δυο Τελωνεία του Έβρου, από το Ορμένιο και τον Κυπρίνο, οι Έλληνες μπορούν πλέον να μπαίνουν στην γειτονική Βουλγαρία για υποθέσεις τους, ψώνια ή διασκέδαση και να επιστρέφουν πίσω στην Ελλάδα χωρίς να υπάρχει καμιά καραντίνα.

Έτσι και αλλιώς, από την 1η Ιουνίου 2020 είχε αρθεί η υποχρέωση της καραντίνας για τους Έλληνες και όσους πολίτες κ-μ ΕΕ και χώρου Schengen είχαν ως προορισμό τους τη Βουλγαρία. Έτσι οι Έλληνες φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα στα εκεί Πανεπιστήμια, οι επιχειρηματίες και οποιοσδήποτε άλλος, μπορούσε να πάει τις δυο προηγούμενες εβδομάδες εκεί, απλά αν αποφάσιζε να επιστρέψει πριν τις 15 Ιουνίου, αυτόματα θα έμπαινε σε καραντίνα στην χώρα μας.

Από χθες όμως τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ισχύει. Οι Έλληνες μπορούν να πηγαίνουν στην Βουλγαρία για οποιονδήποτε λόγο θέλουν και φυσικά να επιστρέφουν χωρίς καμιά καραντίνα, όπως το ίδιο ισχύει και για τους Βούλγαρους. Οι πληροφορίες μας θέλουν χθες, πρώτη ημέρα ανοίγματος των συνόρων, πολλούς συντοπίτες μας να πηγαίνουν μέσω Ορμενίου, Κυπρίνου σε Ιβαήλοβγκραντ, Σβίλεγκραντ να πηγαίνουν για τα γνωστά. Ψώνια στα μαγαζιά και φυσικά βενζίνη στα αυτοκίνητα.

Ένα σχόλιο

  1. Μαρία Πασαλιδου

    Αντί να αλληγορευεται το κόσμο που πηγαίνει στην Βουλγαρία για ψώνια και καύσιμα…. καλό θα ήταν να πιέζεται με την πένα σας την ελληνική πολιτεία να κάνει τον Έβρο αφορολογητη ζώνη ώστε να γίνει πόλος έλξης των γειτόνων μας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*