Ψάχνουν άδεια σπίτια για τους στρατιωτικούς και αστυνομικούς των συνόρων οι γυναίκες του Έβρου

Ψάχνουν άδεια σπίτια για τους στρατιωτικούς και αστυνομικούς των συνόρων οι γυναίκες του Έβρου

Μια σημαντική πρωτοβουλία προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στην περιοχή του Έβρου, εξαιτίας της αυξημένης επιφυλακής μετά τα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου, αναλαμβάνουν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών της Νέας Βύσσας.

Τις τελευταίες μέρες με πρωτοβουλία του συλλόγου, αναζητούνται κενά σπίτια στην περιοχή, προκειμένου να φιλοξενήσουν στρατιωτικούς και αστυνομικούς, που υπηρετούν στη συνοριακή γραμμή και οι ανάγκες τους δεν μπορούν να καλυφθούν από τα ξενοδοχεία που σήμερα λειτουργούν στον Έβρο.

Πρόκειται για σπίτια που παραμένουν κλειστά εδώ και χρόνια, αφού οι ιδιοκτήτες ή οι κληρονόμοι τους ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα ή και εκτός Ελλάδας και μπορούν να εξυπηρετήσουν τις αυξανόμενες ανάγκες.

«Υπάρχουν στρατιωτικοί και αστυνομικοί κ.α. που ενδιαφέρονται να νοικιάσουν σπίτια στη Βύσσα. Παρακαλούμε αν ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε ανοίξτε τα σπίτια σας, όσοι τα έχετε κενά» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η κυρία Ελένη Μπαχαρίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νέα Βύσσας την περασμένη Τετάρτη σημαίνοντας τη σχετική κινητοποίηση.

Ήδη βρέθηκαν ιδιοκτήτες που προσφέρουν τα σπίτια τους προκειμένου να στεγαστούν άνδρες που περιπολούν τα σύνορα στην περιοχή.

Ιδιοκτήτες που ζουν στο εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία, επικοινώνησαν με τον Σύλλογο Γυναικών Βύσσας προκειμένου να δηλώσουν πως διαθέτουν τα σπίτια τους σε χαμηλές τιμές για τη στέγαση όσων έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τα μέλη του συλλόγου, η κίνηση αυτή θα βοηθήσει στο να πάρουν ζωή και πάλι τα χωριά της περιοχής που τις τελευταίες δεκαετίας αιμορραγούν πληθυσμιακά λόγω της της μετανάστευσης και της αστυφιλίας.

Πηγή: aftodioikisi.gr