Φράγκος Φργακούλης:”Όταν οι Παπαδημούληδες λοιδορούσαν τα έργα στον Έβρο…”

Φράγκος Φργακούλης:”Όταν οι Παπαδημούληδες λοιδορούσαν τα έργα στον Έβρο…”

-“Μπαρούφα” ο φράχτης δήλωνε ο κάτοχος δεκάδων ακινήτων Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τεχνητός Φράχτης, η οχυρωματική Τάφρος και οι υπόγειες κρύπτες στον Έβρο που δρομολόγησε ο Στρατηγός ε.α.  Φραγκούλης Φράγκος

Ο λεγόμενος «φράκτης του Έβρου» και η κατασκευή της τεχνητής τάφρου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη είναι δύο κεφαλαιώδους σημασίας οχυρωματικά έργα, που έχουν επικριθεί επανειλημμένα τόσο από κυβερνητικούς παράγοντες όσο και από τα ΜΜΕ της Τουρκίας.
Ο φράχτης συνάντησε πολλές αντιδράσεις από κόμματα και οργανώσεις, ενώ διαφώνησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Έβρο, εκτός από τον Δήμο Ορεστιάδας, στην επικράτεια του οποίου κατασκευάστηκε.
Η ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗ ΤΑΦΡΟΣ μήκους 135 χιλιομέτρων πλάτους 32 μέτρων και βάθους 7 μέτρων παράλληλα με τον Έβρο ποταμό και του φράκτη 12,5 χιλιομέτρων σε Καστανιές  και Νέα Βύσσα συνέβαλε καθοριστικά:

1.Στην αμυντική θωράκιση του Έβρου.
2. Στην αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών.
3.Στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής αλλά και ως αρδευτικό έργο.
4. Στην προοπτική για την  οικονομική και αγροτική ανάπτυξη με την δημιουργία οικοτουρισμού-αγροτουρισμού και ορυζώνων.

Και όλα αυτά με μηδενικό κόστος παρά μόνο τα καύσιμα και η συντήρηση των μηχανημάτων.
Αλλά με πιο σημαντικό παράγοντα τον Έλληνα φαντάρο, Υπαξιωματικό και Αξιωματικό οι οποίοι με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για την πατρίδα εργάστηκαν για την ολοκλήρωση της.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Παπαδημούλης, με τα 38 ακίνητα πολλά εκ των οποίων τα νοικιάζει σε λαθρομετανάστες, τον χαρακτήριζε “μπαρούφα”.
Δείτε το σχετικό βίντεο: