Δημοσχάκης: Για τον βουλευτή και πρώην Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ… δεν υπάρχει Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου;

Δημοσχάκης: Για τον βουλευτή και πρώην Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ… δεν υπάρχει Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου;

Φαίνεται ότι για κάποιους στον Έβρο… δεν υπάρχει η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, τα μέλη της οποίας δίνουν νυχθημερόν δυναμικό παρόν στα ελληνοτουρκικά σύνορα για αποτροπή της εισόδου των λαθρομεταναστών και ήταν οι πρωταγωνιστές στις δύσκολες “μάχες” του περασμένου Μαρτίου.

Αυτό δυστυχώς δείχνουν ενέργειες αλλά και δηλώσεις τους. Κι αν κάποιοι συνάδερφοι τους αστυνομικοί θεωρούν ότι είναι οι… παρακατιανοί της Αστυνομίας, όταν ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Έβρου που διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ τους αγνοεί και δεν αναφέρεται καν σε αυτούς στην ανακοίνωση του, τότε αυτό είναι απαράδεκτο.  Γιατί αυτό έγινε στην ανακοίνωση-δελτίο Τύπου το οποίο έστειλε στα τοπικά ΜΜΕ, για το θέμα της επιστολής του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου αλλά και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη. Με αυτή ζήτησε την οριστική διευθέτηση του ζητήματος των αποσπασμένων αστυνομικών που υπηρετούν με το πρόγραμμα “ΑΣΠΙΔΑ” στον Νομό Έβρου με δικά τους έξοδα πολλαπλά προς όφελος του Κράτους!

Βλέποντας τη  συγκεκριμένη επιστολή σε άλλα σάιτ, γιατί στο Evros-news.gr ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ του ο κ.Δημοσχάκης, ίσως επειδή του ασκούμε κριτική και αυτός προφανώς θέλει μόνο να τον… γλύφουν και να τον λιβανίζουν, διαβάσαμε τα εξής στα ΜΜΕ που την δημοσίευσαν: “Το συγκεκριμένο αίτημα αποτελεί πάγια διεκδίκηση και των δύο (2) Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου”, εννοώντας προφανώς τις Συνδικαλιστικές Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, δεν υπάρχει πουθενά, ενώ ολόκληρη η επιστολή αναφέρεται στην παραμονή αστυνομικών στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης.

Μπαίνοντας στην προσωπική του σελίδα στο facebook, είδαμε ότι προστέθηκε η φράση: “& της αντίστοιχης Ένωσης ΣΝΦ”. Κι αυτό μάθαμε ότι έγινε μετά από την επισήμανση πως πρώτη η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, χρόνια τώρα, θέτει το συγκεκριμένο ζήτημα. Επίσης πληροφορηθήκαμε, ότι για το συγκεκριμένο πολύ σημαντικό ζήτημα, την παραμονή δηλαδή σε οργανικές θέσεις των Εβριτών Αστυνομικών που είναι αποσπασμένοι τα τελευταία χρόνια στον Νομό μας χωρίς να επιβαρύνουν ούτε ευρώ την ΕΛ.ΑΣ, ζήτησε την Παρασκευή συνάντηση με όλους τους βουλευτές του νομού Έβρου η Ένωση Συνοριοφυλάκων του νομού μας.

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ.Δημοσχάκης έβγαλε στο φως της δημοσιότητας την συγκεκριμένη επιστολή του και την έστειλε στα τοπικά ΜΜΕ, θέλοντας να… προλάβει προφανώς τις εξελίξεις και να παρουσιαστεί πρώτος υπέρμαχος της συγκεκριμένης λύσης, που σίγουρα πρέπει να δοθεί. Η γνωστή κουτοπόνηρη τακτική, με την οποία συχνά ενεργεί ο συγκεκριμένος βουλευτής της Ν.Δ. Μόνο που πάνω στη βιασύνη, ξέχασαν να αναφέρουν την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου που άλλη μια φορά… ανακινεί το σοβαρό αυτό θέμα ζητώντας λύση.

Κάποιοι συνάδερφοι τους θεωρούν… παρακατιανούς τους Συνοριοφύλακες

Είναι γνωστό βέβαια, ότι κάποιοι συνάδερφοι τους, θεωρούν… παρακατιανούς τους Συνοριοφύλακες και αναφέρονται υποτιμητικά γι’ αυτούς ή τους αντιμετωπίζουν με αυτή τη νοοτροπία. Για παράδειγμα, στην πρόσφατη πρωτοβουλία για εθελοντική αιμοδοσία αστυνομικών στην Αλεξανδρούπολη, αυτή έγινε με συνεργασία της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Αλεξανδρούπολης. Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου δεν κλήθηκε και αυτό έγινε σκόπιμα, αλλά κάποια μέλη της πήγαν και έδωσαν αίμα, στηρίζοντας την πρωτοβουλία.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης Χρήστος Τουφάκης μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ότι αυτός και οι συνάδερφοι του δεν κάνουν τους… πολεμικούς ανταποκριτές βγαίνοντας σε κανάλια, ραδιόφωνα και γενικά ΜΜΕ να μιλούν για τα ελληνοτουρκικά σύνορα και όσα συμβαίνουν, αλλά διοργανώνουν τέτοιες δράσεις, όπως η αιμοδοσία προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο. Ο κ.Τουφάκης βέβαια πολλές φορές εμφανίστηκε και αυτός να μιλάει σε αθηναϊκά ΜΜΕ και όχι μόνο, κυρίως την περίοδο του Μαρτίου με τα όσα συνέβαιναν στον Έβρο και την αποτροπή παράνομης εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών.

Το έκανε μάλιστα αυτό, από την… ασφάλεια και την ζεστασιά (ή την δροσιά τώρα το καλοκαίρι) του αεροδρομίου “Δημόκριτος” όπου υπηρετεί. Γιατί, την ίδια στιγμή οι συνδικαλιστές των Συνοριοφυλάκων Έβρου, ο Πρόεδρος Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ο Γενικός Γραμματέας Δημητρης Δερβεντλής και οι άλλοι, κάθε βράδυ είναι υπηρεσία στο ποτάμι. Στην περιοχή Τυχερού ο πρώτος και Διδυμοτείχου ο δεύτερος. Δεν κοίταξαν να βολευτούν κάπου αποσπασμένοι ή να μετατεθούν, όπως κάποιοι συνδικαλιστές των δυο Ενώσεων Αστυνομικών Έβρου, αλλά είναι στην πρώτη γραμμή κυριολεκτικά. Γι’ αυτό ας μην διχάζουν με ενέργειες και δηλώσεις τους, γιατί είτε το θέλουν είτε όχι, όλοι είναι αστυνομικοί και δυστυχώς δημιουργούν άσχημο κλίμα τώρα που προσλαμβάνονται 400 Συνοριοφύλακες, η συντριπτική πλειοψηφία τους από τον Έβρο.