Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Το κατασχετήριο Σιδηρόπουλου μπλοκάρει την γενναία οικονομική επιχορήγηση απ’ τον δήμο

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Το κατασχετήριο Σιδηρόπουλου μπλοκάρει την γενναία οικονομική επιχορήγηση απ’ τον δήμο

Το κατασχετήριο ύψους 25.000 ευρώ που έστειλε ο Άκης Σιδηρόπουλος, επί  χρόνια αρχηγός και μετέπειτα μέλος του ΤΑΑ, μπλοκάρει την είσπραξη της πολύ… γενναίας οικονομικής ενίσχυσης ύψους 60.000 ευρώ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης από τον δήμο της πόλης. 

Ο Σιδηρόπουλος, που τα προηγούμενα χρόνια ως μέλος της διοίκησης του ΤΑΑ Βόλεϊ δεν είχε προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, αν και οι οφειλές του συλλόγου προς το πρόσωπο του αφορούν αγωνιστικές σεζόν ακόμα και πριν το 2010, κατέθεσε προσφυγή και πέτυχε να εκδώσει διαταγή πληρωμής για χρέη προς το πρόσωπό του ύψους 25.000 ευρώ.  Εξαιτίας μάλιστα αυτής της κίνησης, όπως ανακοίνωσε στο σώμα της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος του Εθνικού Αυγερινός Μεσινέζης, έχουν “παγώσει” όλοι οι λογαριασμοί της ομάδας της Αλεξανδρούπολης, ενώ όπως τονίστηκε ακόμα και η επιχορήγηση των 60.000 ευρώ από την δημοτική αρχή προς τον σύλλογο είναι στον «αέρα». Μια οικονομική στήριξη που για πρώτη φορά είναι τόσο μεγάλη και θα δώσει τεράστια οικονομική “ανάσα” στον κορυφαίο σύλλογο της πόλης, αφού τα προηγούμενα χρόνια το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί δεν ξεπερνούσε τις 40.000 ευρώ.

Ο κ.Μεσινέζης δεσμεύθηκε ότι θα κάνει νέες προσπάθειες να έρθει σε διακανονισμό με τον Σιδηρόπουλο, υποστήριξε ωστόσο ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειές του απέβησαν άκαρπες, αφού ο πρώην παίκτης και μετέπειτα παράγοντας ζητάει να του καταβληθούν άμεσα τουλάχιστον 17.000 ευρώ, κάτι που ο σύλλογος αδυνατεί να το κάνει, γιατί έχει και τις τρέχουσες υποχρεώσεις. Αν πάντως δεν βρεθεί λύση, γίνεται αντιληπτό ότι θα υπάρξει μεγάλο ζήτημα για όλα τα τμήματα του Εθνικού και όχι μόνο για το βόλεϊ, αφού ο Σιδηρόπουλος έχει επιλέξει να τηρήσει στο θέμα των οφειλόμενων την… σκληρή στάση που δεν κράτησε τα προηγούμενα χρόνια, όταν ήταν μέλος της διοίκησης του ΤΑΑ με επικεφαλής τον Αντώνη Χατζησταύρου και “δεξί χέρι” αυτού τον Αντώνη Τελλόπουλο. Οι πληροφορίες πάντως θέλουν την διοίκηση του Εθνικού να ετοιμάζει κάποιες νομικές κινήσεις που μοναδικό στόχο έχουν να… ξεμπλοκάρει το θέμα είσπραξης της επιχορήγησης του δήμου Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να κινηθεί ο σύλλογος και να καλύψει τις άμεσες υποχρεώσεις του.

Κανένα ενδιαφέρον για το τμήμα Βόλεϊ

Μια και αναφερόμαστε στο τμήμα Βόλεϊ και το ΤΑΑ, φαίνεται πως αυτό βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην αποχώρηση από την Volley League, καθώς στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου αφενός ΔΕΝ φάνηκε να υπάρχει διάθεση από κάποιον να αναλάβει τη διοίκηση, αφετέρου γνωστοποιήθηκε το πολύ μεγάλο ποσό των χρεών που υπάρχουν στο συγκεκριμένο τμήμα.

Όπως ανέφερε στη Γ.Σ ο Πρόεδρος του Εθνικού Αυγερινός Μεσηνέζης αναλύοντας την κατάσταση του ΤΑΑ Βόλεϊ, τα χρέη επί της διοίκησης Χατζησταύρου-Τελλόπουλου-Σιδηρόπουλου και των άλλων που ήταν στο συγκεκριμένο τμήμα, μέχρι την στιγμή που ανέλαβε η Χρύσα Λουπασάκη υπεύθυνη, ήταν:

Σύμφωνα με την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής που κατέθεσε η πρώην πρόεδρος του ΤΑΑ Χρύσα Λουπασάκη πριν αναλάβει, τελειώνοντας δηλαδή η διαχείριση της διοίκησης Χατζησταύρου είχαμε:

Υπόλοιπα προς παίκτες: 76.100 ευρώ
Υπόλοιπα προς ΙΚΑ: 3.380 ευρώ τα οποία ρυθμίστηκαν και ανέβηκαν στα 4.480
Υπόλοιπα προς ξενοδοχεία: 3.397
Υπόλοιπα προς ΔΕΗ από το 2015: 2.910,76
Παλιές εκχωρήσεις που δεν έχουν εκπληρωθεί: 83.710 ευρώ
Υποχρέωση σε τουριστικό γραφείο: 1.750
Υποχρέωση στον κ. Σιδηρόπουλο: 25.000 ευρώ κ.α.

Μια συνολική οφειλή δηλαδή 203.198,6 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Μεσινέζης αποκάλυψε ότι η κεντρική διοίκηση του ΜΓΣ ΕΘνικός βρίσκεται στα δικαστήρια και με την πρώην πρόεδρο του ΤΑΑ κ.Λουπασάκη, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει παραδώσει τα βιβλία του συλλόγου ώστε να γνωρίζουν ποιες είναι οι οφειλές που δημιούργησε η δική της διοίκηση. Η εκτίμηση πάντως των ανθρώπων της κεντρικής διοίκησης είναι ότι οι συνολικές οφειλές προς ΙΚΑ, Εφορίες, παίκτες, προπονητές κλπ μόνο για το τμήμα βόλεϊ ξεπερνούν κατά πολύ τις 200.000 ευρώ. Ποσό απαγορευτικό για οποιονδήποτε θα ήθελε να ασχοληθεί ενεργά με το Βόλεϊ, το ιστορικό τμήμα του κορυφαίου συλλόγου της Αλεξανδρούπολης.

Η απόφαση της διοίκησης είναι αν δεν ανατραπούν τα δεδομένα μέχρι τις 30 Ιουνίου που είναι η τελική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής στην Α1 Ανδρών, ο σύλλογος να δηλωθεί σε κατώτερη κατηγορία. Είτε δηλαδή την Pre League αν δημιουργηθεί, είτε στην Α2 Ανδρών αν κριθεί ότι και η Pre League είναι ακριβή είτε ακόμα και στο τοπικό της ΕΣΠΕΘΡ, εφόσον δεν υπάρξουν κενές θέσεις στην Α2 Ανδρών. Όπως άλλωστε έχει αναφερθεί, αν δεν υπάρξουν κενές θέσεις ενδέχεται η αποχώρηση από τη Volley League να σημαίνει ελεύθερη πτώση στα τοπικά για όποιες ομάδες τις κάνουν.

Πηγή: thrakisports.gr