Χατζημιχαήλ: Λύση στα “Μαϊστριανά” μετά από 30 χρόνια, προχωράει η ανάπτυξη του λιμανιού

Χατζημιχαήλ: Λύση στα “Μαϊστριανά” μετά από 30 χρόνια, προχωράει η ανάπτυξη του λιμανιού

Την ικανοποίηση του για τις εξελίξεις στο θέμα των “Μαϊστριανών” που αποτελεί πρόβλημα εδώ και 30 χρόνια και είχε… ομήρους τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων, αλλά και για την αξιοποίηση του λιμανιού, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις πρόσφατες αποφάσεις του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, τονίζει:

“Οκτώ μήνες, με συνέπεια και μεθοδικότητα και σε στενή συνεργασία με τους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς της Κυβέρνησης δουλεύουμε στην ταχεία και οριστική επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αποτέλεσαν τροχοπέδη στην λειτουργία και περαιτέρω ανάπτυξη του λιμένα.

Εστιάσαμε σε τρεις τομείς: την απαλλοτρίωση ιδιωτικών ακινήτων συνολικής έκτασης 195.000 τμ που κρατούσε σε ομηρία το δημόσιο για 30 και πλέον χρόνια, την παραχώρηση προς χρήση των εκτάσεων της ΓΑΙΟΣΕ εντός της Χερσαίας ζώνης Λιμένα στον ΟΛΑ και στο εμβληματικό έργο του διασυνδετήριου αυτοκινητόδρομου νέου εμπορικού λιμένα – Εγνατίας οδού, της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού όπως έχουμε συνηθίσει να τον αποκαλούμε.

Ημέρα ικανοποίησης λοιπόν η χθεσινή για τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, καθώς με ανακοίνωση του το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής δημοσιοποίησε την προτεινόμενη αναγκαστική απαλλοτρίωση ιδιωτικών ακινήτων συνολικής έκτασης 195.000 τμ, επιλύοντας ουσιαστικά ένα πρόβλημα 30 και πλέον ετών.

Σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων και ταυτόχρονα η έναρξη των απαιτούμενων ενεργειών για την κατασκευή της ανατολικής περιφερειακής οδού της Αλεξανδρούπολης, που θα συνδέει το λιμάνι με την Εγνατία.

Η Διοίκηση με τα στελέχη του Οργανισμού παραμένει προσηλωμένη στον υψηλό στόχο της αξιοποίησης και ανάπτυξης του λιμένα”.

Επίσκεψη στον ΟΛΑ στελεχών απ’το λιμάνι του Μπουργκάς

Τις προηγούμενες ημέρες στο μεταξ’ύ, επισκέφθηκαν τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης στελέχη της BMF Port Burgas EAD, του ιδιώτη operator των εμπορικών terminals του λιμένα του Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

Στο λιμάνι βρέθηκαν οι Boris Balev, CEO της BMF, o chief operating officer (COO) και Kaloyan Kaloyanov, ο επικεφαλής του νομικού τμήματος Ivelin Nakov και ο συνεργάτης και σύμβουλος τους Παναγιώτης Κουμπούρογλου.

Είχαν συνάντηση και συζητήσεις με τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, επιβεβαιώνοντας την αμοιβαία διάθεση των δύο πλευρών για συνεργασία των δύο σημαντικών λιμανιών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*