Ομολογία συζύγου Λαμπάκη: Είχα την εγγυητική του δήμου για το έργο ηλεκτροφωτισμού, στο χρηματοκιβώτιο μου!!!

Ομολογία συζύγου Λαμπάκη: Είχα την εγγυητική του δήμου για το έργο ηλεκτροφωτισμού, στο χρηματοκιβώτιο μου!!!

Σε μια κυνική ομολογία που προκαλεί… ΣΟΚ, προέβη η σύζυγος του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, αφού δήλωσε στο δικαστήριο ότι είχε την εγγυητική καλής εκτέλεσης του δήμου για το έργο ηλεκτροφωτισμού LED ύψους 3,3 εκατ. ευρώ από την εταιρεεία DASTERI A.E. της οικογένειας Δαστερίδη, στο χρηματοκιβώτιο του γραφείου της!!!

Η αποκάλυψη έγινε την περασμένη Τετάρτη, κατά την εκδίκαση άλλης μιας δικαστικής προσφυγής και συγκεκριμένα της Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων κατά του Evros-news.gr και του υπεύθυνου μας Κώστα Πιτιακούδη, από τον κ.Λαμπάκη. Ο ίδιος ήταν δικηγόρος της υπόθεσης και μάρτυρας κατέθεσε η σύζυγος του, επίσης δικηγόρος, Βασιλική Μιχαλακάκου. Κατά την διάρκεια της εξέτασης της λοιπόν, ανέφερε ότι: “Είχα την εγγυητική του δήμου για το έργο ηλεκτροφωτισμού για πάνω από 3 μήνες στο χρηματοκιβώτιο του γραφείου μου, γιατί ο δήμος Αλεξανδρούπολης δεν είχε χρηματοκιβώτιο”. Στην εύλογη απορία της Προέδρου που εκδίκαζε την υπόθεση, “πετάχτηκε” ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και είπε με απόλυτα φυσιολογικό ύφος: “Η σύζυγος μου είναι”. Άρα μπορεί να παίρνει τόσο σοβαρά έγγραφα του δήμου στο δικό της γραφείο κατά τον τέως δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.

Το συγκεκριμένο έργο ανήλθε ως γνωστόν στα 3,3 εκατ. ευρώ και η εγγυητική καλής εκτέλεσης της αναδόχου εταιρείας DASERI A.E. της οικογένειας Δαστερίδη, είναι πάνω από 500.000 ευρώ. Κι αυτή την εγγυητική είχε για πάνω από 3 μήνες, όπως παραδέχθηκε η ίδια στο δικαστήριο, η σύζυγος του τέως δημάρχου κ.Λαμπάκη στο δικό της χρηματοκιβώτιο. Τόσο η σημερινή δημοτική αρχή όσο και οι υπάλληλοι πάντως, διαβεβαιώνουν πως ο δήμος Αλεξανδρούπολης διαθέτει χρηματοκιβώτιο και εκεί άλλωστε φυλάσσονται και οι άλλες εγγυητικές των εταιρειών που αναλαμβάνουν έργα. Άρα, αυτόματα γεννάται το ερώτημα. Γιατί την συγκεκριμένη εγγυητική την πήρε στο χρηματοκιβώτιο του γραφείου της η κυρία Βασιλική Μιχαλακάκου-Λαμπάκη;

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης δεν μπορεί να είναι… οικογενειακή υπόθεση και δεν είναι δυνατόν τόσο σημαντικά και σοβαρά έγγραφα, όπως μια εγγυητική πάνω από μισό εκατ. ευρώ, να βρίσκεται στο προσωπικό χρηματοκιβώτιο της γυναίκας του δημάρχου. Κι ύστερα διαμαρτύρεται ο τέως δήμαρχος και μάλιστα στις πρόσφατες δικαστικές του προσφυγές εναντίον μας, αναφέρει και τα ρεπορτάζ μας για τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς που ψήφιζε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου στην οποία ο ίδιος ήταν Πρόεδρος, με πελάτες της συζύγου του. Μάλιστα σε κάποιες ψήφισε υπέρ και ο ίδιος, αν και αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, αφού θα πρέπει βάση του νόμου να απέχει από την διαδικασία.

Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα, σίγουρα… ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ της συζύγου του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης. Ότι δηλαδή για το συγκεκριμένο έργο ηλεκτροφωτισμού LED, για το οποίο τόσος ντόρος είχε γίνει και χρειάστηκαν αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση, η εγγυητική άνω των 500.000 ευρώ της εταιρείας Δαστερίδη, βρισκόταν για κάποιους μήνες στο προσωπικό χρηματοκιβώτιο της γυναίκας του Βαγγέλη Λαμπάκη και όχι σε αυτό του δήμου. Κι αυτός ο άνθρωπος αντί να είναι συνεχώς… ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ και για αυτό αλλά και για μια σειρά άλλων υποθέσεων, έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ δικαστικών προσφυγών εναντίον του Evros-news.gr και του Κώστα Πιτιακούδη. Με Αίτηση Προσωρινής Διαταγής την οποία έχασε αφού το δικαστήριο την απέρριψε, με Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων που η απόφαση θα εκδοθεί σε λίγες ημέρες και με αγωγή η οποία έχει οριστεί για τις 18 Νοεμβρίου (πως δεν… έπεσε στις 17 Νοέμβρη θα είχε ενδιαφέρον η σημαδιακή ημερομηνία).

Ο ίδιος πάντως έχει ήδη εδώ και έναν χρόνο… καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών του δήμου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι με την ψήφο τους τον… καταδίκασαν να είναι στην αντιπολίτευση και του έδειξαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβρεθεί στην καρέκλα του δημάρχου, μετά και απ’ όσα κάνει όλους αυτούς τους μήνες.