Υπό διωγμό τα μαγαζιά της Αλεξανδρούπολης; Συλλήψεις και αυτόφωρα χθες βράδυ σε άλλα 3 καταστήματα!!!

Υπό διωγμό τα μαγαζιά της Αλεξανδρούπολης; Συλλήψεις και αυτόφωρα χθες βράδυ σε άλλα 3 καταστήματα!!!

Υπό διωγμό φαίνεται να βρίσκονται τα μαγαζιά της Αλεξανδρούπολης, αφού αυτό δείχνουν και οι εξελίξεις που σημειώνονται τις δυο τελευταίες ημέρες, με τα προχθεσινοβραδινά λουκέτα και τα βαριά χρηματικά πρόστιμα , να δίνουν χθες βράδυ την θέση τους σε συλλήψεις και αυτόφωρα.

Δεν έφτανε το “σφράγισμα” για 15 ημέρες τριών κεντρικών και πολύ γνωστών καφέ-μπαρ το βράδυ της Παρασκευής, για παράβαση των προληπτικών μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού και ενώ όπως υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες, δεν βρέθηκαν πάνω από το πολύ 10 επιπλέον άτομα. Χθες βράδυ, σε άλλα 4 πολύ γνωστά καφέ-μπαρ αλλά και μαγαζιά εστίασης, ένα στην Λεωφόρο Δημοκρατίας και τρία σε άλλα σημεία, είχαμε συλλήψεις και οι υπεύθυνοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, για… ηχορύπανση. Κι αυτό έγινε πριν τις 12 τα μεσάνυχτα και για ήχο 81 ντεσιμπέλ, όταν η οχλαγωγία του κόσμου δεν μπορεί να είναι ποτέ κάτω από 78-80 σε μαγαζιά.
Ενώ λοιπόν μετά τα προχθεσινά όλοι ήταν πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τα τραπεζοκαθίσματα και τον κόσμο, πίστευαν ότι είναι μια βραδιά που θα έκαναν τζίρο για να καλύψουν κάποια απ’ τα χαμένα της καραντίνας, είδαν τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν ελέγχους και ενώ δεν βρήκαν παραβάσεις για τον Covid-19, άρχισαν τα  αυτόφωρα για ηχορύπανση. Το πρώτο αυτόφωρο το πήραν στις 11:40 το βράδυ του Σαββάτου και μετά από σχεδόν 4 μήνες κλειστών μαγαζιών.  Κι όλα αυτά έγιναν στην Αλεξανδρούπολη παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής και αρκετά μαγαζιά είχαν προγραμματίσει live, που μάλλον θα ακυρωθούν μετά τις δυσάρεστες αυτές εξελίξεις.
Είναι γεγονός ότι η χθεσινοβραδινή αστυνομική επιχείρηση έχει “παγώσει” αρχικά αλλά και εκνευρίσει έντονα τους καταστηματάρχες. Δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη αντιμετώπιση αποτελεί απόφαση του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Αλεξανδρούπολης Λάμπρου Τσιάρα, αλλά σίγουρα θα πρέπει να επανεξεταστεί. Γιατί δεν είναι δυνατόν μετά από όσα προηγήθηκαν τους μήνες από το κλείσιμο των καταστημάτων λόγω κορονοϊού μέχρι τώρα και την οικονομική καταστροφή που έχουν υποστεί τα καταστήματα καφέ και εστίασης, να αντιμετωπίζουν και τα λουκέτα, τα βαριά χρηματικά πρόστιμα, τις συλλήψεις και τα αυτόφωρα.
Ετοιμάζουν Γενική Συνέλευση σήμερα στο Επιμελητήριο
και σκέφτονται να κλείσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας
Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους καταστηματάρχες αλλά και τους εργαζόμενους τους, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν σήμερα Γενική Συνέλευση στο Επιμελητήριο Έβρου καιο να εξετάσουν ως τρόπο αντίδρασης το κλείσιμο των καταστημάτων τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κυνηγητό και τον διωγμό που όπως υποστηρίζουν υφίστανται.
Έντονη αντίδραση και διαφωνία του Σωματείου
Καφέ-Εστίασης Αλεξανδρούπολης, για τα 3 λουκέτα 

Την έντονη αντίδραση στο μεταξύ του Σωματείου Καφέ-Εστίασης της Αλεξανδρούπολης, που εξέφρασε με ανακοίνωση την διαφωνία του, προκάλεσε η απόφαση της Αστυνομίας για το κλείσιμο 3 καταστημάτων καφέ-μπαρ για 15 ημέρες και την επιβολή χρηματικών προστίμων, επειδή τους καταλογίσθηκε παράβαση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι έγινε λάθος υπολογισμός των υπαίθριων και υμιυπαίθριων χώρων και άρα του αριθμού των ατόμων που μπορούσαν να βρίσκονται σε αυτούς. Παράλληλα καταλογίζουν ευθύνες και σε δημοσιογράφους για ψευδή δημοσιεύματα.

“Κατόπιν των τελευταίων γεγονότων για σφράγισμα των τριών καταστημάτων εστίασης και τα ψευδή δημοσιεύματα ορισμένων δήθεν δημοσιογράφων, η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Και Συναφών Επαγγελμάτων έχει να δηλώσει τα εξής:
Κατά τον χθεσινό έλεγχο των αρμοδίων αρχών στην πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις περί συνωστισμού κόσμου και επιβλήθηκαν πρόστιμα από 3.000 έως και 10.000 καθώς και σφράγισμα των καταστημάτων για 15 ημέρες.

Για άλλη μια φορά στην πόλη μας οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δείχνουν την αυστηρότητα τους, καθώς οι παραβάσεις περί συνωστισμού κόσμου αφορούσαν έξτρα 11 άτομα στο ένα μαγαζί, 10 στο άλλο και 5 στο τελευταίο!
Σύμφωνα με την ερμηνεία του συγκεκριμένου νόμου από την νομική μας υπηρεσία όταν ο ημιυπαίθριος χώρος ενώνεται χωρίς χώρισμα με τον υπαίθριο τότε συνυπολογίζονται για το σύνολο των ατόμων και δεν μετριούνται χωριστά…

Στις περιπτώσεις αυτές δεν μετρήθηκε μαζί υπαίθριος και ημιυπαίθριος με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου.
Μετά από 2,5 μήνες κλειστά έρχεται η ταφόπλακα για τα καταστήματα μας.

Η εστίαση πιο ενωμένη από ποτέ θα κινηθεί προς την δικαίωση του κλάδου και του άδικου κλεισίματος των καταστημάτων.
Καλούμε όλα τα ειδησεογραφικά site να προβαίνουν σε επιβεβαίωση των πραγματικών γεγονότων καθώς δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για τον κλάδο αλλά και για συγκεκριμένα καταστήματα. Με ψεύδη κύριοι δεν θα κερδίσετε κλικ.

Το ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΎ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΏΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΆΤΩΝ