Έλεγχοι στα τελωνεία του Έβρου από 1 Ιουλίου σε όσους έρχονται από Βουλγαρία, Τουρκία

Έλεγχοι στα τελωνεία του Έβρου από 1 Ιουλίου σε όσους έρχονται από Βουλγαρία, Τουρκία

Προληπτικούς ελέγχους για κορονοϊό σε όσους μπαίνουν στην Ελλάδα από τα τρία τελωνεία του Έβρου, Ορμενίου, Κήπων, Κυπρίνου από Βουλγαρία και Τουρκία, θα πραγματοποιούν ειδικά συνεργεία από την 1η Ιουλίου.

Αυτό διαβεβαίωσε σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Λουκά Γεωργίου, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, που βρέθηκε σήμερα σε Ξάνθη και Ροδόπη, λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού. Αυτός με την σειρά του ενημέρωσε τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κώστα Βενετίδη, με τον οποίο έχουν άριστη συνεργασία και συνεχή “ανοιχτή γραμμή” για την αντιμετώπιση της δύσκολη κατάστασης που υπάρχει κυρίως στην Ξάνθη. ο οποίος βρισκόταν στην Ορεστιάδα.

Ρωτήσαμε το μεσημέρι τον κ.Βενετίδη για το θέμα και μας είπε ότι υπάρχουν συνεχείς πιέσεις από τον ίδιο και τον κ.Γεωργίου προς την Πολιτική προστασία και τον ΕΟΔΥ για να βρεθεί λύση και να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα του Έβρου, αλλά και όλης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, όπου υπάρχουν πύλες εισόδου. Ο κ.Αρκουμανέας λοιπόν διαβεβαίωσε ότι θα διατεθεί το απαραίτητο προσωπικό για να γίνονται έλεγχοι και καταγραφή των δεδομένων σε Ορμένιο, Κήπους και Κυπρίνο, αφού ως γνωστόν το Τελωνείο Καστανεών παραμένει κλειστό. Άλλωστε με το άνοιγμα των συνόρων, υπάρχει δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων, αφού μπαίνουν κατά χιλιάδες κυρίως από Βουλγαρία, Ρουμανία και λιγότερο από Τουρκία.