Μαυρίδης: “Ο κ.Μέτιος ανακοίνωσε το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων 30 χρόνων για τον αγροτικό κόσμο” (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαυρίδης: “Ο κ.Μέτιος ανακοίνωσε το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων 30 χρόνων για τον αγροτικό κόσμο” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ως το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων 30 χρόνων που αφορά τον αγροτικό κόσμο του βορείου Έβρου, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης τις ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστου Μέτιου σήμερα στην πόλη του. Την διάθεση ποσού 9 εκατ. ευρώ για 5 αρδευτικά έργα στον βόρειο Έβρο.

Ο κ.Μαυρίδης ευχαρίστησε μάλιστα θερμά τον κ.Μέτιο, επισημαίνοντας την τεράστια συμβολή του στο συγκεκριμένο έργο.   “Σήμερα μια πολύ μεγάλη μέρα για τον αγροτικό κόσμο και γενικότερα για την τοπική κοινωνία. Μετά από 30 χρόνια περίπου, είναι το μεγαλύτερο έργο που αφορά στον αγροτικό κόσμο, που υλοποιείται στην περιοχή μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά  τον Περιφερειάρχη μας, τον κύριο Χρήστο Μέτιο που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια”.

Χατζηγιάννογλου: Τα έργα αυτά αναβαθμίζουν την 

περιοχή του βορείου Έβρου και αποτελούν επένδυση

Δεν έκρυψε την ικανοποίηση του ο δήμαρχος Διδυμοτείχπυ Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου για την εξαγγελία των συγκεκριμένων αρδευτικών έργων, 2 από τα οποία αφορούν τον δήμο του. Τα πέντε αυτά έργα θα αναβαθμίσουν την περιοχή του βορείου Έβρου και θα αποτελέσουν επένδυση για τον αγροτικό τομέα, βοηθώντας, παράλληλα, στο περιβάλλον και στη μείωση του κόστους παραγωγής, τόνισε ο κ.Χατζηγιάννογλου.

Πέτροβιτς: Πέντε έργα άξονες στήριξης

του πρωτογενή τομέα της περιοχής

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, δήλωσε ότι τα έργα αυτά θα αποτελέσουν “πέντε άξονες στήριξης του πρωτογενή τομέα και θα δώσουν ανάσα στους αγρότες και επεσήμανε ότι είναι σημαντικό που ανακοινώνονται σε έναν χώρο, στο κτίριο του πρώην Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας Νομαρχιών, το οποίο φιλοξένησε σήμερα πρώτη φορά μια τέτοια εκδήλωση.

Βενετίδης: Κάθε τέτοια επένδυση φέρνει

θέσεις εργασίας που τις έχουμε ανάγκη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστας Βενετίδης, άριστος γνώστης των αγροτικών θεμάτων, τόνισε τη σημασία των έργων υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων, λέγοντας: “Κάθε επένδυση στον αγροτικό τομέα δίνει πολλαπλασιαστική δύναμη και θέσεις εργασίας που η περιοχή τις έχει ανάγκη”, τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Βενετίδης.

Δελησταμάτης: Υλοποιούμε αυτά που υποσχεθήκαμε

πριν από έναν χρόνο στον αγροτικό κόσμο του Έβρου

Ο περιφερειακός σύμβουλος Έβρου Βασίλης Δελησταμάτης και άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τον αγροτικό τομέα, επεσήμανε ότι η περιφερειακή αρχή υλοποιεί όσα υποσχέθηκε πριν από έναν χρόνο στον αγροτικό κόσμο του νομού. “Ξεκινώντας από τη μείωση του κόστους παραγωγής και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τα έργα αυτά είναι πολύ σημαντικά και θα δώσουν ανάσα στον αγροτικό κόσμο της περιοχής”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Αρχοντίδης: Εξαιρετικά σημαντική

ημέρα για τον αγροτικό κόσμο 

Εξαιρετικά σημαντικά χαρακτήρισε τα έργα και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ωοειδούς Βύσσας-Πυθίου, Αθανάσιος Αρχοντίδης, εκφράζοντας την ελπίδα να υπογειοποιηθούν και τα υπόλοιπα αρδευτικά δίκτυα της περιοχής. “Είναι μια ευχάριστη και σημαντική ημέρα για τον αγροτικό κόσμο, αφού μετά από το 1977 που τελευταία φορά έγινε μια μεγάλη παρέμβαση στην περιοχή, τώρα ανακοινώνονται αυτά τα έργα που θα βοηθήσουν τους αγρότες στις καλλιέργειες τους”.

Ένα σχόλιο

  1. Καλά τά προηγούμενα 30 χρόνια δεν γινόταν τίποτα; Είχαμε μείνει στα αρδευτικά έργα του Άρδα πού έγιναν επι Δικτατορίας; Του Γεωργίου Παπαδόπουλου;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*