Έβρος: Ξεκίνησαν οι ενέργειες για άμεση επέκταση του φράχτη κατά 30 χιλιόμετρα

Έβρος: Ξεκίνησαν οι ενέργειες για άμεση επέκταση του φράχτη κατά 30 χιλιόμετρα

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση σε εξαιρετικά σύντομο διάστημα του έργου επέκτασης του φράχτη στον Έβρο κατά 30 χιλιόμετρα και συγκεκριμένα στη νότια περιοχή του νομού, ώστε να «θωρακιστούν» περαιτέρω τα χερσαία σύνορα της χώρας μας μετά τη συντονισμένη τουρκική απόπειρα παραβίασης τους από δεκάδες χιλιάδες μετανάστες τον περασμένο Μάρτιο.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράφηκε χθες στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σύμβαση παροχής υπηρεσιών συμβούλου για την υποβοήθηση του Τμήματος Κτιριολογικής Υποδομής της Δ/νσης Τεχνικής Υποστήριξης/ Α.Ε.Α. στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και Τευχών Δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή νέου, αναβάθμιση – επισκευή υφιστάμενου Τεχνητού Εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμής της Ελληνοτουρκικής Μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου».
Η συνδρομή της τεχνικής εταιρείας αφορά στις ακόλουθες υπηρεσίες:
α)Υποβοήθηση της ΕΛ.ΑΣ στον καθορισμό των απαιτούμενων μελετών για την υλοποίηση του έργου.
β)Τυπικές λύσεις επισκευών στον υφιστάμενο φράκτη περιοχής Καστανιάς και διάταξη ανύψωσής του.
γ)Μελέτη νέου φράκτη σε περιοχές συνολικού μήκους 30km περίπου.

δ)Σύνταξη τεχνικής περιγραφής, προμέτρησης και προϋπολογισμού οικοδομικών επισκευών σε υφιστάμενες στρατιωτικές εγκαταστάσεις παρακολούθησης του τεχνητού εμποδίου.
ε)Τυπικές μελέτες παρατηρητηρίων φυλακίων κτλ. επιτήρησης του τεχνητού εμποδίου.

Η συμβατική διάρκεια για την παροχή των υπηρεσιών ορίζονται οι 30 ημερολογιακές μέρες από την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, ύψους 169.880 ευρώ.
Προηγουμένως η ΕΛ.ΑΣ είχε υπογράψει σύμβαση με δικηγορική εταιρεία για την παροχή υπηρεσιών νομικού συμβούλου της Δ/νσης Τεχνικής Υποστήριξης του αρχηγείου στην κατάρτιση των απαιτούμενων Τευχών Δημοπράτησης και την συμβασιοποίηση του έργου επέκτασης του φράχτη. Η νομική υποστήριξη της αρμόδιας διεύθυνσης της ΕΛ.ΑΣ κατά την εκτέλεση της σύμβασης αφορά σε χρονικό διάστημα μέχρι την παραλαβή του έργου (προσωρινή ή οριστική) και πάντως μέχρι την 31.12.2020.

Πηγή: protothema.gr