Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στον Έβρο μετά από καιρό – Που εντοπίστηκε, τι έδειξε η ιχνηλάτηση

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στον Έβρο μετά από καιρό – Που εντοπίστηκε, τι έδειξε η ιχνηλάτηση

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στον Έβρο προέκυψε μετά από πολύ καιρό (σχεδόν ένα μήνα), αφού ο νομός μας είχε καταφέρει να μείνει “καθαρός” για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ σε Ξάνθη (κυρίως) και Ροδόπη υπήρχαν αρκετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, πρόκειται για εργαζόμενο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο ως γνωστόν αποτελεί και το Κέντρο Αναφοράς Covid-19 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του οποίου τα δείγματα βγήκαν θετικά. Αμέσως φυσικά σήμανε συναγερμός, έγινε ιχνηλάτηση των επαφών του όπου διαπιστώθηκε ότι απουσίαζε με άδεια μιας εβδομάδας από την εργασία του και έτσι έγιναν τα απαραίτητα τεστ στην οικογένεια του, τα οποία βγήκαν αρνητικά.

Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία κρούσματα στο νομό μας ήταν αρχές Ιουνίου, όταν διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό Σονοριοφύλακας από το Σουφλί και η μητέρα του, η οποία δυστυχώς έχασε την ζωή της επειδή είχε και υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο αστυνομικός νοσηλεύθηκε στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης αλλά πήρε εξιτήριο.

Να επισημάνουμε επίσης, ότι στα ομάδικά τεστ που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ τις προηγούμενες ημέρες στην Κομοτηνή αλλά και σε χωριά του νομού Ροδόπης, σε πάνω από 700 δείγματα που λήφθηκαν Δευτέρα και Τρίτη, βρέθηκε μόνο ΕΝΑ θετικό κρούσμα και αυτό στην ιχνηλάτγση που έγινε διαπιστώθηκε ότι είναι μέλος μιας οικογένειας που πατέρας και μητέρα είχαν διαγνωστεί με κορονοϊό.